Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kiakos

Members
  • Περιεχόμενα

    89
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kiakos

  1. Απάντηση από πολεοδομίας Δ. Αθηναίων: Δεν απαιτείται μελέτη.
  2. Θα επαναφέρω λίγο το ερώτημα γιατί λίγο με μπέρδεψαν οι απαντήσεις. Σε προσθήκη καθ' ύψος σε *υφιστάμενο κτίριο (που δεν είναι ξενοδοχείο) απαντάτε αν καταλαβαίνω καλά ότι απαιτείται μελέτη παθητικής πυροπροστασίας για το τμήμα της προσθήκης. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει από που προκύπτει αυτό; Γιατί δεν μπορώ να το βρω με τίποτα. Έχω πάντως την εντύπωση ότι σε προσθήκη καθ' ύψος σε *υφιστάμενο κτίριο δεν απαιτείται παθητική και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ισχύει σε περιπτώσεις που υπάρχει κοινό κλιμακοστάσιο, δηλαδή σε όλες τις συνηθισμένες περιπτώσεις προσθήκης ορόφου σε υφιστάμενη κατασκευή. Σε κάθε περίπτωση έχω υπόψιν μου άδεια δόμησης που εκδόθηκε προσφάτως και κατά τον έλεγχο της πληρότητας η πολεοδομία απέρριψε τη μελέτη παθητικής από το φάκελο ως μη απαιτούμενη. Θα το εκτιμούσα αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. *όπου υφιστάμενο εννοώ προ του κανονισμού πυροπροστασίας.
  3. Στην Τουρκία μια πράξη μεταβίβασης γίνεται ηλεκτρονικά καθώς οι τίτλοι είναι μηχανογραφημένοι. Εμείς συζητάμε για υποθηκοφυλάκεια....
  4. Το ΤΣΜΕΔΕ είναι μετοχικό ταμείο και γι' αυτό έχει άλλο καθεστώς, δεν είναι όπως τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία. Στη θεωρεία πάντοτε... γιατί στην πράξη είναι το πρόσχημα για να γεμίζει το ταμείο.
  5. Εμένα την τελευταία φορά ο υπάλληλος μου απάντησε: "Αν δεν βγει εγκύκλιος, εγώ θα κάνω ότι έκανα πάντα" Ελληνικό Δημόσιο... όσο το συντηρούμε θα υπάρχει και θα βασιλεύει.
  6. Αλήθεια έχουμε πολλούς άλλους αρχιτέκτονες στην Ελλάδα που είναι αναγνωρισμένοι και βραβευμένοι διεθνώς; Γιατί το συγκεκριμένο γραφείο είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω την επίθεση προς μια αρχιτεκτονική μελέτη. Ο καθένας μπορεί να πει μαρέσει δεν μαρέσει, αλλά όλα τα υπόλοιπα δεν τα καταλαβαίνω. Όσο για τα όποια υποτιθήμενα προβλήματα της μελέτης: Έχει πρόσβαση Έχει κουφώματα Λύνεται στατικά Περνάει τον κενακ και πιθανόν και καλύτερα από Β κλάση Η υπερχείλιση δεν χρειάζεται να φαίνεται Το νερό στις πισίνες στις Κυκλάδες είναι θαλασσινό Πάνω από όλα βέβαια οι εικόνες που πραγματικά ειδαν μεγάλη δημοσιότητα στο εξωτερικό πριν το κυκλοφορήσουν τα ελληνικα μπλοκ, είναι φωτερεαλισμός και όχι η μελέτη.
  7. Και μωρό παιδί καταλαβαίνει το θέμα της πλαστογραφίας, αλλά ξαναλέω δεν είναι για μένα αυτή η ουσία, αυτό όλο είναι κάτι καθαρά προσωπικό και δεν θέλω να το συζητήσω. Η ουσία όμως είναι ότι οι τράπεζες μας πετάνε έξω από τα εξοικονόμηση κατ' οίκον και πληρώνονται για τη δουλειά που έχουμε κάνει.
  8. Η ιστορία έχει μεταφερθεί προφανώς "φιλτραρισμένη". Το πως αντέδρασα δεν νομίζω ότι είναι η ουσία και δεν αφορά το φόρουμ.
