Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Niki

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Niki's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα , να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό με το προαναφερθέν θέμα. Στο Β όροφο κτίσματος, στην ΟΑ φαίνονται 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες ενώ στην πραγματικότητα η μία είναι χωρισμένη σε δύο ιδιοκτησίες, άρα συνολικά τρεις στον όροφο. Στα συμβόλαια και όλα τα υπόλοιπα έγγραφα περιγράφεται η πραγματική κατάσταση, δηλαδή η μία ιδιοκτησία φαίνεται χωρισμένη σε δύο ( μάλιστα οι δύο διαφορετικοί ιδιοκτήτες το ανακάλυψαν τυχαία, όταν ο ένας εκ των δύο αναζήτησε τα σχέδια της Πολεοδομίας ενώ των συμβολαίων είναι βάσει της πραγματικής κατάστασης). Το ερώτημα μου είναι πρόκειται για Διαφορετική διαμερισμάτωση, μπορεί να κατατεθεί ένας φάκελος και για τους δύο ιδιοκτήτες? Αν ναι πως ορίζονται τα διαφορετικά ποσοστά στην αρχική ιδιοκτησία βάσει των τετραγωνικών τους? Εμπλέκεται και ο τρίτος ιδιοκτήτης?
  2. Καλησπέρα, έχω κι εγώ παρόμοια περίπτωση. Στη ΟΑ στην κάτοψη του ορόφου φαίνονται 2 διαμερίσματα. Στα συμβόλαια,σύσταση και πραγματικότητα είναι 3. Εκ των οποίων τα 2 προέκυψαν από τη διαμερισμάτωση μόνο του ενός. Οι ιδιοκτήτες των δύο αυτών διαμερισμάτων είναι διαφορετικοί. Από όσα προαναφέρθηκαν καταλαβαίνω ότι είναι δυνατή η υπαγωγή και των 2 σε ένα κοινό φάκελο αρκεί να υπάρχει η συναίνεση του 2ου ιδιοκτήτη? Σκοπός είναι να πληρωθεί ένα παράβολο και για τα δύο, 250€ αντί 500€.
  3. Το γιατί πρέπει να γίνει έλεγχος σε ήδη κατασκευασμένο φορέα ας το θεωρήσουμε δεδομένο. Η ερώτηση μου ειναι πως σαν μηχανικοί θα μπαίναμε στη διαδικασία να υποστηρίξουμε οτι ελέγχετε η λειτουργικότητα με το συχνό συνδυασμό και όχι τον χαρακτηριστικό. Έχω φορτία χιονιού, ανέμου και ιδια βάρη. Ο συχνός (αναστρεψιμος) ειναι ευμενεστερος του χαρακτηριστικού. Τι σημαίνει αναστεψιμος? Οτι αν φύγει το φορτίο επανέρχεται το βέλος? Άρα αν θέλω να μη έχω εναπομείναν βέλος πάω με αυτόν?
  4. Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας σχετικά με τον έλεγψο λειτουργικότητας και του συνδυασμούσ φόρτισης που λαμβάνεται υπόψη. Για τον έλεγχο λειτουργικότητας οι συνδυασμοί δράσεων είναι : Χαρακτηριστικός - Μη αναστρέψιμος Συχνός - Αναστρέψιμος Οιονεί-μόνιμος (μακροχρόνιος) - Αναστρέψιμος Με ποιο κριτήριο επιλέγω 1 από τους 3... Πως κάνω διάκριση ανάμεσα στις ανατρέψιμες και μη ανατρέψιμες οριακές καταστάσεις . Σημ. Έχω έλεγχο υπάρχουσας κατασκευής από χαλύβδινα στοιχεία. Οπότε δε μπορώ να πάω με το δυσμενέστερο (για ασφάλεια όπως σε μια νέα κατασκευή). Ο Χαρακτηριστικός συνδυασμός δε βγαίνει , θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι απαιτώ την ικανοποίηση του Συχνού... Γενικά θα ήθελα να δω ποιες είναι οι σκέψεις σχετικά με το θέμα.
  5. Να σας κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Σε πολυκατοικία θα γίνουν επαναχρωματισμός όψεων και θα εφαρμοστεί σύστημα θερμοπρόσοψης σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% του εμβαδού της όψης. Προχωράω σε έκδοση αδείας λόγω ικριωμάτων , τα ερωτήματα μου είναι: α) Για το κόστος αδείας στον προυπολογισμό την θερμοπρόσοψη μου την υπολογίζει με 3€/m²___ προχωράω έτσι; Το πραγματικό κόστος είναι 30-40€/μ² β) Θα μου ζητήσουνε στην πολεοδομία και ΜΕΑ (Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης)? (λόγω ριζικής ανακαίνισης και επέμβασης σε ενεργειακή κατάσταση του κτιρίου...; ) γ) Αν μου ζητήσουν ΜΕΑ πρέπει να βγει το κτίριο κατ Β...?
