Μετάβαση στο περιεχόμενο

meletiadis

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by meletiadis

  1. Καλησπέρα. Ως μη μηχανικός θέλω να κάνω μια ερώτηση στατικοτητας. Στη σοφίτα μου έχω κακη κατασκευή σκεπής και θέλω να την στηρίξω με πόδια στο μπετόν της πλάκας. Στο Γ όμως της σκάλας (άνοιγμα) που οδηγεί στη σοφίτα η πλάκα όπως είναι λογικό έχει ένα τρίγωνο κομμάτι που είναι σαν πρόβολος χωρίς δηλαδή να πατάει κάπου. Υπάρχει κάποιος περιορισμός στο φορτίο που μπορεί να αντέξει αυτό το σημείο; φαντάζομαι είναι πιο ανθεκτικό από το μπαλκόνι που από ότι είδα στη μελέτη αντέχει μισό τόνο το τετραγωνικό ε;. Είναι χοντράδα αυτό που ρωτάω; πρεπει να το δει μηχανικός για να απαντήσει η είναι υπερβολικός ο φόβος μου; οι διαστάσεις του Γ είναι 1.5μ επί 1.5μ και το πλάτος της σκάλας 80εκ. ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
  2. Σε ευχαριστώ και εσένα για το χρόνο σου. για το δεύτερο κομμάτι όμως δεν μου είπες κάτι. πως θα πατήσουν οι κολώνες στο λαμινέιτ? υπάρχει κάτι έτοιμο και αν ναι που θα το βρω; όσο για το ω που λές είναι σίγουρα καλύτερο από το υυυυυυυ που υπάρχει σήμερα ε?
  3. πρόκειται για μονοριχτο κομμάτι στέγης με μια μονο κλήση. η μια πλευρά πατάει σε τοίχο 2,8 περίπου μέτρα η άλλη σε τοίχο 1,2 περίπου μέτρο το μήκος της υπο κλίση στέγης είναι περίπου 5 μέτρα η κλίση όπως είπα περίπου 17 μοίρες (περίπου βγαίνουν και τα μαθηματικά αν δεν κάνω λάθος ημ17 = 0.3 περίπου = (2,8-1,2)/5 το πλάτος της στέγης είναι 7 περίπου μέτρα. τα φουρούσια που χρησιμοποιήθηκαν είναι 5,5 επί 11,5. κάθετα σε αυτά τα φουρούσια στο πλάτος των 7 μέτρων θέλω να βάλω ένα δοκάρι παράλληλα με τους δυο τοίχους σε απόσταση 2 μέτρα απο τον χαμηλό τοίχο. όπως η δεύτερη από τις εικόνες στην παρακάτω σελίδα: http://www.bousvaroswood.com/2012/06/blog-post.html με κολόνα φουρούσι παρα φουρούσι ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.
  4. ευχαριστώ για τον χρόνο σας καταρχήν. Ευχαριστώ για το χρόνο σου καταρχην. θα ήθελες να μου πεις τι πληροφορίες ακόμα θα χρειαζόσουνα;
  5. Κύριοι, Έχω μια στέγη (εργολαβική) που δυστυχώς κατασκευάστηκε με ξυλεία λιγότερη από ότι έπρεπε και έχει σκεβρώσει κάπως. θέλω να την στηρίξω με μια οριζόντια δοκό στη μέση και πόδια σε διάφορα σημεία. Το πάτωμα από κάτω είναι λαμινείτ και από κάτω γκρο μπετό. Το ερώτημα που ήθελα να κάνω είναι αν μπορώ με πολλά πόδια να πατήσω πάνω στο λαμινειτ ή πρέπει να σπάσω αυτό και το γκρο μπετό και να πατήσω πάνω στην πλάκα που θα ήταν και το πιο σωστό ή αν ξέρει κανείς αν υπάρχουν ειδικές βάσεις ή μπορώ απλά να φτιάξω μια μεταλλική επιφάνεια για να πατήσουν πάνω οι κολόνες για να αυξήσω την επιφάνεια τους. για δοκάρι θέλω να βάλω 16 επί 16 ίσως φαγωμένο στην μία άκρη στην κλίση της στέγης (17 μοίρες περίπου) η σκεπή έχει διαστάσεις 7 μέτρα πλάτος που θα είναι και το μήκος της οριζόντιας δοκού και 5 μέτρα μήκος σε κλήση (περίπου 17 μοίρες)
