Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

basgoud

Core Members
  • Περιεχόμενα

    437
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by basgoud

  1. Ψάχνω να βρω τις εγκυκλίους 117/1982 και 124/1982. Από την αναζήτηση στον διαδίκτυο δεν τα βρήκα. Τα έχει κάποιος συνάδελφος να τα ανεβάσει;
  2. Συμφωνώ, τα shp τα διαβάζει στην απλή του έκδοση το ProjeCAD που ειναι απλό σχεδιαστικό, αυτό χρησιμοποιώ. Το QGIS το είχα εγκαταστήσει αλλά δεν μπόρεσα να κάνω πράγματα με αυτό. Όταν αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου θα το ξαναεγκαταστήσω.
  3. Μπορείς καταχώρησε δεδομένα στο τοπογραφικό για να ενεργοποιηθεί
  4. Συνάδελφε κάνε ένα viva wallet και πάρε εισητήριο για καμιά παράσταση
  5. basgoud

    TimesZonis_2020.pdf

    Για την εφαρμογή των ρυθμίσεων εφαρμόζονται οι ΤΖ του 2011, οι οποίες στην περιοχή μου είναι μικρότερες από αυτές του πίνακα.
  6. Version 1.0.0

    1.245 downloads

    Οι τιμές ζώνης των όλων πόλεων και οικισμών σε αλφαβητική σειρά ανά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο. Μπορεί να γίνει αναζήτηση μέσα στο Pdf.
  7. basgoud

    KENAK Freeware

    Ενδιαφόραι για να συνδράμω, ειδικά για το τμημα των τοπογραφικών. Έχω κάνει κάποια δουλειά στο Excel με VBA, μελετώντας πως έχετε κάνει την εργασιά για το ΚΕΝΑΚ να κάνω κάτι για τοπογραφικά. Στο τώρα παρακολουθώ βιντεομαθήματα sql, php, html και Javascript. Στο Github έχω το ίδιο όνομα χρήστη με το φόρουμ (basgoud).
  8. Συγνώμη θα πρέπει να έχει επιλέξει την περιοχή που σε ενδιαφέρει πρώτα. Μετά θα δεις στην πρώτη γραμμή τα τριγωνάκια στην κάτω δεξιά γωνία του κελιού. Πατά το τριγωνάκι και βγάζει την λίστα των τιμών που έχει η στήλη. Απενεργοποιείς αυτές που θέλεις να κρυφτούν. Το ίδιο πράγμα είναι, απλά σου είπα απευθείας την συντόμευση. Καληνύχτα.
  9. Το έχω κάνεί αν θέλω να πειράξω κάποιες ποσότητες της αναλυτικής προμέτρησης ή για στρογγύλευση. Τώρα για το κρύψιμο των γραμμών, να το κάνει με το ctrl+alt+l και κάνει πίνακα για να κρύβεις τις γραμμές με βάση τις τιμές. Το έκανα στο αρχείο που μου έστειλες να δεις πως δουλεύει. APE_PROMETRHSEIS_V1.xls
  10. Δεν σε παρεξήγησα συνάδελφε, απλά οι υπολογιστές θέλουν υπομονή και κανείς δεν μπορεί να τα ξέρει όλα. Ελπίζω να σε βοήθησα. Εγώ ακόμα μαθαίνω και θα μαθαίνω. Οι υπολογιστές στην λογική τους είναι απλοί, έως και απλοϊκοί. Καλή δουλειά. Πολύ ενδιαφέρον το μότο σου.
  11. Στον αρχείο που έχω ανεβάσει όταν έχουμε πλεονασματικές ποσότητες που χαλάνε τους ελέγχους 20%, βάζεις καρφωτά τιμές στα κίτρινα κελιά δίπλα από τον ΑΠΕ όπου απαιτέιται. Τότε ο λαμβάνει υπόψη την τιμή που βάζεις χειροκίνητα και όχι αυτή από την αναλυτική προμέτρηση. Το budge0 αντιστοιχεί στον προϋπολογιμό μελέτης, msrment0 αντιστοιχεί στην προμέτρηση για την σύνταξη του ΑΠΕ. Οι τιμές μεταφέρονται αυτόματα με vlookup στον ΑΠΕ. Κάνει εισαγωγή γραμμών όταν έχει νέες τιμές. Έχω τρία χρόνια να κάνω αυτή την δουλειά, λογαριασμούς και ΑΠΕ. Υ.Γ. Αν το αρχειό αυτό είναι χαοτικό, έχω να σου δείξω αυτό που κάνω τα τοπογραφικά και τα σχεδιάζει το excel in CAD, ;oπου συνδυάζονται 15-20 φύλλα εργασίας μαζί.
  12. Η διαδικασία γίνεται απλά επιλέγοντας την περιοχή που μας ενδιαφέρει, επιλέγω Δεδομένα -> Φίλτρο. Η πιο απλά ctl+atl+L. Από τα φίλτρα στην πάνω σειρά επιλέγουμε να μην εμφανίζενται, οι μηδενικές τιμές. Βιβλίο1.xlsx
  13. Γίνεται με VBA αυτοματοποιημένα η με πίνακοποίηση δεδομενων ως βάση δεδομένων ώστε να αποκρύπτεις τις μηδενικές τιμές. Ανέβασε ένα αρχείο παράδειγμα τι θέλεις να κάνεις.
  14. Συνάδελφε Χρόνια Πολλά και Χρηστός Ανέστη. Ευχαριστώ για την εξαιρετική πληροφορία. Θα προσπαθήσω στο μέλλον να ενημερώσω το αρχείο μου με τα στοιχεία από την λίστα του ΕΛ/ΛΑΚ ή να κάνω νέο με βάση αυτά.
  15. Version 1.0.0