  6. Να σας κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Σε πολυκατοικία θα γίνουν επαναχρωματισμός όψεων και θα εφαρμοστεί σύστημα θερμοπρόσοψης σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% του εμβαδού της όψης. Προχωράω σε έκδοση αδείας λόγω ικριωμάτων , τα ερωτήματα μου είναι: α) Για το κόστος αδείας στον προυπολογισμό την θερμοπρόσοψη μου την υπολογίζει με 3€/m²___ προχωράω έτσι; Το πραγματικό κόστος είναι 30-40€/μ² β) Θα μου ζητήσουνε στην πολεοδομία και ΜΕΑ (Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης)? (λόγω ριζικής ανακαίνισης και επέμβασης σε ενεργειακή κατάσταση του κτιρίου...; ) Σας ευχαριστώ
  7. Καλησπέρα, εγώ (και κάποιοι άλλοι γνωστοί συνάδελφοι) ολοκληρώσαμε το σεμινάριο τον περασμένο Μάρτη (με δεδομένο ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνταν πριν τον Ιούνιο θέλαμε να προλάβουμε %^$%#%$#$% ) και για να γλιτώσουμε και την διαδικασία πληρωμής του παραβόλου για προσωρινοί επιθεωρητές. Το ΤΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα μας απάντησε ότι για την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων υπεύθυνο είναι μόνο το ΥΠΕΚΑ. Μετά τηνεπίσκεψή μου την ερχόμενη Πέμπτη θα σας ενημερώσω. _ στα ΚΕΚ υπάρχει σχετικη ύλη για τα θεωρητικά και "πρακτικά'' . η ΤΟΤΕΕ πάντως έχει αλλάξει αρκετές φορές με αποτέλεσμα να πρέπει κάποιος να συμβουλέυετε συνέχεια τις διευκρινήσεις και τις αλλαγές των πινάκων.... Τι να πω . ...
  8. Η υπάλληλος ισχυρίζεται οτι ειναι λανθασμένος ο κωδικός. Ο οποις οειναι ίδιος και στα δύο έντυπΑ (συγκεντωτικο όλων των δόσεων χωρίς bar code και μεμονωμένο έντυπο της κάθε δόσεις με bar code ) υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να ειναι το οτι πηγε 13 μέρες νωρίτερα?
  9. Καλησπέρα, πήγε ο πελάτης μου σήμερα 16 μέρες νωρίτερα να καταβάλει την 1η δόση ... Του είχα εκτυπωσει το συνολικό φύλλλο με τισ δόσεις και όχι ένα για κάθε 3μήνο. Οι οποίες δόσεις εμφανίζονται με τον ίδιο κωδικό. ΣΤην τράπεζα η υπάλληλος του είπε οτι ο κωδικός είναι λανθασμένος ( μίλησα κι εγώ μαζί της κ μου το είπε κ εμένα). ανέφερε επίσης ότι πρώτη φορά πάει κάποιος με τέτοιο χαρτί και ότι θέλει το άλλο με το μεμονομένο κωδικό για κάθε δόση. α) πού κάνω λάθος γιατί δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη ... ? Ps. την δήλωση του την έχω σε προσωρινή υπάγωγή
  10. Καλησπέρα, επειδή και εγώ έχω πελαγώσει με τη ΤΖ γνωρίζει κανείς στο Πόρτο Ράφτη Θέση Λυγόρι για εκτός σχεδίου τι τιμή ζώνης λαμβάνουμε?
  11. Γνωρίζει κανείς αν έχει ενημερωθεί το προγραμματάκι του ΤΕΕ για το πρόστιμο των 2.000? Γνωρίζει επίσης κανείς τίποτα σχετικό με παράταση?
  12. Καλημέρα, η περίπτωση μου : 10μ² υπέρβαση δόμησης προ του '83 που το πρόστιμο της υπολογιζόταν στα 350€ με την ερωτο-απάντηση 8 του Δ' μέρους καταλήγω ότι . ΤΟ πρόστιμο είναι 350€ αλλά λόγω παραβόλου θα δωθούν 500€ και έκλεισα?
  13. Τελικά που καταλήγουμε? Αν ο χώρος είναι κατοικία , ο πελάτης δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην ενοικιάση του χώρου και ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να προχωρήσει σε αλλαγή χρήσης? Την αναλαμβάνουμε τη δουλεία ή όχι? Θα μπλέξουμε? Γιατί στον πινακά (με στοιχεία από Νομαρχία) που παράθεσε ένας συνάδελφος αναφέρει οτι ο μηχανικός βεβαιώνει τη κύρια χρήση του χώρου.... Ποιά η τελική οδηγία?
  14. Μιας και τεθηκε θέμα οριζόντιων ιδιοκτησιών να ρωτήσω και εγώ κάτι. Πελάτης μου έχει στην ιδιοκτησία του 3οροφο κτίριο κατοικιών. Τρία διαμερίσματα κατοικίες. Του 3ου ημιτελές. Δεν έχει γίνει σύσταση ορ. ιδιοκτησιών μετά την ανέγερση της οικοδομής. Έχει ΗΧ έναν στο ισόγειο και έναν στον 3ο. Θα καταθέσω έναν φάκελο ή 2 ξεχωριστούς ? Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής. Ευχαριστώ, AlexisPap.
  15. Καλησπέρα μήπως γνωρίζει κανείς που θα βρώ το μέρος1.3 του EC3 . Το έχω στα αγγλικα το ψαχνω ελληνίκα είτε γερμανικα. ─────────────────────── Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.