Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

gkost

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.extreme-excel.net

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

gkost's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Μετά από εκτενή έρευνα φαίνεται πως δεν υπάρχει τελικώς μία λύση που να υπερτερεί σαφώς των υπολοίπων, τόσο ώστε να την επιλέξουμε με κλειστά μάτια. Το μηχανουργείο έχει έναν τόρνο και μία φρέζα καθώς και μια επιφάνεια ηλεκτροσυγκόλησης. Με 4 καμπάνες και λάμπες τύπου Υδραργύρου / Νατρίου, κλπ στα 18000-20000 lumen έκαστη εξασφαλίζεις ανω των 700-800 lux στα επίπεδα εργασίας. Ο Πέτρανθος έθεσε δύο πολύ σωστά ζητήματα στα οποία και απαντώ: Ο μηχανουργός μου είπε πως η πιστή απόδοση χρωμάτων δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα. Προτιμά δε ελαφρώς "θερμά" χρώματα καθώς το πολύ "λευκό" φως τον κουράζει. Παράλληλα ο χρόνος επανεκκίνησης μετά από διακοπή δεν αποτελεί κρίσιμη παράμετρο καθώς το μηχανουργείο λειτουργεί σε λογική custom προϊόντος (build-to-order) και δεν έχει σταθερή ροή παραγωγής. Νομίζω πως θα πάμε σε ατμούς νατρίου ή Metal Halide και βλέπουμε... Ευχαριστώ και πάλι συνάδελφοι! Κάθε συμπληρωματική άποψη ευπρόσδεκτη.
  2. Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Έτσι είναι: χονδρικά 100lm/watt - τα οποία όμως αναφέρονται αποκλειστικά στην κατανάλωση της λάμπας! Μαζί με την κατανάλωση του ballast τα πράγματα χειροτερεύουν κατάτι. Είδομεν!
  3. Συνάδελφοι καλημέρα. Έχω το εξής ζήτηημα: Ένα πελάτης με μικρό μηχανουργείο (MxΠxΥ=10x10x5.5) μου ζήτησε να τιου προτείνω μια λύση για τον αποτελεσματικό και ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό των επιφανειών εργασίας. Έχετε κάποια πρόταση σχετικά με τον αποδοτικότερο συνδυασμό λάμπας / φωτιστικού; Η αρχική σκέψη είναι καμπάνες (μάλλον 6) των 250W. Αλλά με τι λαμπτήρες; Υδραργύρου / Metal Halide / Νατρίου / Μικτού / Απλές Οικονομικές; Το βασικό κριτήριο -πέραν του επαρκούς φωτσμού- είναι η οικονομία και η εύκολη συντήρηση. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το ζήτημα οπότε κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Γ.
  4. Αchille καλησπέρα! Χρειάζεσαι να χρησιμοποιήσεις κώδικα VBA που να παρακολουθεί τις αλλαγές στο φύλλο. Η συνάρτηση που θα δουλέψει είναι η Worksheet_Calculate(). Το τρυκ είναι να χρησιμποιήσεις σε κάποιο τυχαίο κελί του Φύλλου σου τη συνάρτηση "=Row(A1)". Αυτό θα ενεργοποιεί την Worksheet_Calculate() κάθε φορά που προσθέτεις γραμμή. Εφόσον έχεις εμπειρία από κώδικα η διαδιακασία είναι σχετικά απλή. Εάν όχι στείλε μου λεπτομέρειες και θα σε βοηθήσω περαιτέρω. Για γενικότερες απορίες μπορείς να στείλεις λεπτομέρειες εδω: http://www.extreme-excel.net/tiprequest.php Στο αρχείο που επισυνάπτω μπορείς να δεις ένα μικρό δείμγα για το πως το πρόγραμμα διαβάζει τις προσθήκες γραμμών. Εννοείται πως ο κώδικας πρέπει να εμπλουτιστθεί ώστε να αντιμετωπίζει κάθε κατάσταση, προσθήκη, διαγραφή γραμμής, αλλαγή δεδομένων κλπ... Γ. Sample_add_rows.zip
