Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

xrysa1973

Members
  • Περιεχόμενα

    81
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xrysa1973's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η εταιρεία που αναφέρω (και που δεν εργάζομαι αλλά είμαι εξωτερικός συνεργάτης) κατασκευάζει τις βάσεις για τράκερ της εταιρείας των φωτοβολταικών και δεν είναι η μόνη. Ουσιαστικά καλύπτει κάποιες από τις ανάγκες τους, ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό. Ο έλεγχος γίνεται με σχέδια ασφαλώς αλλά είναι ελληνική. Εχω δει παρουσίαση, αποδόσεις κ.τ.λ. και μπορώ να σου πω ότι σαν ιδιώτη πια θα με έπειθε. Επειδή όμως οι γνώσεις μου περιορίζονται γιατί δεν έχω ψαχτεί με άλλες εταιρείες δεν μπορώ να προτείνω ή να απορρίψω κάτι. Αυτό που θα κοιτούσα όμως είναι αν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη ή σοβαρή μελέτη αντοχής της κατασκευής σε ανεμοπιέσεις, κατά πόσο η οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να σου καλύψει το έργο με χρηματοδότηση και αν είναι δυνατή στην αγορά. Μόνο αυτό μπορώ να σου προτείνω, το ψάξιμο σε βάθος λεπτομερειών για άλλους αλλά βασικών για μένα που κάνουν τη διαφορά.
  2. Συγνώμη αλλά με πέτυχες στις διακοπές και δεν απάντησα νωρίτερα. Για το πρώτο σκέλος ήδη είχα δηλώσει ότι και διαφήμιση να είναι εγώ δεν έχω πρόβλημα. Στο δεύτερο για να καταλάβεις τη διαφορά, έχω να σου πω ότι επειδή συνεργάζομαι με μια κατασκευαστική που φτιάχνει τις βάσεις μιας μεγάλης εταιρείας τράκερ, η κατασκευαστική γι αυτό το κομμάτι αναγκάστηκε να αδειάσει έναν ολόκληρο χώρο ίσως τριπλάσιο από αυτό που δείχνει η φωτο της εταιρείας που προτείνεις για να ανταπεξέλθει. Και μιλάμε για τράκερ σαφώς μικρότερου όγκου. Τι εννοώ? Οτι από τις εγκαταστάσεις και μόνο (εκτός αν έχουν και αλλού τμήμα) δεν φαίνονται καλά οργανωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την αγορά. Πρακτικά σε αυτό το χώρο είναι αδύνατο να συνδυάσεις όλες τις δραστηριότητες και όσο και αν σου φαίνεται περίεργο παίζει ρόλο. Γιατί? Το πιο απλό: Αν ταυτόχρονα δουλεύουν για παράδειγμα δύο κτίρια σημαίνει ότι θα παραλάβεις τράκερ στην πρώτη ημερομηνία που θα μπορούν οι ίδιοι να ολοκληρώσουν την παραγγελία. By the way συμφωνώ ότι το site είναι λίγο επιθετικό αλλά μάλλον πρέπει να με βγάλεις απ έξω. Επίσης αν είδες καλά είπα ότι στο βάθος χρόνου θα δούμε τελικά ποια εταιρεία άξιζε και ποιά όχι. Δεν έκρινα το προιόν φυσικά γιατί δεν το ξέρω, μόνο ότι είναι ογκώδες και χαμηλό είπα και απλά έδειξα και την άλλη όψη που κανένας δεν υπολογίζει αν και κατά τη γνώμη μου πάντα θα έπρεπε. Δεν θέλω να προτείνω εταιρεία γιατί αν το κάνω θα με πυροβολήσουν εδώ μέσα...και κυρίως γιατί για να προτείνω σημαίνει ότι τις γνωρίζω όλες τις άλλες και τις απορρίπτω με επιχειρήματα...
  3. χαχαχαχαχα...τι μου θυμισες πάλι Εχεις απόλυτο δίκιο!!!