  9. Πριν από κάποιο διάστημα με αφορμή κάποιες εργασίες στο σπίτι μου αποφάσισα να κάνω τον πελάτη και να αποκτήσω την εμπειρία του εξοικονόμηση κατ' οίκον καλύτερα. Απευθύνθηκα στο κοντινότερο κατάστημα μιας εκ των τεσσάρων τραπεζών. Με το που ξεκίνησε να με "ενημερώνει" η υπάλληλος προσπάθησε να μου προωθήσει τους μηχανικούς - συνεργάτες της Τράπεζας για το ΠΕΑ (αθέμιτος ανταγωνισμός), της εξήγησα ότι είμαι μηχανικός και ότι έχω απευθυνθεί σε κάποιον συνάδελφο μου. Στη συνέχεια της διαδικασίας μου έβγαλε να υπογράψω μια σειρά χαρτιά εκ των οποίων το ένα ήταν η ανάθεση του Συμβούλου Έργου σε κάποια εταιρεία επιλογής της τράπεζας,εννοείται χωρίς να έχω πριν ενημερωθεί. Ευτυχώς, το είδα και τους εξήγησα και πάλι ότι θα ορίσω εγώ σύμβουλο έργου. Σήμερα, πήγα να υπογράψω την τελική σύμβαση καθώς εγκρίθηκε η υπαγωγή μου στο πρόγραμμα. Ρώτησα για τον σύμβουλο έργο για να βεβαιωθώ ότι έχει ορισθεί αυτός που όρισα πριν υπογράψω. Ανακαλύπτω λοιπόν ότι έχει ορισθεί ως σύμβουλος έργου η ίδια εταιρεία που είχαν προσπαθήσει να μου ορίσουν από την πρώτη στιγμή. Ρωτάω πως και γιατί και μου απαντάνε αφού έχετε υπογράψει κύριε. Τους εξηγώ ότι αποκλείεται και ότι είχε δημιουργηθεί θέμα για το αντίθετο και η υπάλληλος μου δείχνει ένα χαρτί που υποτίθεται ότι είχα υπογράψει και λέω υποτίθεται γιατί δεν είχε πάνω την υπογραφή μου αλλά είχε υπογράψει κάποιος αντί για μένα, προφανώς κάποιος υπάλληλος της τράπεζας. Αν λοιπόν φτάνουν μέχρι και στο σημείο να πλαστογραφούν την υπογραφή των πελατών, περιμένετε ειλικρινά ότι θα καταλήξει το όνομά μας σε κάποια αίτηση του εξοικονόμηση κατ' οίκον ως σύμβουλοι έργου; Πιστεύεται ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος πελάτης να μπει στη διαδικασία να επιμείνει προκειμένου να ορίσει τον μηχανικό του σύμβουλο έργου; ή ακόμα και για το 2ο ΠΕΑ.
  10. Δεν γίνεται να μπορείς να κάνεις ΜΕΑ και να μην μπορείς να κάνεις ΠΕΑ, είναι πέρα από ότι άλλο γραφτεί, παράλογο. Μπορώ δηλαδή να μελετήσω ένα κτίριο αλλά δεν μπρορώ να το αποτυπώσω; Από την αρχή η νομοθεσία περί ΚΕΝΑΚ είχει πρόβλημα στο σύνολο της. Όσο δικηγόροι και λοιποί υπάλληλοι των υπουργείων, συνάδελφοι ή μη, χωρίς καμία επαφή με την αγορά και το επάγγελμα του μηχανικού νομοθετούν, αυτά θα είναι τα προβλήματα.
  11. κάνε και τον απαραίτητο αποπληθωρισμό σύμφωνα με τα επιτόκια από το 60' μέχρι σήμερα για να έχεις ένα αποτέλεσμα που να σημαίνει κάτι, γιατί αυτό το νούμερο δεν σημαίνει τίποτα.
  12. Το γνωρίζω ότι είναι θέμα ερμηνείας, προσωπικά το έχω κάνει σε άδεια που εκδόθηκε κατά ΝΟΚ και το περάσανε κανονικά, γι' αυτό προτείνω να το δοκιμάσει. Ναι αλλά ο συνάδελφος, αν είχα καταλάβει σωστά, ρωτούσε αν μπορεί να κάνει τραπεζοκαθίσματα και από επάνω να κάνει πέργκολα και να μετρήσει στη φύτευση.
  13. Βάλε και την ΑΠΥ γιατί το πεδίο είναι αμοιβή και εισφορές ΤΕΕ, τσάμπα είναι...
  14. Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά ούτε τις κοινές βαφές οδοσήμανσης και μετά από κανά μήνα ξεβάφουν οι δρόμοι.
  15. Μετά την τροποποίηση του ΝΟΚ, γίνεται εφόσον δεν γίνονται τροποποιήσεις στις όψεις.
