Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

SPJORA

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SPJORA's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατανοητό. Τι είδους σχέδιο θα βοηθούσε; Το σκανάρισμα θα με δυσκολέψει λίγο (λόγω μεγέθους) αλλά θα βγει η άκρη.
  2. Καλησπέρα. Στο κτήριο υπάρχουν 3 ανεξάρτητες οικίες (που θέλουμε να γίνουν 2) εκτεινόμενες σε 4 επίπεδα. Η οικία (Α) είναι στο επίπεδο -1 και αυτή τη στιγμή είναι κενή. Η οικία (Β) (από όπου γράφω το κείμενο) είναι στο 0. Τέλος, η οικία (Γ) είναι στα 1, 2. Υπάρχει εσωτερική σπειροειδής σκάλα από σκυρόδεμα (υπό μορφή προβόλου) που διατρέχει όλα τα επίπεδα, με τη διαφορά ότι τη στιγμή που μιλάμε, η οικία Β δεν έχει πρόσβαση σε αυτή, μιας και παλιότερα ενοικιαζόταν. Η πρόσβαση περιορίζεται με δρομική τοιχοποιία που δεν επιτελεί κάποιο άλλο ρόλο πέρα από την πλήρωση του ανοίγματος. Ο στόχος είναι να ενωθούν οι Α+Β, και να περιοριστεί πλέον η πρόσβαση του Γ. Ιδιομορφία αποτελεί το ότι η πρόσβαση του Γ πρέπει να περιοριστεί υποχρεωτικά στο επίπεδο 0, διότι εκεί υπάρχει κοινόχρηστο parking. Δεύτερη ιδιομορφία αποτελεί το γεγονός ότι στο κέντρο του κλιμακοστασίου, υπάρχει διακοσμητική μεταλλική κολώνα μεγάλης διαμέτρου που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα, η οποία προφανώς θα δυσκολέψει τις εργασίες (και εννοείται πως δε μπορεί ν' αφαιρεθεί προσωρινά, αφού έχει ύψος... 4 ορόφους). Το μεγάλο ερώτημα αφορά το βάρος που μπορεί να δεχτεί μόνιμα η σκάλα στο άκρο της (στο άκρο του προβόλου), ώστε να ερευνηθούν οι πιθανοί τρόποι «απομόνωσης» των χώρων. Σαφώς και μιλάμε αποκλειστικά για ελαφριές κατασκευές (γυψοσανίδα, ή κάτι αντίστοιχο). Υπόψιν ότι οι Α+Β / Γ (θα) κατοικούνται από στενούς συγγενείς με καλές σχέσεις, οπότε δεν υπάρχουν είτε «πρακτικά» ζητήματα, ή ανάγκη για «σοβαρή» - «ουσιαστική» απομόνωση. Επίσης, λόγω της κατασκευής του κτηρίου ("above average" που λέμε και στο χωριό) προσπαθούμε να κάνουμε όσο γίνεται πιο «επισκευάσιμη» ζημιά, λ.χ. να περιοριστούν οι όποιες τρύπες στο μάρμαρο στα σκαλοπάτια, κ.λπ. ΥΓ0. Προφανώς κατανοώ ότι η απάντηση περί του βάρους είναι, και πάντα θα είναι, ένα τεράστιο «εξαρτάται» (με κεφαλαία και bold). Η ουσιαστική φοβία είναι αν μία κατασκευή τέτοιου τύπου «πλησιάζει αρκετά» το εύρος στα όρια, ώστε να πρέπει να μελετηθεί σωστά (με επαγγελματία του είδους), ή αν είναι «αστείο» φορτίο, ώστε να μη μπούμε στη διαδικασία. ΥΓ1. Προτίμησα να δώσω αρκετά στοιχεία, αντί για ένα ξερό «πόσο βάρος αντέχει η σκάλα», μιας και πάντα μπορεί να υπάρξουν και σχετικές ιδέες «γύρω - γύρω», που δεν έχουν περάσει καν από το μυαλό μας. ΥΓ2. Έβαλα το νήμα στα «Θέματα Ιδιωτών», γιατί στο ζήτημα μπετά - φορτία - στατικότητα έχω γνώσεις ιδιώτη (φάνηκε φαντάζομαι). Με τα ρεύματα και τα κυκλώματα τα πάω καλά, αλλά με τα τούβλα... όχι και τόσο. Ελπίζω να μην έκανα λάθος επιλογή.
  3. Δεν είναι θέμα παρατυπίας, παρανομίας, πιστοποιητικών, ή καθυστερήσεων. Όμως δε μας ενδιαφέρει η έγχυση ενέργειας και ο συμψηφισμός. Ο σκοπός η μερική απεξάρτηση από το δίκτυο. Εάν υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής αποκλειστικά γι' αυτοκατανάλωση, χωρίς έγχυση, ακόμα και αν το "ονομάζουν" net metering (όπως γράφει ο συνάδελφος @astrah σε προηγούμενο post), δεν είναι πρόβλημα. Προφανώς και δε συζητάμε για κάτι παράνομο. Γι' αυτό και ψάχνω το νομικό πλαίσιο.
  4. Ευχαριστώ πολύ! Κατεβάζω να μελετήσω τα ΦΕΚ. Δε θέλουμε net metering (ανεξάρτητα από το αν θα υπάρχει έγχυση ή όχι) για την αποφυγή των "διαδικαστικών". Εννοείται ότι θα υπάρχουν μπαταρίες. Μάλιστα (μάλλον) θα πάμε σε rack με LiFePo4. Αυτό είναι το ερώτημα... τι *τι* πρέπει να δηλωθεί στον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να 'μαστε νόμιμοι μεν, "ανεξάρτητοι" δε (σαν απλός καταναλωτής).
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι! Ψάχνω το νομοθετικό πλαίσιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κεραμοσκεπή οικίας χωρίς -προφανώς- net metering, αλλά και χωρίς καθόλου export στο δίκτυο. Παραγωγή δηλαδή, αποκλειστικά γι' αυτοκατανάλωση. Τι απαιτείται ώστε να αδειοδοτηθεί ένα τέτοιο σύστημα; Μιλάμε για μικρή κλίμακα (< 10 kWp). Ο σκοπός του εγχειρήματος είναι ν' αποφευχθούν οι "βραχνάδες" του net metering και γενικότερα της έγχυσης ισχύος. Δε σκοπεύω να προβώ σε πλήρη αυτονόμηση, αλλά θέλω να παίρνω όσο λιγότερη ενέργεια γίνεται από το δίκτυο. Κοινώς, θέλω "και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο χορτάτο"! Το σύστημά μου εννοείται ότι θα παίρνει ισχύ και από το δίκτυο (αν και εφόσον τα φορτία δε καλύπτονται απ' την παραγωγή). Υπό "κανονικές" συνθήκες θα 'μαστε grid-tied (πάντα zero export φυσικά). Εάν όμως υπάρξει απώλεια τάσης στο δίκτυο, αυτό θα ακοπόπτεται πλήρως (με ρελέ αμέσως μετά το μετρητή) και τα inverter θα συνεχίζουν hybrid.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.