Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

stpetrid

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα,Αττική
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

stpetrid's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τοπικό λυγισμός είναι. Η διατομή δεν φαίνεται πλατύπελμη, πιθανόν να έφτασε στο εργοτάξιο με μη αποδεκτές κατασκευαστικές ατέλειες. Πιθανότατα, το μέλος είναι ''κοντό'', για αυτό δεν προηγήθηκε καθολικός καμπτικός λυγισμός.
  2. Απο 6.1.2 (1) του EC8 υπάρχουν 2 design concepts a και b . Όπου (a) για ΚΠΧ (q=1.5). Από 6.1.2 (4) ορίζεται ότι για design concept (a) ο προσδιορισμός των αντοχών των συνδέσεων και των μελών θα γίνεται σύμφωνα με τον ΕΝ 1993 χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις.
  3. Ναι οκ ίσως έχεις δίκιο. Αλλά τον κόσμο τον νοιάζει αν θα περνάει απο την πολεοδομία ή όχι. Και δεν νομίζω να κάτσει κανείς να σου ελέγξει τον άνεμο στην πολεοδομία. Πάντως μιας και μιλάμε για ευρωκώδικα και φορτία, να αναφέρω ότι καμιά φορά πας να κάνεις τον σωστό και τελικά βρίσκεις τον μπελά σου. Για παράδειγμα ένας φίλος απο Βόλο αποφάσισε να πάει με Ευρωκώδικα τα φορτία και όχι με Β.Δ. Συνεπώς: χίονι: 0.8*1.7=1,36 ΚΝ/μ2. Αποτέλεσμα:τεγίδες με 1μ απόσταση μεταξύ τους, 5.5 m απόσταση πλαισίων, 2 ντίζες και στατικό σύστημα δοκός gerber--> με το ζόρι IPE160 ή ΗΕΑ100. Άντε να δείξεις τέτοιες διατομές στον πελάτη!
  4. Ναι ρε Terry δεν διαφωνώ. Αλλά τουλάχιστον τα φόρτια ο μέσος μηχανικός ξέρει να τα υπολογίσει. Τα παλιά μεγάλα γραφεία έχουν έτοιμα τα εξελόχαρτα τους και βρίσκουν τα φόρτια. Δηλαδή το Robot και το SCIA περίμεναν? Ειδικά το SCIA είναι σχετικά καινούργιο. Δλδ τόσα χρόνια που ο κόσμος χρησιμοποιούσε STAAD και STATIK? Δεν λέω πολλοί εφαρμόζουν ομοιόμορφα φορτία απο βασιλικό διάταγμα. Το SCIA λίγο το είχα δει στο παρελθόν. Ειδικά αυτό με το export σε DWG DXF που σου βγάζει όλο τον φορέα 3D είναι ασυναγώνιστο! Δεν χρειάζεσαι ούτε Autocad structural detailing ούτε TEKLA ούτε τίποτα. TO 90% της δουλειάς έχει γίνει. Το μόνο που θές είναι autocad. Αλλά είδα και κάποια πολυ αρνητικά για την γνώμη μου. 1) Δεν μπορούσα να βάλω την τυχηματική εκκεντρότητα του σεισμού 5%. Και μην μου πεις να αρχίζω να βάζω ζέυγη δυνάμεων στα άκρα του διαφράγματος με το χερακι. 2) Μεγάλες ελλείψεις στις συνδέσεις! Δηλαδή ούτε αποκατάσταση συνέχειας με ελάσματα (δοκός σε δοκό) δεν μπορουσα να κάνω αλλα ούτε και να βάλω ενισχύσεις στον ισχυρό άξονα στην έδραση τον υποστυλωμάτων 3)Δικτύωμα με κοιλοδοκούς +κάποια άλλα που δεν θυμάμαι. Και για τα παραπάνω δεν υπάρχει excelaki. Οπότε ένα έχτρα πρόγραμμα για connections το θες.Κρίμα δεν είναι για ένα πρόγραμμα με τέτοιο κόστος? Στις συνδέσεις το ινσταντ έχει παραπάνω επιλογές! Δύσκολα σε αφήνει ξεκρέμαστο. Αν έχω αναφέρει κάτι λάθος για το SCIA πες. Γιατί το είδα λίγο γρήγορα. Δεν θέλω να πάντως να συμμετέχω σε αντιπαραθεση μεταξύ προγραμμάτων. Το SCIA σαφώς και είναι άλλης γενιάς πρόγραμμα!
  5. Αυτό τον γεωμετρικό περιορισμό ψάχνεις? Εδώ ο ευρωκώδικας δεν αναλύει πιο βασικά και αναγκάζεται κάθε λογισμικό να υιοθετήσει λύσεις-συστάσεις από εδώ και από εκεί. Π.χ. ETAG001, CEB, CIDECT (κοίλες διατομές). Απλά ενδεχομένως θα μπορούσε να το δίνει σαν σύσταση ή warning αυτόν τον γεωμετρικό περιορισμό και να μην είναι δεσμευτικό για να προχωρήσεις την ανάλυση. Μην ψάξεις πάντως να βρεiς παντού σχετική βιβλιογραφία. Στα μεταλλικά πολλά γίνονται σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και ερευνητικά κέντρα. Στις διατομές με haunch για παράδειγμα και κατά προέκταση και στις μεταβλητές διατομές ξέρει κανείς τι εφαρμόζεται? Το ινσταντ για παράδειγμα στις μεταβλητές διατομές χρησιμοποιεί ανάλυση που έγινε σε συνεργασία με την SCI (Steel Construction Institute). Άντε τώρα αν σου έβγαζε γεωμετρικό περιορισμό να έψαχνες τον ευρωκώδικα...
