Μετάβαση στο περιεχόμενο

giannis46

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Συγνωμη υπάρχει καποιος διαχειριστής εδώ μέσα ή πετάγεται ο κάθε άσχετος και γράφει ότι του κατέβει; Αυτα που ρωτάω είναι ύλη πρώτου εξαμήνου πρωτοετή φοιτητη ΤΕΙ ηλεκτρολογίας! Ελεος δηλαδη..
  2. Καταρχήν δεν εισαι ηλεκτρολογος για να απαντησεις στο θέμα και πεταγεσαι να πεις πραγματα αυτονοητα. Κατα δευτερον εγω εχω ηλεκτρολογικές γνώσεις απλα ζητάω επιβεβαιωση απο καποιον που ειναι η ειδικότητα του. Κατά τρίτον ο πινακας που έχω είναι ότι πιο απλό και δεν χρειάζεται έμπειρο ηλεκτρολογο. Το θέμα σου φαίνεται σοβαρό γιατι είσαι άσχετος.
  3. (Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Καλησπέρα σας. Εχω αρχίσει να διαβάζω τα βασικά σε συνδεσμολογίες για να καταλάβω πώς να αλλάξω τις ασφάλειες στον παλιό μονοφασικό πίνακα στο πατρικό μου σπίτι στο χωριό. Τράβηξα αυτη τη φωτογραφία με ότι υπάρχει τώρα. Απο αριστερά προς τα δεξιά έχω το κεντρικό διακόπτη με την ασφάλεια και τη λυχνιά του, μιά ασφάλεια για τα φώτα, ασφάλεια για θερμοσίφωνα και τέλος ασφάλεια για κουζίνα. Πρωτίστως πρέπει να μπεί μονοφασικό ρελέ αμέσως μετά τον κεντρικό διακόπτη και μετά να αλλάξω τα υπόλοιπα με νέο υλικό ίδιων χαρακτηριστικών στις ίδιες θέσεις. Θα ήθελα μια επιβεβαιώση όσον αφορά τα καλώδια γιατί τα χρώματα είναι όπως ναναι.. Οπως φαίνεται στο κάτω μέρος της φωτογραφίας με τους διαυλούς του πινακα, το καλώδιο ΝΥΑ της ΔΕΗ έχει μαύρο (φάση L), καφέ(ουδέτερος N), γκρίζο(γειώση PE); Εχω και πολύμετρο και δοκιμαστικό κατσαβίδι για να το τεστάρω απλά να είμαι έτοιμος.. Και δεύτερον θα ήθελα μια επιβεβαίωση για το ρελέ πως θα συνδεθεί σωστά μετά τον κεντρικο διακόπτη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.