  4. Άν και κινδυνεύω να φανώ κακόπιστη ειδικά σε αυτούς που ξέρουν ότι έχω ασχοληθεί με την κατασκευή των βάσεων ενός συγκεκριμένου τράκερ έχω να πω για το θέμα: α) φίλε ecgeoenergy σαφώς αχνοφαίνεται διαφήμιση, αλλά εγώ το θεωρώ δευτερεύων. β) η εταιρεία κάνει τα πάντα και είναι ΕΠΕ. Αυτό μου λέει πολλά και τουλάχιστον για μένα είναι αρνητικό. Μια ΕΠΕ που θα είχε ασχοληθεί μόνο με φωτοβολταικά θα ήταν οκ...αλλά η συγκεκριμένη κάνει εμπόριο, κατασκευαζει, πουλάει τράκερ...λίγο περίεργο μου έρχεται. Σαν συστημα θα σου έλεγα μόνο ότι έχει μεγάλο όγκο και επειδή η κίνηση είναι πολύ χαμηλά στην πράξη μπορεί να μπλοκάρει πολύ εύκολα. Αν κατάλαβα καλά έχει ράγες που πάνω εκεί κινείται κυκλικά. Σε όλα τα συστήματα ο χρόνος θα είναι η μόνη απόδειξη, αυτά που λέμε εμείς είναι θεωρητικά.
  5. ε, μα....πεστα. Επίσης η συνηθισμένη ατάκα είναι "ο εργολάβος είπε ότι αυτό αντέχει άλλους 3 ορόφους"....και εννοεί τον καλουπατζη ή το σιδερά που συνήθως δεν ξέρει να διαβάσει μερικές φορές ούτε τα σχέδια. Μου έχει τύχει εργολάβος που κοιτούσε θεμελίωση με πεδιλοδοκούς και με ρώταγε που είναι το "στρογγυλό μπαλκόνι" που του είπε ο ιδιοκτήτης και γιατί δεν φαίνεται στα σχέδια. Δεν αναγνώρισε ότι είναι θεμελίωση καν.. Φυσικά τον έκοψα με τη μια. Επίσης αν και ανοίγω άλλο θέμα έχουν πρόβλημα με τις λεπτομέρειες. Δεν τις έχουν ποτέ μαζί αν είναι σε άλλο σχέδιο ή και να φτιάξεις ένα σεντόνι με το σχέδιο μαζί με τις λεπτομέρειες θεωρούν ότι τις έβαλες για να το περάσεις από την πολεοδομία και ότι είναι τυπικές και ανευ ουσίας.
  6. BAS συμφωνώ σε όλα απόλυτα μαζί σου αλλά με πιάνει το πατριωτικό μου με ανεύθυνους επαγγελματίες του χώρου μας και όχι μόνο Η κατασκευαστική θα πληρώσει τα 65 άτομα, αλλά ειδικά αυτές τις εποχές και όταν μια οποιαδήποτε εταιρεία έχει υπολογίσει να πάρει συγκεκριμένα ποσά και ξαφνικά είναι 160.000 μείον μόνο σε ένα έργο, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν σου τύχει ένας κακοπληρωτής σαφώς και οφείλεις ως εταιρεία να έχεις λάβει τα μέτρα σου, όμως η αγορά αυτή τη στιγμή έχει γεμίσει με κακοπληρωτές εκούσια ή ακούσια. Και εκεί που λες οκ, θα πάρω στο έργο τάδε τουλάχιστον τα χρήματα να καλύψω το προσωπικό και άλλες υποχρεώσεις, βρίσκεται ένα κοριτσάκι που κάνει μία τεχνική έκθεση ανέμελα και ανεύθυνα....και ο ιδιοκτήτης βρίσκει πάτημα. Ε, αυτό με εξοργίζει...