  6. Προφανώς στο SCIA υιοθέτησαν την πιθανή τυπογραφική πατάτα.Στείλε τους ένα μήνυμα λογικά αυτοί θα ψαχτούν περισσότερο. Για μένα το πιο πιθανό και λογικό είναι ότι η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη στα νησιά από ότι στην υπόλοιπη χώρα. Και στο http://www.civiltools.eu έτσι το λαμβάνουν. Όλος ο κόσμος έτσι το δουλεύει μέχρι τώρα! Ε ρε και να είναι όντως τα ανάποδα! Και καθόμασταν και υπολογίζαμε με ακρίβεια τις περιοχές F,H,I....Πάλι καλα που κάνω την δυσμενή παραδοχή για τις εσωτερικές πιέσεις (Cpi=-0.3 και +0.2).
  7. Κάπου θα δείς ένα εικονίδιο με ένα χαρακτηριστικό "τικ" μέσα σε ένα τετραγωνάκι. Δες μήπως δεν έχεις επιλέξει τα restraints.
  8. http://www.csiberkeley.com/sap2000/watch-and-learn εσένα λογικά σου χρειάζεται το non-prismatic sections.
  9. μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με τις παρακάτω απορίες? 1) εκκεντρότητα στον σεισμό πως βάζω? μήπως στην επιλογή overturning? και αν ναι, τότε την βάζω σαν ποσοστό ή σαν απόλυτη τιμή (μέτρα) 2) την απόσβεση που την βάζω στο φάσμα? βλέπω τις παραμέτρους στο φάσμα του ευρωκώδικα αλλά δεν μου θυμίζει κάτι την απόσβεση 3) όταν κάνω τον έλεγχο μεταλλικού στοιχείου σε σε διαξονική κάμψη έναντι λυγισμού με βάση την δεύτερη μέθοδο, το kzy δεν μου το βγάζει ίσο με 0.6kyy όπως λέει ο ευρωκώδικας για διατομές κατηγορίας 1. Έχει παρατηρήσει κανείς κάποιο παρόμοιο πρόβλημα? Να σημειώσω ότι όλα τα υπόλοιπα τα επαληθεύω και μουν βγαίνουν με μεγάλη ακρίβεια σωστά! Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις. Για το τρίτο ερώτημα, τώρα που το ξαναβλέπω μάλλον έχει πάρει τον τύπο για στρεπτικά ευαίσθητο μέλος. Μήπως υπάρχει επιλογή για να το κάνω μη στρεπτικά ευαίσθητο?
  10. Εχω μια απορία. Αντε και βάζει κανεις συγκεντρωμένο φορτίο, η διάτρηση της πλάκας πως θα ελεγθεί? Προφανώς εδω το 40x40 (η ότι άλλο προτείνεται) έχει σημασία!
  11. Ρίξε μια ματιά και εδώ. http://civil.teipir.gr/gr/Msc/info.htm
  12. Αρχικά χαιρετώ όλους τους συνάδελφους του forum, μιας και είμαι καινούριος στην παρέα!. Σχετικά με το καλύτερο εισόδημα ρίξε μια ματιά και στα στατιστικά του ΤΕΕ σελ 16. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PRESS/ENHMEROTIKO_DELTIO/ED-YEAR-2007/ED2435/2435_THEMA.pdf Τελευταίοι είναι οι πολιτικοί μηχανικοί στο εισόδημα! Μπορεί να είναι επικίνδυνο βέβαια να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα από αυτό τον πίνακα μόνο. Ενδεχομένως ο μέσος όρος ηλικίας των πολιτικών μηχανικών να είναι μικρότερος από άλλους. Ίσως το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού να μην έχει χώρο για «μέτριους» και τα πολύ υψηλά εισοδήματα να συγκεντρώνονται σε λίγους και καλούς. Ίσως χίλια δυο…. Πάντως δεν έχω εργαστεί ακόμα γιατί τελειώνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Δεν θέλω να σε παραπλανήσω, ούτε να κλαίμε την μοίρα μας χρειάζεται. Εύχομαι να το σχολιάσουν οι παίδες του forum το στατιστικό αποτέλεσμα γιατί και εγώ περίεργος είμαι. Αλήθεια γιατί δεν οργανώνει το forum μία έρευνα που θα δηλώνουμε τα εισοδήματα μας οι μηχανικοί? Τουλάχιστον ένα φάσμα εισοδημάτων. Δεν χρειάζεται να δηλώσει κανείς ακριβώς το εισόδημα του. Και δίπλα ένα άλλο πίνακα με ηλικίες. Μήπως υπάρχει ήδη και μου διέφυγε? Θα ήταν ενδιαφέρον. Μπορεί να έχει και πλάκα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.