Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

atarch

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

918 profile views

atarch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι, εάν έχετε υπόψιν σας, προκειμένου να ετοιμάσω χαρτιά για άδεια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, τι ακριβώς σημαίνει βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ότι δεν απαγορεύεται από τις πολεοδομικές διατάξεις η χωροθέτηση της συγκεκριμένης χρήσης στον προβλεπόμενο χώρο? πρόκειται για τεχνική έκθεση ή είναι μια φράση που την γράφω στα σχέδια ή μήπως πρέπει να βρω την άδεια της οικοδομής? Να σημειωθεί ότι στο διαμέρισμα στεγαζόταν άλλο ιατρείο πριν από 1 χρόνο.
  2. Συνάδελφοι, εάν έχετε υπόψιν σας, προκειμένου να ετοιμάσω χαρτιά για άδεια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, τι ακριβώς σημαίνει βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ότι δεν απαγορεύεται από τις πολεοδομικές διατάξεις η χωροθέτηση της συγκεκριμένης χρήσης στον προβλεπόμενο χώρο? πρόκειται για τεχνική έκθεση ή είναι μια φράση που την γράφω στα σχέδια ή μήπως πρέπει να βρω την άδεια της οικοδομής? Να σημειωθεί ότι στο διαμέρισμα στεγαζόταν άλλο ιατρείο πριν από 1 χρόνο.
  3. Καλημέρα, Τη βοηθεια σας παρακαλώ για περίπτωση οπου η άδεια του 1975 δείχνει διαμέρισμα 151,11τμ μαζί με τον Η/Χ ενώ κανονικά θα έπρεπε είναι 137,50τμ και στην πραξη κατασκευαστηκε 127,70τμ. Δίνω βεβαίωση???
  4. Ας προσθέσω κι εγώ τους προβληματισμούς μου, μπας και μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις στους πελάτες, χωρίς να εκτεθούμε!!! 400τμ εκτός σχεδίου σε περιοχή που έχει προχωρήσει για ένταξη, χωρίς ο.α. εννοείται, έχω διάφορα κτίσματα (4 διαφορετικά και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους) 1. μπορεί ο πελάτης να μου αναθέσει την τακτοποίηση μόνο των 2 κτισμάτων, γιατί ισχυρίζεται ότι τα άλλα 2 θα τα κατεδαφίσει???Δηλαδή ρωτάω εάν εμείς ασχολούμαστε με αυτά που μας υποδεικνύει ο ιδιοκτήτης με δική του ευθύνη? ή καλούμαστε να αποτυπώσουμε την κατάσταση? 2. το ένα από αυτά, το πιο πρόσφατο είναι ισόγειο και στο δώμα έχει μια ωραιότατη βεράντα με τρομερή θέα και στέγαση με μεταλλκό σκελετό-ξύλο-κεραμίδι. Πώς αντιμετωπίζω τη στεγαση αυτή? 3. εκτός απο τα κτίσματα έχει και θερμοκήπιο με ευτελή υλικά σε επαφή με τα κτίσματα...επίσης πως δηλώνεται 4. και τέλος έχει διάφορα διαδρομάκια στους ορόφους για να επικοινωνεί το ένα με το άλλο. Υπομονή
  5. Εχεις δίκιο δεν το έγραψα σωστά. Είναι ν.1337/83, Άρθρο 15, παράγραφος 5γ Σωστή η παράθεση που μου έστειλες, αλλά ο δικός μου δεν έχει προχωρήσει καθόλου στη β΄φάση για οριστική αναστολή από κατεδάφιση και να προσθέσω ότι η περιοχή είναι εκτός σχεδιου, αλλά έχει γίνει η 1η φάση ένταξης και έχουν πληρωθεί από τους 'αυθαίρετους' τα αντίστοιχα ποσά εισφορών.
  6. ναι όντως έχει πληρώσει 10.000δρχ τότε, όπως όριζε ο νόμος. Ισχυρίζεται ότι βάσει του αρθ. 5 παραγρ. γ, στα εκτός σχεδίου έπρεπε πρώτα να καθοριστούν οι χρήσεις γης ή εν πάσει περιπτώσει να ειδοποηθούν οι ενδιαφερόμενοι για τη συνέχεια της διαδικασίας, κάτι που δεν έγινε.
  7. Υποτίθεται ότι θα κατεδαφίσει μέρος των παλιών αυθαιρέτων και θα διατηρήσει τα πιο καινούρια.
  8. Συνάδελφοι, θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μια υπόθεση αυθαίρετου που καλούμε να διαλευκάνω... σε αγροτεμάχιο 400τμ! υπήρχε κτίσμα 50τμ προ 83 που έχει μόνο την 1η φάση του νόμου Τρίτση. δηλαδή μόνο αναστολή κατεδάφισης. Τα υπόλοιπα κτίσματα περίπου 150τμ έχουν γίνει σταδιακά μέχρι σήμερα και υπάρχει μερική διάσπαση των όγκων, αλλά ο ιδιοκτήτης σκέφτεται εάν μπορεί να νομιμοποιήσει μέρος αυτών για οικονομικούς λόγους. Οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι: 1. πως αντιμετωπίζεται το κτίσμα των 50τμ? 2. εάν μπορεί ο μηχανικός να προχωρήσει τη διαδικασία για ένα μέρος των αυθαιρέτων? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.