  7. Αν και ξέφυγε λίγο το θέμα...έχω να πω το εξής. Η ψευδής τεχνική έκθεση φαίνεται από τις δικές της φωτογραφίες, όχι από δικές μου. Η αυτοψία από τη μηχανικό έγινε Κυριακή 6:00 το απόγευμα και τη Δευτέρα το πρωί κοινοποίησαν στην εταιρεία σταμάτημα εργασιών. Εκανα αναφορά στα ηλεκτρολογικά γιατί εκεί είναι το πιο ολοφάνερο ότι λεει ψέματα από τις δικές της φωτογραφίες. Άλλο παράδειγμα για να καταλάβετε...απόσπασμα από τη δική μου τεχνική έκθεση.... "η τοποθέτηση πλακιδίων θα έπρεπε να ξεκινήσει την 1/7/2011 και αυτή την ημέρα ήταν προγραμματισμένη. Ωστόσο μόλις την 25/7/2011 κάνατε την επιλογή των πλακιδίων..." και αυτό φυσικά φαίνεται από το φαξ που έστειλε η μηχανικός. Δηλαδή με δυο λόγια ενώ η ίδια καθυστερούσε το έργο, 24 μέρες είναι μόνο στα πλακάκια και ανάλογη καθυστέρηση υπάρχει σε όλες τις εργασίες, στην τεχνική της έκθεση και στην καταγγελία σύμβασης έργου δεν αναφέρεται πουθενα. Δεν είναι το πρόβλημα μου πως θα το αποδείξω. Αυτό είναι εύκολο, έχω όλα τα φαξ και τα mails. Η τεχνική έκθεση δεν περιγράφει την κατάσταση του έργου την ημέρα της αυτοψίας, είναι αγόρευση εισαγγελέα. Αν ήταν μόνο περιγραφή δεν θα το έκανα θέμα. Ολα ήταν προμελετημένες κινήσεις που θα αποδειχτούν δικαστικά και η ιδιοκτήτρια θα πρέπει να πληρώσει τελικά. Μετά από χρόνια βέβαια. Εμένα βέβαια μου την έχει δώσει με τη μηχανικό, δεν μου επιτρέπουν η συνειδησή μου για τα 65 άτομα που θα μείνουν απλήρωτα και τα χρόνια "καθαρών" συνεργασιών που έχω, να την αφήσω ατιμώρητη.
  8. Efklidis Ευθύνη ουσιαστικά έχει μόνο η ιδιοκτήτρια που το ζητούμενο της είναι μόνο το να μην πληρώσει ή εστω να καθυστερήσει τις οφειλές. Η μηχανικός όπως έχω ξαναπεί δεν είναι μηχανικός του έργου. Είναι φυτευτή από το πουθενά η οποία παρουσιάστηκε από την ιδιοκτήτρια πριν λίγο καιρό ως διακοσμήτρια και συντονιστρια του έργου. Επρεπε λοιπόν να δώσει οδηγίες για τις εργασίες που εκκρεμούσαν. Δεν το έκανε ποτέ, αντίθετα κωλυσιεργούσε και στο τέλος συνέταξε μία τεχνική έκθεση με αμπελοφιλοσοφίες και ψέματα. Η ουσία είναι πως επειδή είναι ανηψιά της ιδιοκτήτριας την βοήθησε να βρει πάτημα. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Το θέμα θα πάρει διαστάσεις σαφώς με δικηγόρους ως προς τις οφειλες. Απλά το ερώτημα μου είναι σε αυτή την περίπτωση ο μηχανικός μένει ατιμώρητος? Και αν όχι, που πρεπει να απευθυνθω? Στο σύλλογό του? Πρέπει να γίνει μηνυση σε αστικό δικαστήριο? Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι έχω δίκιο εγώ, τι πρέπει να κάνω?
  9. Υπάρχει ο αντίστοιχος σύλλογος το ΕΕΤΕΜ που αφορά τους τεχνολόγους. Δεν έκανε "κάτι στραβό", έφτιαξε μία τεχνική έκθεση με ψέματα και μπορώ να τα αποδείξω και 65 άτομα συν εμένα δεν θα πληρωθούν. Τα ποσά είναι μεγάλα. Η ιδιοκτήτρια πατάει στην καταγγελία πάνω στην τεχνική έκθεση. Δεν υπάρχει κακοτεχνία για να καταλάβεις. Η εταιρεία είναι εκτός χρονοδιαγράμματος και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μηχανικός δεν έδωσε τα απαραίτητα στοιχεία εμπρόθεσμα, κάτι που αποκρύπτει αλλά υπάρχουν τα μειλ και τα φαξ με ημερομηνίες και δεν αναφέρει καθόλου ότι καθυστέρησαν τα συνεργεία με δική της υπαιτιότητα, Τα ρίχνει όλα στην κατασκευαστική!!
