Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζήνων

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Ζήνων last won the day on Μάιος 10 2023

Ζήνων had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

615 profile views

Ζήνων's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

30

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όχι, δεν κατάλαβες σωστά. Η δ.δ. δηλώνεται μία φορά (ανά όροφο). Ναι, θα μπορεί. Μόνο αν δεν εμπλέκονται κοινόχρηστοι χώροι.
  2. Είναι δυνατόν γιατί μπορεί να μην είναι υποχρεωτική η υποβολή όλων των μελετών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Προφανώς πρόκειται για μικρή οικοδομή και είναι σωστή η υπόδειξη του συναδέλφου Didonis. Άρα δεν υπάρχουν μελέτες που χάθηκαν από τον φάκελο.
  3. Σωστά. Εάν κρίνεις ότι απαιτείται ενημέρωση πρέπει να προηγηθεί ανασύσταση.
  4. @Roukat Μπορεί να γίνει ενημέρωση. @subrosaval Το τελευταίο (ενημέρωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται).
  5. @Roukat Πώς γίνεται να υπάρχει αυθαιρεσία σε κτίριο χωρίς οικοδομική άδεια που κατασκευάστηκε πριν το 1955; Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο (ούτε καν θεωρητικά), αφού όπως και να είχε κατασκευαστεί η οικοδομή είναι νομίμως υφιστάμενη.
  6. @Nyxtas Πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του τοπογραφικού και μετά να γίνει τακτοποίηση.
  7. @killertomato Σωστά. Μετράς κάθετα στην οικοδομική γραμμή. @iason.as Για το πρώτο τμήμα της δημοσίευσής σου: Πώς θα χρησιμοποιήσεις μία διάταξη που, όπως διαπίστωσες, δεν ισχύει για την περίπτωσή σου; Για το δεύτερο κομμάτι: Φυσικά και δεν εννοεί τις ξαπλώστρες (ως εγκαταστάσεις) αλλά τα μηχανολογικά. «Εγκατάσταση είναι η κατασκευή ή υποδομή που προορίζεται ή απαιτείται για τη λειτουργία, εξυπηρέτηση και ασφάλεια των κτιρίων, όπως οι ανελκυστήρες, τα στοιχεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, κλιματισμού, δροσισμού, διανομής και εκροής ύδατος, θέρμανσης, φυσικού αερίου, τα θερμικά ηλιακά συστήματα, τα στοιχεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα στοιχεία μονάδων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας (ΣΗΘΥΑ), οι καπναγωγοί, οι επιγραφές, οι κεραίες».
  8. Αυτό λεγόταν από παλιά. Δεν μπορώ ούτε να το επιβεβαιώσω ούτε να το διαψεύσω. Μπορώ, όμως, να σου πω ότι δεν είναι κάτι φοβερό οι εξετάσεις του ΤΕΕ. Δεν χρειάζεται προετοιμασία.
  9. @Libre0 Η προτεραιότητα ενός νέου μηχανικού πρέπει να είναι η απόκτηση εμπειριών, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει υψηλότερες αποδοχές είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε ως μισθωτός. Να έχεις υπόψιν σου ότι στην αγορά εργασίας ο σεβασμός στην επιστημονική και επαγγελματική σου επάρκεια είναι, κατά κανόνα, ανάλογος της αμοιβής.
  10. @Paul_Mix Εξαρτάται από το είδος της εργασίας μικρής κλίμακας. Το χωρίο που παρέθεσες είναι από την Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461/2018 που, όμως, αντικαταστάθηκε από την Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174/2020. Οπότε, αυτό που ισχύει είναι:
  11. Όχι. Προφανώς, η ιδιοκτησία είναι μία. Άρα τα δύο κτίρια, ως προς την ηλεκτρονική ταυτότητα, αντιμετωπίζονται ενιαία.
  12. @Georgia Tsazi 1. Πρακτικά· όχι. Θεωρητικά, υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής (μέσω ΤΕΕ) από την υποχρέωση καταβολής αμοιβής.
  13. Παρ' όλο που η τροποποίηση σύστασης εμπίπτει στις αρμοδιότητες των συμβολαιογράφων, σου απαντώ —μετά βεβαιότητος— πως δεν μπορεί.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.