  6. Καταρχήν πρέπει να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας, έστω και για τα αρνητικά σας σχόλια..... Πάντως έχω να απαντήσω ότι, αν μπορούσα να συγκρίνω τον μηχανικό με τον γιατρό, αν πήγαινα σε πολλούς φαρμακοποιούς για κάποιο λόγο και όλοι μου λέγαν το ίδιο τότε θα αμφισβητούσα και τον γιατρό μου. Από την άλλη τον μηχανικό τον πλήρωσα ήδη οπότε το να πάω τώρα σε άλλον θα μου ήταν πολύ δύσκολο. και για την συγκεκριμένη μελέτη δεν έχω ιδέα πόσο μεγάλη και δύσκολη είναι οπότε για αυτό ζήτησα την γνώμη σας από αυτή τη σελίδα. Ως εντελώς άσχετος (που δεν κατάλαβε γρι από τις σελίδες για τι στατική του ξύλου που έχετε σε διάφορα λινκς) θεώρησα ότι δεν θα είναι κάποια σπουδαία μελέτη και θα υπάρχει κάποιος πίνακας που θα έλεγε .... "από 2-3 μέτρα απόσταση από τον τοίχο τέτοια διάσταση για το φουρούσι, από 2-3 μέτρα απόσταση των κολώνων μεταξύ τους τέτοια διάσταση για το δοκάρι πάνω από τις κολώνες". Προφανώς από τα λεγόμενά σας ... δεν είναι έτσι. Το κατάλαβα αφού κατέβασα την demo έκδοση του woodexpress. Έβαλα ότι πιο κοντά στις διαστάσεις μου επιτρέπει το demo και μου έδωσε κάποια στοιχεία αλλά δεν βρήκα πουθενά διαστάσεις ή δεν κατάλαβα στις άπειρες πληροφορίες ποιες είναι οι επιτρεπτές διαστάσεις το ξύλων. Δεν είναι τόσο απλό ε? Και πάλι ευχαριστώ.
  7. Κύριοι, Θέλω να κατασκευάσω ένα σκέπαστρο - επέκταση σκεπής από την μία πλευρά του σπιτιού μου. Οι διαστάσεις της κάτοψης είναι 10μ * 3μ . Ο μηχανικός μου έδωσε τις παρακάτω διαστάσεις για την ξυλεία. (δεν ξέρω αν εννοούσε τις διαστάσεις πριν το πλανιάρισμα) 1) 15*15 για τις 4 κολώνες και τις κορώνες, που θα πατάει το σκέπαστρο, 2) 7*14 για τα φουρούσια 3) 15*20 για το δοκάρι πάνω από τις κολώνες 5) 7*14 για την μετόπη που θα πατάει στον τοίχο. Σε όσους έμπορους ξυλείας πήγα μου είπαν ότι οι διαστάσεις είναι υπερβολικές και το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο καλό οπτικά. Αυτοί μου πρότειναν 12*12 κολώνες πχ. και 6*12 φουρούσια (τελικές διαστάσεις). Προσπάθησα να διαβάσω τους πίνακες έχετε στα στατικά του ξύλου... αλλά δεν τα κατάφερα. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τη γνώμη του για το θέμα αυτό; Επίσης ήθελα τη γνώμη σας για την κλίση της επέκτασης αυτής. Δεν μπορώ να ακολουθήσω την κλίση της στέγης γιατί το κάτω μέρος της στέγης θα είναι πολύ κοντό. Υπάρχει κάποιος κανόνας για αυτό με βάση τις διαστάσεις της επέκτασης ή μπορώ να βάλω ότι κλίση με βολεύει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. Μελετιάδης Σπύρος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.