Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xaralampos

Members
  • Περιεχόμενα

    60
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by xaralampos

  1. xaralampos

    Νόμος 4495/2017

    Μπράβο, μπράβο και ξανά μπράβο. Και ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου.
  2. dimitris GM αρχικά να σε ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση. Διαβάζοντας τις παραγράφους του άρθρου 116 παρατηρώ ότι, είτε στην α' περίπτωση είτε στην β' περίπτωση, τα δικαιολογητικά είναι αυτά της παραγράφου 4. Εκεί αναφέρονται κατά σειρά: 4.α) Αρχιτεκτονική αποτύπωση, β) φωτογραφική τεκμηρίωση, γ) τοπογραφικό διάγραμμα, δ) ΥΔ μηχανικού, ε)αποδεικτικά χρόνου, στ) αποδεικτικά δικαιώματος υπαγωγής. Σε όλα γίνεται αναφορά για "περιγραφή κτιρίου", "σύνολο του κτιρίου" όπου έχει γίνει η αυθαίρετη κατασκευή. Συνεπώς, για την αυθαίρετη αποθήκη στον κοινόχρηστο του οικοπέδου, θα περιγράψω απλά το σύνολο του κτιρίου (που έχει οικοδομική άδεια και σύσταση Ο.Ι.) ή θα πρέπει να το ελέγξω κιόλας (άλλος ιδιοκτήτης ισόγειο και άλλος στον 1ο όροφο); Ποια η άποψή σας; Γιατί στο α) που αναφέρει αρχιτεκτονική αποτύπωση, η περιγραφή του κτιρίου θεωρώ ότι κουμπώνει στην τεχνική έκθεση και όχι στην αποτύπωση.
  3. Καλησπέρα σας. Σε διώροφο κτίσμα (ισόγειο κατάστημα και κατοικία στον όροφο) που βρίσκεται σε ιστορικό τόπο, έχει γίνει σύσταση Ο.Ι. όπου το ισόγειο δίνεται στην σύζυγο και ο 1ος όροφος παραμένει στον σύζυγο. Στον κοινόχρηστο χώρο του οικοπέδου έχει κατασκευαστεί αυθαίρετη ισόγεια αποθήκη σε επαφή με την οικοδομή, με ανεξάρτητη είσοδο που την χρησιμοποιεί ο σύζυγος (που έχει τον 1ο όροφο). Από ότι καταλαβαίνω από την συζήτηση παραπάνω, μπορώ να τακτοποιήσω σε μία δήλωση μόνη της την αποθήκη (χωρίς να εξετάζω τον 1ο όροφο του συζύγου που την χρησιμοποιεί) και την οποία ο ίδιος (και μόνο), μετά την τακτοποίηση, θα προσθέσει στο Ε9 του, σύμφωνα με το άρθρο 98 παρ. 9. Σωστά;
  4. maneni και Didonis έχετε απόλυτο δίκιο. Το (ξανα)διάβασα και το παρατήρησα.
  5. Να κάνω μια ερώτηση. Δεν υπάρχει (τώρα ή στο μέλλον) σχεδιασμός για ενημέρωση των μελών από απόσταση; Είτε με μαγνητοσκοπημένη ενημέρωση, είτε με αποστολή μέσω mail των παρουσιάσεων; Γιατί ως γνωστόν υπάρχουμε και εμείς που βρισκόμαστε εκτός Αθήνας και δεν έχουμε την δυνατότητα να έρθουμε για 4 ώρες. Εκτός και εάν πραγματοποιηθούν και στα τοπικά ΤΕΕ.
  6. Ευχαριστώ Imar, αλλά αυτό ακριβώς που περιγράφεις θέλω (εάν υπάρχει κάποιο έγγραφο) να αποφύγω. Αλλά μάλλον δεν υπάρχει, οπότε εάν το Δασαρχείο δεν καλύπτεται με την Τεχνική Περιγραφή θα πηγαίνω Περιβάλλον...
  7. Κανείς; δεν το έχει αντιμετωπίσει άλλος, ή όλοι παίρνετε απαλλαγή από τα κατά τόπους τμήματα Περιβάλλοντος;
  8. Καλησπέρα σας παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος από όλους σας έχει απάντηση στο παρακάτω ερώτημα: Στις περιπτώσεις έργων που βρίσκονται στον πίνακα της ΚΥΑ 1958/12 όπως ισχύει και βάση κατάταξης είναι χαμηλότερα της Β' κατηγορίας παίρνετε Απαλλαγή από τα κατά τόπους Τμήματα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ή υπάρχει κάποιο έγγραφο, διευκρινιστική ή κάτι άλλο από όπου να προκύπτει ότι δεν χρειάζεται απαλλαγή; Έχω περίπτωση γεώτρησης, δεξαμενής και αγωγούς μεταφοράς νερού, που το κάθε ένα ξεχωριστά είναι <Β κατηγορίας και συνεπώς το έργο απαλλάσσεται, αλλά το Δασαρχείο για να προχωρήσει την διαδικασία Έγκρισης Επέμβασης μου ζητάει να πάρω απαλλαγή από το Περιβάλλον. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Υ.Γ. Το ρωτάω γιατί θέλω να αποφύγω την γραφειοκρατεία και άλλη μία (ανούσια κατ΄εμέ) βεβαίωση.
  9. Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους ότι το HERE we go είναι πολύ καλό γιατί λειτουργεί καλά και σε offline λειτουργία. Πρέπει απλά αρχικά να κατεβάσεις τους χάρτες που χρειάζεσαι, μετά επιλέγεις εάν θέλεις offline ή online και είσαι έτοιμος.
