Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

alkisths

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by alkisths

  1. Ναι, σε αυτό συμφωνώ, γιατί έτσι γίνεται για όλες τις μελέτες, παρ' όλαυτά, η δήλωση αυθαιρεσίας δεν απαιτεί έναν αρχιτέκτονα και έναν πολ. μηχανικό για παράδειγμα, γιατί και οι δύο είναι υπεύθυνοι για το ίδιο πράγμα. Άρα? μπορούν να μπούν δύο σφραγίδες απο δύο αρχιτέκτονες για παράδειγμα? Συγγνώμη που επιμένω, αλλά επιμένει και ο συνεργάτης μηχανικός, οπότε καλό είναι να το ξεκαθαρίσω το θέμα όσο μπορώ. Ευχαριστώ
  2. Οχι, δεν το έχω απορρίψει, αλλά θα ήθελα να μάθω εαν γίνεται διαφορετικά. Δηλαδή δηλώνοντας στο σύστημα του ενός, τον άλλο μηχανικό ως συνεργάτη, τελικά σφραγίζει μόνο ο πρώτος?
  3. Ιάσονα δε διαφωνώ καθόλου, αν ήταν 100% στο χέρι μου δε θα ρωτούσα καν. Ευχαριστώ πάντως. Παρ' ολαυτά, αφού θα τα βρούμε, μπορούν να σφραγίσουν και οι δύο μηχανικοί ή πρέπει να το κάνει μόνο ο ένας? Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". yian
  4. Ιάσονα, ευχαριστώ πολύ. Το επόμενο θέμα που προκύπτει είναι το πώς θα γίνει η μία δήλωση απο δύο μηχανικούς. Ο εκμεταλλευτής έχει αναθέσει στον δικό του μηχανικό, και ο ιδιοκτήτης σε μένα. Υπάρχει δυνατότητα να μπουν δύο σφραγίδες, ή θα πρέπει με κάποιο τρόπο να τα βρούμε μεταξύ μας?
  5. Ευχαριστώ πολύ! Είναι σημαντικό να παίρνω απάντηση απο κάποιον δικηγόρο. Κανένας συνάδελφος μήπως έχει κάνει κάτι παρόμοιο?
  6. Καλησπερα σε όλους. Εχω ένα οικόπεδο (γύρω στα 50 στρέμματα) εκτός σχεδίου και με Ο.Α. - τουριστική επιχείρηση. Αυτό το οικόπεδο έχει έναν ιδιοκτήτη και έναν εκμεταλλευτή με μακροχρόνια μίσθωση. Ο ιδιοκτήτης έκανε τις αυθαιρεσίες του (πάνω στην Ο.Α.) μέχρι και το 2010. Μετά ήρθε ο εκμεταλλευτής, και έκανε κ εκείνος άλλες αυθαιρεσίες (χωρίς οικοδομική άδεια, έχτισε δηλαδή καινούρια κτίσματα). Μπορεί να τακτοποιηθεί με δύο δηλώσεις του 4178 (μία του ιδιοκτήτη και μία του εκμεταλλευτή), έτσι ώστε να μπορέσουν να σπάσουν και τα πρόστιμα? Ευχαριστώ
  7. Τι να πω... με 35 βαθμούς τι περιμένεις..? Σας ευχαριστώ όλους
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα. Ένας φίλος έχει ένα διαμέρισμα (κατοικία) το οποίο θέλει να νοικιάσει. Το διαμέρισμα είναι 10 τετραγωνικά (! οντως είναι δέκα). Πήγε λοιπόν στην εφορία να καταθέσει το συμβόλαιο με τον ενοικιαστή, και του ζητήσανε πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Είχα την εντύπωση οτι για κατοικίες κάτω των 50 τετραγωνικών, δεν υπήρχε τέτοια απαίτηση. Έχει αλλάξει κάτι? Ξέρει κανείς?
  9. Καλησπέρα σε όλους. Έχω την εξής περίπτωση: Στον ακάλυπτο χώρο (αυλή) μίας ιδιοκτησίας, θέλει να λειτουργήσει θερινό θέατρο. Επειδή δεν έχω ξανακάνει τη διαδικασία για άδεια λειτουργίας, μήπως μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει για τη νομοθεσία (πού βρίσκονται οι προδιαγραφές για θέατρο εξωτερικού χώρου) και τη διαδικασία? Ευχαριστώ
  10. Τη σκάλα θα την υπολογίσω κατηγορία 13 (δηλαδή ξεχωριστά απο το πατάρι) ή θα προσθέσω τα τετραγωνικά της στο πατάρι? Ευχαριστώ πολύ! (αρχιτέκτονας είμαι, το γράφει το προφίλ μου)
  11. Παιδιά, έχω άλλη μία ερώτηση: Καταρχήν να πω οτι το πατάρι δε φαινόταν στην ΟΑ. Η σκάλα που οδηγεί στο πατάρι, θα μετρήσει στα τετραγωνικά του ή όχι? Ευχαριστώ.
  12. Έχω ισόγειο που στην οικοδομική άδεια έχει δηλωθεί ως αποθήκες. Εμπίπτω στην περίπτωση της ερωτοαπάντησης B-17 "Πότε υπολογίζεται ο μειωτικός συντελεστής 0,5 ; α) Όταν βοηθητικός χώρος με βάση οικοδομική άδεια έχει μετατραπεί σε κύριας χρήσης χώρο; β) Όταν η αυθαίρετη κατασκευή είναι βοηθητικός χώρος ; Αντιμετωπίζεται διαφορετικά υπόγειος χώρος με βοηθητική χρήση και ισόγεια αποθήκη ή garage; Εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 0,5 όταν το αυθαίρετο είναι υπόγειο, πατάρι ή σοφίτα, ανεξάρτητα από τη χρήση που έχει και όταν είναι ισόγειο με βοηθητική χρήση (π.χ. garage, αποθηκευτικός χώρος)." (δηλαδή όταν νομιμοποιώ σοφίτα και την κάνω κύριο χώρο, τότε τα τετραγωνικά είναι κύριου χώρου? - οχι)
  13. Καλημέρα. Έχω ένα κατάστημα που έχει πατάρι (ανοιχτό - εσωτερικός εξώστης), το οποίο έχει χτιστεί το 1971. Ξέρει κανείς τι ίσχυε για τέτοιου τύπου κατασκευές τότε? (είναι μεταλλική κατασκευή). Κάτω απο το πατάρι έχω ύψος περίπου 2,50 μέτρα. Μία επιλογή ήταν να βγάλω καινούρια άδεια, αλλά διαβάζοντας το ΝΟΚ, βλέπω οτι το ύψος του κύριου χώρου έχει πάει στα 2,65, οπότε υποθέτω οτι δε με συμφέρει. Άρα πάω για νομιμοποίηση, απλώς δεν ξέρω πού να ψάξω για τις τότε νομοθεσίες. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.