  10. Της έχω ήδη απαντήσει με τεχνική έκθεση δική μου και την συμβούλεψα στον επίλογο να μην υπογράφει ότι του φανεί του Λωλοστεφανή. Μάλιστα από τη δική της τεχνική έκθεση οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν τα δικά μου λόγια. Με έβγαλε και από τον κόπο. Λεει για να καταλάβεις και ενώ φωτογραφίζει τις αναμονές από τον πίνακα στο κεφάλαιο που αναφέρεται στα ηλεκτρολογικά ότι λείπουν τα καλώδια από τα κουτιά διακλάδωσεων. Εντωμεταξύ το κτίριο είναι με 3Δ. Τα καλώδια μπήκαν πριν το σοβάντισμα. Αναφέρει παρακάτω ότι δεν έχουν μπει είδη υγιεινής, ενώ ακόμα δεν έχουν μπει πλακάκια γιατί ο ιδιοκτήτης δεν τα έχει διαλέξει ακόμα.
  11. Μαρίκα ευχαριστώ για τη συμπαράσταση αλλά δεν ξέρω τον τρόπο. Είναι τεχνολόγος. Μήπως πρέπει να κάνω καταγγελία στο δικό της σύλλογο?
  12. Συμφωνώ και αυτό θα γίνει. Αλλά αυτό θα βοηθήσει μόνο την διαφορά μεταξύ εργολάβου και εργοδότη. Πως μπορώ να καταγγείλω τη μηχανικό όμως? Με μήνυση? Θέλω να υπάρξουν κυρώσεις γιατί αφενός βαρέθηκα τους αεριτζηδες πια (και τελευταία έχω μαγνήτη και τους τραβάω) και αφετέρου δεν μπορώ να δεχτώ οτι ελαφρα την καρδία θα μείνουν 65 άτομα απλήρωτα!! Κάποιο μαγνήτη, το είπα πριν, έχω καταπιεί μικρή και τραβάω τις απίθανες καταστάσεις. Η κοπελιά δεν είναι μηχανικός του έργου. Αυτός είναι σοβαρός άνθρωπος. Δικαστικά με τον εργοδότη? Αυτό θα το κάνει η εταιρεία. Ολα υπερ της είναι. Τη μηχανικό θέλω να κυνηγήσω εγώ προσωπικά.
  13. Θα ήθελα τη συμβουλή σας στο εξής θέμα. Η κατασκευαστική εταιρεία που συνεργάζομαι, εξωτερική συνεργάτης αν και δεν έχει σημασία, έχει αναλάβει ένα έργο στο οποίο της έγινε καταγγελία σύμβασης έργου. Αυτή η καταγγελία βασίστηκε σε ψευδή τεχνική έκθεση μιας τεχνολόγου μηχανικού, που μέχρι και πριν 10 μέρες δεν είχε σχέση με το έργο. Ολο το ζήτημα είναι πως έφτασε η ώρα ο ιδιοκτήτης να πληρώσει και σταμάτησε το έργο πριν την τοποθέτηση πλακιδίων. Ασχετα βέβαια με το τι θα γίνει στην τελική ευθεία, που και πως μπορώ να καταγγείλω, με αποδείξεις φυσικά τις οποίες έχω την μηχανικό για ανευθυνότητα και ψευδή τεχνική έκθεση? Παρένθεση, είναι ανηψιά του ιδιοκτήτη και την καταλαβαίνω από τη μία, αλλά με αυτή την κίνηση της 65 άτομε θα μείνουν απλήρωτα εν όψει των διακοπών. Θα ήθελα να μην μείνουμε στο αν είναι όντως ψευδής η έκθεση.