  5. Αγαπητή Μαρία, Δεν είμαι σίγουρος πως έχεις διατυπώσει με σαφήνεια την απορία σου γι' αυτό και ο κόσμος προτείνει (σωστά) τη συνάρτηση Transpose. Ποιές οι διαστάσεις του αρχικού πίνακα; Είναι μ x ν και θες να γίνει ν x μ ? Τότε Transpose (Aντιμετάθεση). Φαντάζομαι όμως πως χρειάζεσαι κάτι άλλο, κάτι σαν δημιουργία πίνακα συνδυασμών και αυτό γίνεται με χρήση Συγκεντρωτικού Πίνακα. Στις Γραμμές του πρέπει να μπαίνουν οι τιμές 1->n και στα Δεδομένα (data) οι τιμές Α->Ν. Η διαδικασία αυτοματοποιείται με χρήση δυναμικών περιοχών που "διαβάζουν" αυτόματα τη διάσταση του πίνακα δεδομένων. Κοίτα το συνημμένο "Values.zip" στο κάτω μέρος του post. Θα δώσει, πιστεύω, μια αρχική απάντηση στο ερώτημά σου. Ο πινακας του Φύλλου "Pivot" έχει παραχθεί αυτόματα με βάση τις τιμές του Φύλλου "Dedomena". Πληροφορίες για τους συγκεντρωτικούς πίνακες θα βρεις σε όλα τα καλά sites (MrExcel, Cpearson, OzGrid, Contextures, ... κλπ) αλλά και στο δικό μας: http://www.extreme-excel.net/tips.php?tc=31 Αυτά! Values.zip
  6. gnusselt καλημέρα! Δεν είναι εκ των προτέρων δυνατό να ορίσεις τα κλειδωμένα κελιά σε ένα Φύλλο του Excel. Μπορείς να κάνεις εύκολα αυτό που θες, μέσω VB, με τη συνάρτηση Worksheet_Change. Κατέβασε το συνημμένο ή πέρνα την παρακάτω συνάρτηση στον κώδικα του Φύλλου που σε ενδιαφέρει: --- Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) Dim pass As String pass = "password" If Target.Cells.Count > 1 Or IsEmpty(Target) Or Target.Address <> "$A$1" Then Exit Sub If Target.Address = "$A$1" Then If ActiveSheet.ProtectContents = True Then ActiveSheet.Unprotect Password:=pass End If Range("a:a").Locked = False Range("a:a").Interior.ColorIndex = 0 Cells(1, 1).Interior.ColorIndex = 45 If Val(Cells(1, 1)) > 1 Then Range(Cells(2, 1), Cells(Int(Val(Cells(1, 1))), 1)).Locked = True Range(Cells(2, 1), Cells(Int(Val(Cells(1, 1))), 1)).Interior.ColorIndex = 36 End If End If ProtectSheet: ActiveSheet.Protect Password:=pass End Sub ---- Όπως ξέρεις ένα κλειδωμένο κελί κλειδώνει αληθινά μόνο όταν το Φύλλο είναι προστατευμένο. Όρισε το password σου στη μεταβλητή mypass και δοκίμασε τη συνάρτηση σε ένα αρχικώς ξεκλείδωτο Φύλλο. Αφού δώσεις τιμή στο κελί Α1, η συνάρτηση θα κλειδώσει όλα τα κελιά από Α2 έως εκεί που υποδεικνύει ο αριθμός στο Α1 και θα τα χρωματίσει με κίτρινο. Στη συνέχεια θα προστατεύσει το φύλλο με password ίσο με αυτό που όρισες. Για τιμή Α1 < 2, πχ 0 ή 1, το Φύλλο ξεκλειδώνει ολόκληρο. Δοκίμασέ το! Επικοινώνησε μαζί μας για περαιτέρω δωρεάν συμβουλές επί του θέματος : http://www.extreme-excel.net/tiprequest.php kleidoma.zip
  7. Έτσι ακριβώς! Όπως πχ όταν θελήσω να μετατρέψω έναν αριθμό από το αγγλοσαξονικό σύστημα στο ευρωπαϊκό, οπότε αντικαθιστώ διαδοχικά το κόμμα με κενό και την τελεία με κόμμα. (Το αναφέρω επειδή αποτελεί σύνηθες ερώτημα πολλών συναδέλφων)
  8. Η ιδέα αντικατάστασης του ":" από το "," είναι αποτελεσματική και εύκολα αντιστρέψιμη: Μόλις τελειώσεις την καταχώριση πηγαίνεις στο μενού Επεξεργασία->Αντικατάσταση και αντικαθιστάς όλα τα "," της στήλης με ":", αντιστρέφοντας τη διαδικασία.
  9. 1. Με ειδική Επικόλληση->Αντιμετάθεση, εφόσον θέλεις μια "φωτογραφία" των δεδομένων σε ανάστροφο πίνακα. 2. Συνάρτηση "Transpose" (με CTRL+SHIFT+ENTER για ενεγοποίηση) αν θες δυναμική ενημέρωση των περιεχομένων. Με την ευκαιρία, να δώσω κι εγώ δύο links για δωρεάν συμβουλές: http://www.extreme-excel.net/tips.php http://www.extreme-excel.net/forum.php Eίναι ένας ιστότοπος φτιαγμένος από συνάδελφους μηχανικούς, με όρεξη για δουλειά και δυνατή γνώση του Excel.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.