Μετάβαση στο περιεχόμενο

pandrade

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pandrade's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • One Year In
  • Week One Done
  • One Month Later
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ για τη συμβουλή σας. Η κλίση είναι πιθανώς το πιο εύκολο να αλλάξει. Σύμφωνα με το https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/tools.html η διαφορά στην παραγωγή για μήνα Φεβρουάριο για αυτό το σύστημα ανάμεσα σε κλίση 33 και 16 είναι περίπου 13%. Οπότε μπορεί να μην είναι ο μοναδικός παράγοντας.
  2. τι να σας πω... από την ΔΕΗ έγινε η εγκατάσταση (μέσω συνεργάτης)...
  3. Ευχαριστώ για το σχόλιο σας, θα επικοινωνήσω με τον εγκατάσταση να το διορθώσει, και το ύψος αλλά καταλαβαίνω και την κλήση, και έτσι ίσως να μην χρειαστεί να μπουν τα optimizers. Σε κάθε περίπτωση, με ελάχιστη σκιά στις 12.00, το να μην αποδώσει πάνω από 1.9kw δεν δείχνει και άλλα πιθανά προβλήματα;
  4. Καλημέρα, σήμερα με μπόλικο ήλιο και ώρα 12.00 έχω παραγωγή από τα πάνελ 1.9kw. Σκιά μόνο στο μπροστινό μέρος της πρώτης σειράς που φαίνεται στη φώτο. Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει περίπτωση κάποια πάνελ να μην παράγουν καθόλου λόγω λάθος σύνδεσης ή βλάβης.
  5. Ευχαριστώ για το παράδειγμα, σίγουρα θα περίμενα να είμαι πιο κοντά στις τιμές σας. Νομίζω οι τιμές παραγωγής που μου δώσανε ήταν χωρίς να λάβει υπόψη τα καγκελα κτλπ πάνω στην ταράτσα, νομίζω είδαν μόνο εαν έχω σκιά από αλλά κτίρια (που δεν έχει μέχρι αργά το απόγευμα). Η εκτίμηση για Φεβρουάριο ήταν περίπου 320kwh, αλλά σε 10 μέρες έχει λιγότερο από 50kwh (στις 8 έγινε η σύνδεση και στις 15 είχε μια βλάβη).
  6. Τα πάνελ τα ανεβάσαν με γερανό σε παλέτα με τα πάνελ το ένα πάνω στο άλλο. Εάν θυμάμαι σωστά η παλέτα ήταν μεγαλύτερη από τα πάνελ Δευτερη μέρα λειτουργίας με ήλιο (1.7kw max)
  7. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα πάνελ είναι Longi LR5-72HPH 550. Οπότε optimizer σε κάθε πάνελ, χωρίς να σπάσουν σε 2 strings? Το inverter δέχεται 2 strings, θα ειχε νόημα η μπροστινή σειρά των πάνελ που έχει περισσότερη σκιά να είναι σε ξεχωριστό string?
  8. Καλησπέρα, έχω εδώ και 2 εβδομάδες συνδέσει φωτοβολταϊκά net metering στην ταράτσα (Αττική) αλλά περίμενα υψηλότερη παραγωγή ακόμα και μήνα Φεβρουάριο. Έχω 7 πανελ συνολικής ισχύος 3.85kwp σε ένα string με inverter Huawei Sun2000-5ktl-m1 τριφασικό και μπαταρία Huawei 5kwh. Σε μέρα με full ήλιο είχα συνολική παραγωγή κάτω από 7kwh, με full συννεφιά κάτω από 2.5kwh. Η εκτιμόμενη παραγωγή για Φεβρουάριο ήταν στο χαρτί πάνω από 300kwh, που θα σήμαινε μέσω όρο πάνω από 10kwh την ημέρα. Ο εγκατάστατης λέει οφείλεται στο ότι είναι χαμηλά ο ήλιος και δημιουργούνται σκιές από κάγκελα, ηλιακό και καμινάδα, και ότι το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερα. Παρόλο αυτά, εγώ ήθελα η ετήσια παραγωγή να είναι κοντά στα 6.000 kwh, και δεν το βλέπω να γίνει. Διαβάζοντας στο internet κατάλαβα ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που θα μπορούσα να κάνω: - να μοιράσω τα πάνελ σε 2 string να ξεχωρίσω όσα έχουν περισσότερη σκιά από τα άλλα - να βάλω optimizers στα πάνελ - να βάλω επιπλέον πάνελ (το σηκώνει το inverter εάν περάσει από ΔΕΔΔΗΕ) Προφανώς το κόστος δεν είναι ίδιο για τις 3 επιλογές, οπότε είπα να ζητήσω την άποψη των ειδικών πριν μιλήσω ξανά με τον εγκαταστατη. Ευχαριστώ
  9. Σε περίπτωση ταυτοχρονισμού παραγωγής και κατανάλωσης, καταλαβαίνω ότι εγχυεται προς το ΔΕΔΔΗΕ η ισχύ που «περισσεύει». Εμένα η απορία δημιουργήθηκε όταν έβλεπα το app ενός συστήματος όπου φαινόταν σαν το ρεύμα να περνάει πάντα από τον αντιστροφέα και έλεγα, εάν περνάει από εκει μήπως δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει την ισχύ του; Αλλά κατάλαβα ότι δεν λειτουργεί έτσι.
  10. Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Με βάση την κατανάλωση των 4.000kwh ετησίως της οικίας, συν περίπου 1.500-2.000kwh για το αυτοκίνητο (φορτίζω και στη δουλειά), η αρχική πρόταση που έλαβα είναι για 4kw. Θα γίνει μελέτη για επιβεβαίωση εφόσον θα προχωρήσω. Απλά φοβήθηκα μη μπει αυτό το σύστημα σαν περιορισμό στην διαθέσιμη ισχύ, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Οπότε δεν θα έχω θέμα να φορτίζω στη max ισχύ (εάν παράγει το φωτοβολταϊκό πχ 2kw εκείνη τη στιγμή, θα συμπληρωθεί από το δίκτυο να καλύψει τη συνολική απαίτηση).
  11. Όντως δεν έχω γνώσεις πάνω στο θέμα. Πριν όμως αποφασίσω να βάλω φωτοβολταϊκά και να πάω σε μηχανικό, προσπαθώ να καταλάβω εάν η ισχύ του φωτοβολταϊκού συστήματος (ο αντιστροφέας θα ήταν 4kw) περιορίζει με κάποιο τρόπο την διαθέσιμη ισχύ προς το σπίτι, που το μεγαλύτερο φορτίο είναι ο φορτιστής (11kw, 3x16a) και όλα τα υπόλοιπα είναι σχετικά μικρά (έχουμε φυσικό αέριο για θέρμανση, ζεστό νερό και μαγείρεμα). Το σπίτι έχει παροχή 25KVa και σήμερα καλύπτει χωρίς θέμα τις απατήσεις ισχύος μαζί με το φορτιστή.
  12. Καλησπέρα, σκέφτομαι να βάλω φωτοβολταϊκά (4kw τριφασικό net metering) και ήθελα να καταλάβω εάν θα μπορέσω να φορτίζω ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τριφασικό φορτιστή 11kw αξιοποιώντας την ηλιακή παραγωγή μέσα στην ημέρα και συμπληρώνοντας από το δίκτυο όσο χρειάζεται για να φτάνει στα 11kw. Δηλαδή, ρωτάω εάν θα υπάρχει κάποιο περιορισμό στο να πετύχω τέτοια ταχύτητα φόρτισης. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.