  14. Το στραβόξυλο είναι το επίθετό μου πιά. Δεν με φοβίζει. Αν μου ξαναφέρει έκτρωμα για μελέτη θα του πω πολύ απλά ότι τώρα πιά θα κάνω δημοσκόπηση από τοπική εφημερίδα... Η επόμενη συζήτηση θα γίνει χωρίς τον ιδιοκτήτη αν ξαναφέρει έκτρωμα. Θα του εξηγήσω ότι τον κάλυψα την πρώτη φορά αλλά δεν θα το ξανακάνω. Αν και αυτό το κατάλαβε. Νομίζω όμως, ή τουλάχιστον ελπίζω πως τώρα πιά το πήρε το μάθημα και θα πάει σε ένα μελετητή της προκοπής. Να σας πω τώρα για τα σχέδια των μεταλλικών. Είναι ανεπαρκέστατα!!! Είσαι ευτυχισμένος αν έχουν έστω βασικούς κόμβους. Δεν κάθεται κανένας εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων να κάνει λεπτομέρειες. Οταν λέω λεπτομέρειες εννοώ του συγκεκριμένου σχεδίου κάθε φορά. Το σύνηθες είναι copy paste με αλλαγή σε ονομασίες, που συνήθως ξεχνάνε και αυτές βέβαια. Η απάντηση? "Βάλε ότι νομίζεις, εσείς τα ξέρετε καλύτερα." Πολλές φορές επειδή κάποιος το είπε εδώ, φωνάζω το μηχανικό για να κάνει έναν τελευταίο έλεγχο, όταν ο σχεδιαστής έχει ολοκληρώσει στο Strucad και δεν έρχεται. Τους προτείνω να τους στείλω και το struwalk που είναι free και μπορείς να δεις τα πάντα αλλά δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία. Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής που συνεργάζομαι έχει την υποδομή και μπορεί να το καλύψει, αν και δεν είναι σωστό ούτε αυτό. Ομως έχω συνεργαστεί και με άλλον κατασκευαστή που είχε έναν τεχνολόγο μηχανολόγο που σχεδίαζε στο strucad και οι οδηγίες ήταν συνήθως από τον υπεύθυνο παραγωγής παρακαλώ, για να κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη και γρήγορη τη δουλειά του. Θεωρώ ότι και εμείς είμαστε λίγο ανεύθυνοι σε αυτά τα θέματα. Δεν πάμε καν για επίβλεψη. Σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις ξαναλέω.
  15. Η μπάλα τον κατασκευαστή θα τον πάρει σίγουρα συν ότι αν το όνομα ακουστεί σε κάποια κατασκευή που έπαθε ζημιά, μέχρι να βγει η τελική απόφαση του δικαστηρίου θα χάσει πολλούς πελάτες. Το δικό μου όνομα αν αναλάβω οργάνωση εργασιών σε τέτοιο έργο από την άλλη θα μπει σε μαύρη λίστα. Το πρώτο που θα σκεφτεί κάποιος είναι ότι για να κερδίσω 5 δραχμές δεν μίλησα ή ότι είμαι άσχετη και δεν έχω τη γνώση για να το δώ. Η συνάντηση βέβαια μόλις ολοκληρώθηκε. Η πρόταση μου ήταν να μου παραδώσουν όλη τη μελέτη μαζί με το τεύχος. Σίγουρα όσο μπαλαμούτι και να έπεσε το τεύχος θα έχει κενά. Εξήγησα λοιπόν πως για να προχωρήσω θέλω κόμβους, θεμελίωση και έλεγχο από κάποιον άλλο μηχανικό ή να μου υπογράψουν μηχανικός και ιδιοκτήτης ότι έλαβαν γνώση των σοβαρών αμφιβολιών μου τους οποίους και δικαιολογώ, αλλιώς ούτε εγώ αλλά ούτε και ο κατασκευαστής θα συνεχίσουμε. Εκεί ο μηχανικός ΔΕΝ δέχτηκε να υπογράψει και ο ιδιοκτήτης έμεινε άφωνος. Τελικά έβαλε την ουρά στα σκέλια και είπε ότι θα το ξαναδεί γιατί τη μελέτη την έχει κάνει, όχι ο μελετητής που έλεγε στην αρχή αλλά μια κοπελιά που είναι στο γραφείο του, σχεδιάστρια παρακαλώ και ίσως να μην έδωσε σωστα τα δεδομένα. Αυτό ήταν δικαιολογία βέβαια γιατί θεωρώ ότι είναι πιο απαράδεκτο να βάλει την κοπελίτσα από εκεί που σχεδίαζε κρεβατάκια να κάνει μελέτη και το κυριότερο ότι ακόμα και αν έγινε έτσι έπρεπε να δει τα λάθη ο ίδιος. Για να μην ρίξω και εγώ λάδι στη φωτιά είπα ότι αυτά μπορεί να συμβούν, κάποια ρύθμιση δεν έγινε σωστά προφανώς στο πρόγραμμα, αλλά αφού το εντοπίσαμε ας το διορθώσουμε. Στην πρόταση του ιδιοκτήτη να κάνω εγώ τη μελέτη αρνήθηκα για να μην έχει λόγο να πει ότι τον αμφισβήτησα για να του φάω το ποσοστό. Αναμένω τώρα την εξέλιξη....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.