Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dimla

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dimla's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Έχω περίπτωση πολυκατοικίας με οικοδομική άδεια του '74 (δεν υπήρχε υποχρέωση για κατασκευή ανελκυστήρα) στην οποία όμως υπάρχει φρεάτιο (αποτυπώνεται και στις αντίστοιχες κατόψεις της άδειας). Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να προχωρήσει σε εγκατάσταση υδραυλικού ανελκυστήρα και έχω αναλάβει την ΕΕΔΜΚ. 1) Απαιτείται σύνταξη ΣΑΥ και ΦΑΥ? Στο συγκεκριμένο έργο δεν απαιτείται χρήση ικριωμάτων καθώς οι οδηγοί υπήρχαν προεγκατεστημένοι στο έργο (όπως και οι πόρτες ορόφων) 2) Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει κάποιο υπόδειγμα ΣΑΥ-ΦΑΥ για παρόμοιο έργο (κατασκευής ανελκυστήρα)? Επίσης, υπάρχει κάπου επίσημα καθορισμένο ποιός μπορεί να υπογράψει ΣΑΥ-ΦΑΥ? Ως Διπλ.Τοπογράφος Μηχανικός, έχω το δικαίωμα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Καλημέρα, Σε ισόγειο γραφείο με υπόγειο είχε εκδοθεί Ο.Α το 2012 για αφαίρεση της μεταλλικής σκάλας η οποία έδινε πρόσβαση στο υπόγειο και για εγκατάσταση (υδραυλικού) ανελκυστήρα. Τώρα ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να αντικαταστήσει τον υδραυλικό ανελκυστήρα με μηχανικό χωρίς μηχανοστάσιο. Πολεοδομικά, τί ενέργειες απαιτούνται? Πρέπει να εκδοθεί οικοδομική άδεια εκ νέου? Γενικότερα, έστω ότι σε παλαιό κτίριο υπάρχει φρεάτιο ανελκυστήρα το οποίο παραμένει κενό (και κλειστό προφανώς) και αποφασίζεται εκ των υστέρων να τοποθετηθεί ανελκυστήρας. Απαιτείται ΕΕΜΚ ή άδεια δόμησης? Μιλάμε πάντα για την περίπτωση που υπάρχει υφιστάμενο φρεάτιο και όχι στην περίπτωση που διαμορφώνεται φρεάτιο είτε σε εξωτερικό είτε σε εσωτερικό χώρο.
  3. Και με όσους έκαναν αίτηση χωρίς δάνειο γιατί δεν είχανε άλλη επιλογή, τί θα γίνει...??
  4. Ρε καθυστερημένοι... Γιατί χθες βράδυ σε αίτηση υπήρχε η ενημέρωση ότι δεν είναι αποδεκτή η χρήση δανείου και θα πρέπει να προχωρήσει η αίτηση με ιδιωτική συμμετοχή και τώρα, σε άλλη αίτηση, δίνεται η επιλογή του δανείου?
  5. Μπορεί απλά να είναι περίεργοι που μπήκανε να δουν τί παίζει. Ας πούμε καμιά χαζομάρα να γελάσουμε, γιατί αλλιώς.. Μέχρι το πεδίο της σύνδεσης του χρήστη, σφαίρα πάει η μ...α. Μετά, έχει θεματάκια. 😄
  6. Είχανε κάνει τους υπολογισμούς τους... "Τι ήταν λοιπόν αυτό που έγειρε τελικά την πλάστιγγα προς την έναρξη του προγράμματος τη Δευτέρα 16/09; Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του ..........., πέρα από τα θετικά και τα αρνητικά που είχε η συγκεκριμένη επιλογή και αναφέρονται παραπάνω, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε το πλήθος των ΠΕΑ που έχουν εκδοθεί με αιτιολογία το β’ κύκλο του Εξοικονομώ II. Συγκεκριμένα, βάσει των διαθέσιμων κονδυλίων και του πλήθους των κατοικιών που θα μπορούσαν να υπαχθούν στο πρόγραμμα, μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, το πλήθος των ΠΕΑ που εκδόθηκαν για το β’ κύκλο υπολειπόταν κατά μερικές χιλιάδες του πλήθους των κατοικιών. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως με αυτά τα δεδομένα, τα διαθέσιμα κονδύλια φτάνουν και περισσεύουν. Σε περίπτωση δε κατά την οποία το σύστημα “πέσει” από το πλήθος των χρηστών, οι πιθανότητες να μείνε κάποιος εκτός εξοικονομώ με υπαιτιότητα του πληροφοριακού συστήματος, περιορίζεται στο ελάχιστο."
  7. Ναι σε όλα συνάδελφε. Αν και είσαι ύποπτος. 😄 Σε ποιά περιφέρεια μόλις υπέβαλλες?
  8. όλο το βράδυ θα δουλεύουν, μάτι δε θα κλείσουν. Τελικά, το θέμα με τη δανειοδότηση ή όχι και τους διαθέσιμους πόρους πώς εξηγείται?
  9. τζάμπα τους βρίζατε. δεν φταίνε αυτοί, φταίει η εταιρεία διαχείρισης. Μιλάμε για καθυστερημένους, όχι αστεία.
  10. Αν στην ερώτηση "Η διεύθυνση του ακινήτου που αναγράφεται στα δικαιολογητικά που προσκομίζετε, ταυτίζεται με την σημερινή διεύθυνση του ακινήτου ; " απαντήσουμε ναι (ενώ στην πραγματικότητα είναι όχι...) για να προχωρήσει η διαδικασία, θα ζητηθεί το δικαιολογητικό αργότερα ή θα απορριφθεί η αίτηση?
  11. 1. Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα πόρων για δανειοδότηση στην Περιφέρειά σας. Η αίτησή σας δεν μπορεί να υποβληθεί οριστικά. Μπορείτε να αλλάξετε το χρηματοδοτικό σχήμα σε επιλογή 'Δεν ενδιαφέρομαι για Δανειοδότηση', ώστε να διενεργηθεί εκ νέου έλεγχος διαθεσιμότητας πόρων στην Περιφέρειά σας Κεντρική Μακεδονία
  12. https://www.b2green.gr/el/post/72768/chatzidakis-gia-to-exoikonomo-anoichti-i-platforma-kai-gia-alles-aitiseis?fbclid=IwAR0637iVhRMl2zrUVmXVzSSjGujeQuH4b8ZcPZZxSOc61IsAaTtl9BvSo-A
  13. Συνάδελφοι βάλτε ένα ποτάκι, χαλαρώστε.. Πείτε τα με τον/την σύντροφο σας, κάντε και κανά refresh πού και πού... Μην τα βλέπετε όλα μαύρα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.