Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΑΛΚΗΣ ΚΡΙΤΖΑΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΑΛΚΗΣ ΚΡΙΤΖΑΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης έχει κτιστεί οικοδομή που αποτελείται από 2 τμήματα με κοινό φέροντα οργανισμό (υπάρχουν 2 κλιμακοστάσια).Μπορεί να γίνει Σύσταση Κάθετης η οποία να χωρίζει την οικοδομή σε 2 τμήματα ή κάτι τέτοιο είναι λάθος αφού η κάθετη προυποθέτει έτσι κι αλλιώς την ύπαρξη 2 αυτοτελών κτιρίων?
  2. ''Σε περίπτωση παραβάσεων που δεν πληρούν τις προ- ϋποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται με την παρούσα κατηγορία, εφαρμόζεται η παράγραφος 5 του άρθρου 100, με την επιφύλαξη της περίπτωσης ιστ΄, για την οποία εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις υπολογισμού του προστίμου του ίδιου άρθρου.'' Ποια είναι η Ιστ?
  3. έχει καταλάβει κάποιος γιατί στην Κατηγορία 4 κάνει διάκριση σε αα (κατασκευές που δεν παραβιάζουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% κάλυψη+δόμηση) και σε ββ (κατασκευές που παραβιάζουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%) Εννοεί ότι στη ββ περίπτωση πρέπει να δούμε και το συνολικό εμβασόν που προκύπτει ενώ στην πρώτη περίπτωση όχι. Τα 250τ.μ. αναφέρονται στο συνολικό εμβαδόν της κατοικίας ή στο εμβαδόν των αυθαίρετων τμημάτων?
  4. ''Αν στο ακίνητο ή στην αυτοτελή ιδιοκτησία υπάρχουν και άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ή εγκαταστάθηκαν μετά την 1η.1.1983 τότε για τις επιφάνειες αυτές δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στην παρούσα κατη- γορία και εντάσσονται στην Κατηγορία 4 ή 5 ανάλογα την υπέρβαση, ενώ στην Κατηγορία 2 εντάσσονται μονο τα τμήματα των κατασκευών που προϋπήρχαν της 1.1.1983'' Με βάση τα παραπάνω η Κατηγορία 4 μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες?
  5. Ναι αυτο φοβαμαι μηπως μπορει καποιος να κανει μια νεα δηλωση και στα προσθετα στοιχεια βαλει στο πεδιο των παλαιοτερων πληρωμων τα χρηματα που μεχρι τωρα εχουν πληρωθει στον 4178
  6. Ο μηχανικός που έχει εντάξει έναν ιδιοκτήτη στον 4178/2013 κατοχυρώνεται για την αμοιβή του? Μπορεί ο ιδιοκτήτης να μπεί στον νέο νόμο με άλλο μηχανικό και να δηλώσει απλά τις παλιές πληρωμές?
  7. καλησπέρα και ευχαριστώ. μπορεί κάποιος να προτείνει πως μπορεί κάποιος να εκτυπώσει τα αποτελέσματα? με print screen το κάνετε συνάδελφοι?
  8. Στην υπηρεσία δόμησης μου είπαν ότι δύσκολα τα επόμενα 5 χρόνια που θα πληρώνει το πρόστιμο του ο πελάτης μου θα μπορούν να τον ξαναγράψουν. Η λέξη ''μόνο'' στην πρόταση ''Σε αυτήν την περίπτωση δεν απαιτείται συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών για την υπαγωγή και μόνο προκειμένου να διαγραφούν τα πρόστιμα. '' πάντως σαφέστατα εννοεί οτι δεν ισχύει η εξαίρεση από την κατεδάφιση για 30 χρόνια.
  9. Ναι έχουν χτίσει όλοι αλλά πέρα από τον πελάτη μου δεν υπάρχει κανείς αλλος που να είναι πρόθυμος να τακτοποιήσει. Δεν θέλουν να υπογράψουν το συμβολαιογραφικό προσύμφωνο γιατί νιώθουν ότι καταγγέλουν τον εαυτό τους. Ο πελάτης μου δεν θέλει να ζητήσει από την Πολεοδομία να έρθει και να τον καταγράψει (και να εκμεταλλευτεί την εγκύκλιο 4...φερόμενος ιδιοκτήτης για τη διαγραφή προστίμων) γιατί νιώθει ότι δεν είναι ηθικό προς τους άλλους. Τέλος πάντων, να σαι καλά Δημήτρη
  10. σε ευχαριστώ το γήπεδο μου είναι μικρότερο των 4 στρεμμάτων, είχα υπόψη μου αυτό στον 4315
  11. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Προσπαθώ να αποφύγω το συμβολαιογραφικό προσύμφωνο και να τακτοποίησω εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι (παρόλο πελάτης μου που έχει ποσοστό εξ αδιαιρέτου στο όλο γήπεδο) στον τίτλο αναφέρεται ότι θα έχει την νομή και κατοχή σε συγκεκριμένο τμήμα (το βόρειο τμήμα του όλου γηπέδου με επιφάνεια 400 π.χ. τετραγωνικά μέτρα.) Μάλλον που δεν θα το κάνω όμως, δεν νιώθω ότι είναι ασφαλές.και πάλι ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.