Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ekotz

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

ekotz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αρχικά να συμφωνήσουμε ότι ο οδηγός δεν λέει ούτε αυτό που λες εσύ. Άρα θα μπορούσα να σου πω στο ίδιο ύφος πες μου που το λέει. Προσπερνώντας το παραπάνω εκτιμώ ότι εννοεί R της παρέμβασης και όχι του υφιστάμενου δομικού στοιχείου.Αναφερόμουν σε θερμ.τοιχοποιίας όπου δε νομίζω το επίχρισμα να απογειώνει το R γιατί αυτό εκτίμησα ότι ρωτούσε ο συνάδελφος. Σε περίπτωση θερμ.δώματος πράγματι πρέπει στον υπολογισμό του R να λάβει υπόψιν του όλα τα υλικά του σάντουιτς που θα χρησιμοποιήσει.
  2. Σύμφωνα με τον πίνακα Γ.2 για κλιματική ζώνη Α το ελάχιστο U για κούφωμα είναι 3.20.
  3. Το R που αναφέρει ο οδηγός είναι του μονωτικού υλικού ενώ το U (ελάχιστες απαιτήσεις ΚΕΝΑΚ) που αναφέρεις είναι του δομικού στοιχείου.
  4. Μία εύλογη ερώτηση:Η αφετηρία μέτρησης ύψους του κτιρίου,για παράδειγμα διώροφο κτίριο με υπόγειο,ποια θα είναι εφόσον υπάρχουν τροποποιήσεις στο διαμορφωμένο έδαφος γύρω από το κτίριο σε σχέση με αυτά που δείχνουν τα σχέδια της άδειας; Το ρωτάω διότι οι τροποποιήσεις αυτές ανήκουν στην κατηγορία 3 (θθ).
  5. Η ανεπάρκεια του συγκεκριμένου υπουργού εκτός από όλα όσα έχουν αναφέρει ορθά οι συνάδελφοι (και κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται) προκύπτει και από κάτι άλλο βασικό που δήλωσε.Είπε εκτός από το αλησμόνητο ότι η αμοιβή είναι 50 ευρώ ότι αυτό θα ισχύει εφόσον οι ιδιοκτήτες έχουν στην κατοχή τους σχέδια σε ηλεκτρονική μορφή.Επειδή το πνεύμα του νόμου δεν είναι απλά να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση των υφιστάμενων ιδιοκτησιών αλλά για τα μεν νεόδμητα να αποτρέπεται η αυθαιρεσία για τα δε υφιστάμενα να νομιμοποιηθούν οι υπάρχουσες αυθαιρεσίες και να αποτρέπονται οι μελλοντικές.Μιλάω για το πνεύμα του νόμου γιατί μάλλον η ουσία είναι και εισπρακτική.Στο πλαίσιο λοιπόν της σύγκρισης της πραγματικής κατάστασης με αυτήν που η οικοδομική άδεια περιέγραφε πρέπει να έχει στην κατοχή του ο μηχανικός τα εγκεκριμένα σχέδια με σφραγίδα Πολεοδομίας και όχι σχέδια σε ηλεκτρονική μορφή από οποιονδήποτε (παρεμπιμπτόντως οι ιδιοκτήτες συνήθως δεν έχουν ούτε τον αριθμό αδείας όχι σε cd τα σχέδια).Θα ήθελα να τον πληροφορήσω (ίσως τον στενοχωρήσω και λίγο) ότι οι Πολεοδομίες όχι μόνο δεν έχουν τα σχέδια των αδειών σε ηλεκτρονική μορφή αλλά συχνά δεν έχουν καν σχέδια.Αντί λοιπόν να λέει αυτά τα ηρωικά θα του πρότεινα να ασχοληθεί με την εξειδίκευση των απαιτήσεων του νόμου, διότι για παράδειγμα το <<στ. τα σχέδια κατόψεων, τα οποία αποτυπώνουν το κτίριο στην πραγματική κατάσταση>> δεν μου φαίνεται και τόσο συγκεκριμένο (και η στατική και η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και με κατόψεις απεικονίζονται).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.