  16. Το rethink Athens είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, τα περί πολιτικών μηχανικών και συγκοιωνιολόγων δεν καταλαβαίνω πως κολλάνε; Αρχιτέκτονες διεθνούς κύρους το σχεδίασανε. Τώρα αν το πρόβλημα μας είναι το τι λέει και τι δε λέει η κυκλοφοριακή μελέτη του ΕΜΠ, ας μου πει κάποιος που γνωρίζει τα στοιχειώδη από κυκλοφοριακά και συγκοινωνιακά αστικών κέντρων, τι αποτέλεσμα θα έπρεπε να βγάλει μια μελέτη που εξετάζει να απομακρύνει τα ΙΧ από ένα κεντρικό αστικό άξονα και να τον δώσει στους πεζούς και τα ΜΜΜ. Όχι, γιατί τα βιβλία που διδαχθήκαμε αυτά τα γράφουν στην εισαγωγή ως παραδείγματα (για να μην πώ στο εξώφυλλο). Για το κοινωνικο-οικονομικό σκέλος του θέματος: αν για κάτι δεν έχουν να κερδίσουν από κάτι παραπάνω από δύο, αυτό απλά δεν γίνεται. Έτσι είναι η ζωή. Αυτός που πληρώνει, τα δίνει για πεζοδρόμηση, μακάρι να τα έδινε για κάτι άλλο που να αρέσει σε περισσότερους.
  17. Μετά τις παρατάσεις και πριν βγει ένας νέος νόμος για να αντικαταστατήσει τον προηγούμενο πρέπει να πέσει και ένα ακυρωτικό από το ΣΤΕ, έτσι για να κρατάμε την παράδοση....
  18. Μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων έχει γίνει από το ΕΜΠ από τον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής. Κάποια στιγμή αυτό το ΣΤΕ πρέπει να καταργηθεί και να οριστεί κάτι άλλο στη θέση του που να μην μπορεί να ακυρώσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα.
  19. Μπράβο! Μα είχα φάει κώλυμα εχτές και το έψαχνα και δεν μπορούσα να το βρω. Και έχει και ο 3919 μια διάταξη που λέει ότι η ΔΕ του ΤΕΕ ελέγχει τις πολύ μεγάλες εκπτώσεις ("β) Η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε., όταν περιέρχεται στην αντίληψή του περίπτωση συνομολογήσεως από μηχανικό σύμβασης, της οποίας η αμοιβή φαίνεται ασυνήθιστα χαμηλή, τον καλεί εγγράφως να δικαιολογήσει το ύψος της, ζητώντας τις διευκρινίσεις που κρίνει σκόπιμες. Εφόσον οι εξηγήσεις του ενδιαφερομένου δεν κριθούν ικανοποιητικές, το Δ.Σ. του Τ.Ε.Ε. μπορεί να ασκεί πειθαρχική δίωξη κατά τις κείμενες διατάξεις"), οπότε εκεί μπορεί να είχε ένα πάτημα το ΤΕΕ να ορίσει μια διαδικασία ελέγχου αλλά καταργήθηκε και αυτή με τον Ν.4038/2012 ("8. Η παρ. 1β του άρθρου 7 του ν.3919/2011 καταργείται"). Άρα, η μόνη υποχρέωση που έχουμε προς το ΤΕΕ αναφορικά με την αμοιβή μας είναι η κατάθεση / γνωστοποίηση της έγγραφης συμφωνίας όπως καθορίζονται στην παρ.2 του .άρθρου 7 του Ν.3919/11. Συμφωνείτε με αυτό ή κάνω κάπου λάθος;
  20. Καλά αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Έχουμε δικιά μας Τράπεζα σαν μηχανικοί και μας έβαζαν να πηγαίνουμε στην ΕΤΕ!!!
  21. Έστειλα ερώτημα για το πεδίο εισοφορές ΤΕΕ / αμοιβή μηχανικού και μου απάντησαν ότι πρέπει να ανεβάσω την απόδειξη κατάθεσης στην ΕΤΕ όπως απαιτείται. Επειδή θέλω να κράξω λίγο και ψάχνω τα αποσπάσματα των νόμων που καταργούν την υποχρέωση κατάθεσης στην ΕΤΕ, μπορεί μήπως κάποιος να βοηθήσει γιατί έχω χαθεί.
  22. Προφανώς ο συνάδελφος εννοεί τη βεβαίωση παρακράτησης φόρου.
  23. Θα συμπεριλάβεις το δελτίο κανονικά αλλά η παρακράτηση θα υπολογιστεί του χρόνου με την επόμενη χρήση. Μου είχε γίνει παλαιότερα και έτσι το αντιμετώπισα τελικά. Σε κάθε περίπτωση ρώτησε και το λογιστή σου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.