    279 downloads

    Το έντυπο για την αίτηση υποβολή συμπληρωτικά στοιχεία στο κτηματολόγιο. Κατέβασα το έντυπο και έκανα φόρμες ώστε να συμπληρώνονται ευκολότερα.
  16. Version 1.0.0

    348 downloads

    Στο αρχείο αυτό θα βρείτε και να εντοπίσετε εύκολα την διοικητική οργάνωση της χώρας μας, όλες οι περιφέρειες, περιφερειακές ενόνητες, δήμοι και δημοτικές ενότητες. Δεν υπάρχουν όλες οι τοπικές και δημοτικές ενότητες, τις οποίες εύκολα μπορεί να συμπληρώσει για την περιοχή που δραστηριοποιείται. Ενεργοποιόντας τις μακροεντολές βρήσκουμε όλα κάνοντας επιλογές μέσα από μενού.
  17. Εμένα το ενεργοποίησαν χωρίς να μου ζητήσουν τίποτε. Είχα κάνει περιστασιακά χρήση του FreePOS και χρησιμοποιώ την χρεωστική κάρτα από τον προσωπικό λογαριασμό για εισητήρια σε συναυλίες.
  18. Καλησπέρα, μετά από ένα τηλεφώνημα στο viva wallet, ενεργοποίησαν την πληρωμή μέσω κάρτας. Έχει γύρω στο 2.5% παρακράτηση αλλά για μια δυο φορές το χρόνο που θα χρειαστεί δεν πειράζει. Το δοκίμασα με δική μου κάρτα και δουλεύει μια χαρά.
  19. Εννοούσα την επιλογή στην οθόνη που ανέβασες, για την αποστολή ειδοποίησης. Τραβηγμένο από τα μαλλιά, το στέλνεις σε μέιλ που έχεις πρόσβαση και το χρεώνεις ο ίδιος. Έτσι έκανα την δοκιμή μου. Η χρέωση κάρτα θα απενεργοποιηθεί και στον δικό σου λογαριασμό από 11/3
  20. To Viva Wallet δεν απενεργοποιείται είναι πάντα ενεργό, μόλις έκανα δοκιμή.
  21. Η εγγύηση για το τερματικό είναι 1 χρόνο, αλλά μάλλον δύο χρόνια θα αντέξει, δεν θα το λιώσουμε στην δουλειά. Επίσης το viva δίνει δωρεάν επαγγελματική χρεωστική κάρτα και μπορείς να συμψηφήσεις την προμήθεια όταν πληρώνεις με αυτήν. Προς τα εκεί κλίνω και εγώ. Ανεβάσω και τους όρους χρήσης του Everypay για σχολιασμό. Terms & Conditions – EveryPay0.pdf
  22. Καλημέρες συνάδελφοι, σας ανεβάζω την αίτηση για να μπεις κάποιος στο σύστημα Everypay. Εδώ φαίνονται οι χρεώσεις τους. Φυσικά η επιλογή δική σας και αναμένω τα σχόλια στο φόρουμ. Αίτηση Εισαγωγής Πελάτη -Email Payment.docx Το κόστος10 € εγγραφή και 35 € το χρόνο κόστος διατήρησης. Για τις συναλλαγές με κάρτα χρεώνει 2,6%+0.24 ανά συναλαγή. Δεν χρεώνει τις συναλλαγές με μέιλ.
  23. Συνάδελφε στον επαγγελματικό μπορούσε να εξαργυρώσεις τον κωδικό απο το FreePOS, έκανα κάποιες συναλλαγές για ξεκάρφωμα μην μείνει παρθένος. Αυτό που δηλώσαμε είναι ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα κατατήθενται στον λογαριασμό αυτό. Δηλαδή ήταν το δόλωμα για να ανοίξουμε λογαριασμό στο viva. Επειδή την viva την γνωρίζω από παλαιότερα σου ενημερώνω ότι το 2009 χρέωνε το e-fax 1 euro/moth (12 ευρώ/χρόνο) και το 2016 το χρέωνε 150 ευρώ το χρόνο. Τα συμπεράσματα δικά σου. Έκανα αίτηση εγγραφής στην https://www.everypay.gr/ Θα δούμε τι θα ζητήσει
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.