Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nikolaos1979

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Nikolaos1979's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Με καλύπτει αυτό αλλά υπάρχει ένα "και γ) το μικτό εμβαδόν κάθε ορόφου είναι μικρότερο των 70 τ.μ" Πρέπει να πληρούνται και οι δύο προϋποθέσεις?
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Διαβάζοντας όλα τα θέματα περί προσβασιμότητας Αμεα δεν είδα κάποια σαφή απάντηση στο προβλημά μου, παρόλο που έχουν γίνει συζη'ησεις σε θέματα παραπλήσια (συγχωρέστε με εαν κάνω λάθος) και για αυτό σκέφτηκα να "ανοίξω" νέο θέμα. Έχω μία άδεια με έκδοση κατ ΓΟΚ τον 011/2012, Θα προχωρήσω σε αναθεώρηση λόγω κάποιων αλλαγών μια εκ των οποίων είναι η αλλαγή ύψους υπογείου που συνεπάγεται την αναθεώρηση κατα ΝΟΚ και όχι κατα ΓΟΚ. Το κτιρίο είναι ως εξής : Υπόγειο 218τμ Ισογειο κατάστημα 218τμ. Α όροφοσ διαμέρισμα 102 τμ. Δεν υπάρχει ανελκυστήρας Κλιμακοστάσιο εξυπηρετεί υπόγειο, ισόγειο και όροφο. (το ισόγειο κατάστημα έχει πρόσβαση στο υπόγειο και από εσωτερική σκάλα αλλα΄λόγω αποστάσεων παθητικής χρειάστηκε και πρόσβαση και στο κοινόχρηστο κλιμ/σιο) Η ερώτηση είναι η εξής : χρειάζεται ανελκυστήρας βάσει ΝΟΚ για πρόσβαση Αμεα? Βάσει του αρθρου 26 παρ. 5, οπως αναφέρεται (και όπως το ερμηνέυω), χρειάζεται. Οι εξαιρέσεις δεν εμπίπτουν στην περίπτωση μου πιστεύω. Στην πολεοδομία σχετικά μου απάντησαν οτι δεν χρειάζεται (χωρίς να είναι 100% σίγουροι). Εσείς τι γνώμη έχετε??
  3. Συνάδελφοι παραθετω το εξής θέμα και θα ήθελα τη βοηθειά σας. Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων εαν εν μέρει έχει διευκρινιστεί (ψάχνοντας πολλές ώρες στα θέματα δεν βρήκα σαφή διευκρίνηση) Κτίριο κατοικιών με ισόγειο κατάστημα και πιλωτι. Μέρος της πιλωτής (μαζί με θέση στάθμευσης ορισμένη και συμβολαιογραφικά) και μέρος ακάλυπτου έχουν μετατραπέι σε κατάστημα και έχουν συνενωθεί με το υπάρχον νόμιμο. Η αυθαιρεσία λαμβάνεται σαν χρήση "υπηρεσιες"? Η ΥΔ θεωρείται σαν ΚΧ ή ΒΧ? Χρειάζεται και ο συντελεστής αλλαγής χρήσης? Σε απάτντηση απο το ΥΠΕΚΑ μου είπαν οτι ο συντελεστής χρήης δεν χρειάζεται αλλα εγώ έχω αμφιβολίες. Επιπλέον η επικρατούσα χρήση του κτιρίου είναι "κύρια κατοικία". Δηλώνοντας στο φύλλο καταγραφής τη χρήση της αυθαιρεσίας ως "υπηρεσίες" δεν γίνεται δεκτή η δήλωση από το σύστημα επειδή δεν συμπίπτει η χρήση στο φύλλο με την επικρατούσα. ¨οποιος μπορεί ας δώσει τα φώτα του....
  4. Τα δοκάρια πρόβολοι έχουν συνέχεια ναι. δεξια και αριστερα υπαρχουν αλλες πλάκες, μικρότερες, πρόβολοι και αυτές..... Μπλέξιμο...μήπως να "πυροβολήσω" τον αρχιτέκτονα?? ανεβάζω τμήμα του ξυλότυπου...η πλάκα είναι η 21
  5. Έβαλα μόνιμο γραμμικό στηθαίου. Έτσι έχει γίνει η επίλυση. Για στρέψη δεν έλεγξα αλλά πιστεύω οτι εαν υπήρχε πρόβλημα θα το έιχε δείξει γιατί μου έχει συμβεί σε μελέτη. Τώρα θέμα αγκύρωσης οπλισμού υπάρχει...το βλέπω
  6. Συνάδελφοι θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα: πλάκα πρόβολος 2,70μ η οποία στηρίζεται σε δοκό 6,00μ χωρίς άλλη πλάκα σε συνέχεια (υπάρχει αίθριο). Βάζοντας 2 δοκούς προβόλους στα άκρα της πλάκας το FESPA την επίλυσε κανονικά με πάχος πλάκας 20εκ χωρίς κανένα πρόβλημα στις 3 δοκούς διαστάσεων 25/50. Παρολ'αυτά έχω μια επιφύλαξη για την ορθότητα των αποτελέσματων και ένα προβληματισμό. Ειδικά στις δοκούς αφού έτσι η πλάκα εδράζεται επαρκώς. Περιμένω τις δικές σας πληροφορίες-απόψεις
  7. Δεν έχω ιδέα πως πήρε την άδεια. Ο πελάτης μου το κληρονόμησε από τον πατέρα του και δεν ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί. Προσπαθώ να βρω μια άκρη, μεσω πολεοδομικών διατάξεων, μήπως και αποφύγει τα νομικό "δρόμο".
  8. Έχει κτίσει παραπάνω από το ποσοστό του, όχι παραπάνω από οτι του δίινει η άδεια.
  9. Το κτίσμα είναι νόμιμο ναι. Άδεια του '78. Από ότι μάλιστα παρατήρησα (από κοντα) το υπάρχων κτίσμα που έχει καταλάβει όλη τη δόμηση δεν έχει καμμία αυθαιρεσία. Δεν ξέρω εαν έχει σημασία.
  10. Πολιτικός Μηχανικός. Η άδεια είναι του '78. Υπάρχει μια κάθετη σύσταση του 1969. Το συμβόλαιο δεν βλέπω να αναφέρει κάτι διαφορετικό από ένα τυπικό συμβόλαιο.
  11. Οικόπεδο εξ'αδιαιρέτου, εντός σχεδίου πόλεως. Ο ένας ιδιοκτήτης έχει κτίσει και δεν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης για τον δεύτερο. Υπάρχει κάποιος νόμος,κτλ. που να επιτρέπει τη δόμηση (για κατοικία) λαμβάνοντας το υπ'όψιν σαν αυτοτελές και ανεξάρτητο οικόπεδό? Με τους ισχύοντες όρους της περιοχής για την επιφάνεια αυτού του τμήματος και όχι ολόκληρου του αρχικού οικοπέδου (είχα ακούσει απο κάποιον συνάδελφο οτι ισχύει κάτι τέτοιο)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.