  10. Γνωρίζουμε εάν έχει τροποποιηθεί το ΦΕΚ 292Δ/12-7-83; ψάχνω και δεν βρίσκω κάτι. Ρωτάω γιατί υπάρχουν στην περιοχή μου (Καβάλα) αποφάσεις Νομάρχη όπου ορίζονται στάσιμοι οικισμοί, αλλά σύμφωνα με τον 1337/1983 άρθρο 21, αναφέρει ότι οι στάσιμοι προσδιορίζονται με απόφαση του Υπουργού Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος, και συνεπώς δεν λαμβάνονται υπόψιν αυτοί που πήραν ΦΕΚ με απόφαση Νομάρχη.
  11. Ή θα γίνει σαν τα POS. Θα έρχεται στο γραφείο θα πηγαίνεις στο βήμα με τους κωδικούς, θα τους λες βάλτους και θα γυρνάς το κεφάλι και μετά θα κάνεις την δουλειά εσύ. Εκτός και εάν είναι άνετος, σου τους δώσεις και κάνεις τη δουλειά από το γραφείο σου.
  12. Καλημέρα MaryKim. Θα σου πω τι συμβαίνει στην δική μου περιοχή (Καβάλα). Όταν έχουμε δίκτυο, δηλαδή μία γεώτρηση και μία πηγή (ή και μία ακόμη γεώτρηση) που συλλέγουν νερό και το οδηγούν σε δεξαμενή και μετά την δεξαμενή μέσω δικτύο σε εσωτερικό δίκτυο (για ύδρευση) ή σε εξωτερικό δίκτυο για άρδευση, το αντιμετωπίζεις ενιαία σαν ένα έργο. Δηλαδή θα δεις Περιβαλλοντικά όλες τις περιπτώσεις κατάταξης (Γεώτρηση, Πηγή, Δεξαμενή, Αγωγοί μεταφοράς) με τις παρατηρήσεις τους (στο λέω γιατί έχει ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για γεωτρήσεις και αγωγούς) και θα το κατατάξεις με την δυσμενέστερη. Αυτό για μένα είναι και το πιο σωστό γιατί αντιμετωπίζεις ένα ενιαίο έργο και μπορεί τα έργα μεμονωμένα να είναι Β ----> ΠΠΔ, ενώ το συνολικό μήκος των αγωγών από μόνο του να είναι Α2 κατηγορία. Τι θα κάνεις τότε; (ρωτάω με καλή θέληση). Θα κάνεις ΠΠΔ για Γεώτρηση, Πηγή, Δεξαμενή και ΜΠΕ Α2 τύπου για τους αγωγούς; Το πιο σωστό (για μένα πάντα) είναι να κάνεις ΜΠΕ Α2 τύπου για όλο το έργο. Πιστεύω να σε βοήθησα. Εάν έχει κάποιος άλλος αντίθετη άποψη ας την καταθέση.
  13. Και εγώ αυτό ξέρω Pavlos33 όσον αφορά την πιστοποίηση, ότι έχει ατονίσει και δεν έχει καταργηθεί, απλά σε συζήτηση είχα μία διαφωνία ότι πλέον δεν ακολουθείται η διαδικασία. Για αυτό ρώτησα μήπως βγήκε κάτι και μου διέφυγε. Ευχαριστώ
  14. Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο. Υπάρχει αυτήν τη στιγμή νομοθεσία που να καταργεί την πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος ή όχι;
  15. Στο ραδιόφωνο πάντως που άκουγα το πρωί, ο δημοσιογράφος έλεγε ότι κατά μέσο όρο το ποσό από τα παγκάρια που "φαίνεται" ανέρχεται στο μισό εκατομμύριο ετησίως, και σαν έξοδα "φαίνονται" το 15% αυτών. Πόσοι κληρικοί βγαίνουν στην σύνταξη κάθε χρόνο και τι εφάπαξ δικαιούνται δεν είπε βέβαια ο δημοσιογράφος. Πάντως τα ποσά, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, που "φαίνονται" από τα παγκάρια είναι μεγάλα, πως να το κάνουμε.
  16. Από όσο γνωρίζω έχει πάρει παράταση ο παλιός σύμφωνα με την Εγκύκλιο 9 (ΑΔΑ: ΩΒΩΥ465ΧΘ7-39Π). Δεν πρέπει να έχει αλλάξει κάτι.
  17. basilis203 είχα παρόμοιο πρόβλημα και μίλησα με τεχνική υποστήριξη. Θα σου πω εμένα πως λύθηκε το πρόβλημα. Αρχικά κάνε μια διαγραφή ότι έχεις μέχρι τώρα και ξανακάνε download το πρόγραμμα. Έπειτα "τρέξτο" ώς διαχειριστής (δεξί κλικ και "ως διαχειριστής). Τέλος ο Τεχνικός (μέσω team viewer το έκανε), πήγε στον φάκελο που είχαν εγκατασταθεί τα αρχεία του ΤΕΕΚΕΝΑΚ, βρήκε τα αρχεία που εκτελούνται (TEEKENAK boiler, TEEKENAK meleti, TEEKENAK, κλπ) τα έκανε δεξί κλικ ιδιότητες και πήγαινε στο καθένα και κλικαρε κάπου που έχει ως διαχειριστής. Όταν είπα ότι αυτό εγώ δεν το έκανα, μου είπε ότι καμιά φορά τρώει σκάλωμα η registry και ότι έπρεπε να ήταν τικαρισμένο. Δοκίμασε το και το απόγευμα που θα είμαι στον υπολογιστή που τα έχω εγκατεστημένα εάν είναι θα σου πω ακριβώς την διαδρομή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.