Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

aagavalas

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.238 profile views

aagavalas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ζήτημα σχετικό, αν και έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία δημοσίευση: Διαπίστωσα σε μια σειρά από υποθέσεις, πως έχει στηθεί ένα "κόλπο" ώστε ιδιοκτήτες να ξεπερνούν τον έλεγχο της Πολεοδομίας σχετικά με την εξόφληση της νόμιμης αμοιβής επίβλεψης, και περιλαμβάνει Ν4495/17 ή προγενέστερους. Δεν γράφω περισσότερα εδώ, ωστόσο είναι υπαρκτό πρόβλημα για πολλούς συναδέλφους που δεν εισέπραξαν την αμοιβή αυτή προκαταβολικά (και σωστά κατά τη γνώμη μου). Σκοπεύω να κάνω καταγγελία στο Επιμελητήριο.
  2. Έτυχε να εργαστώ στην Αγγλία και μου χρειάστηκαν αντίστοιχες πληροφορίες. Λοιπόν, είναι καναβοποιημένες όλες οι πόλεις, και υπάρχει σε δημόσια χρήση βάση δεδομένων από το 1910 και μετά... Μελέτες γίνονται μόνο για πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις, καθώς γενικώς το ζήτημα είναι λυμένο. Εμείς ως ... τρίτος κόσμος, κάνουμε εκτίμηση Μ.Τ.Μ. (Με το Μάτι).
  3. άδεια μικρής κλίμακος: 16. [/size]Κατασκευή πέργκολας σε ισόγειους ακάλυπτους χώρους, ή στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο, ή στην πρασιά ή στο δώμα ή στους ανοιχτούς εξώστες ή σε βεράντες ισογείων και ορόφων.[/size] Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  4. Τα παράβολα αφαιρούνται κανονικά. Ν 4042/12, Άρθρο 51, παρ. 11δ.
  5. Δεν πιστεύω πως θα πραγματοποιηθεί μια τέτοιου είδους και μεγέθους ρύθμιση. Φυσικά και πρέπει να καταργηθεί η εκτός σχεδίου δόμηση, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο δημιουργήσει αδικίες (κατάφωρες πράγματι). Ίσως να είναι και αργά για να σωθεί κάτι από την ελληνική ύπαιθρο. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να απαγορευτεί.
  6. Αν στη σύσταση (που ισχύει) ΔΕΝ είναι κοινόχρηστος, άσχετα με το περιεχόμενο της άδειας, ΔΕΝ χρειάζεται συναίνεση κατα τη γνώμη μου...
  7. Συνάδελφοι θα ήθελα την άποψή σας σε ένα πρόβλημα σχετικό με την βεβαίωση του 4014. Σε βεβαιώσεις που υπέγραψα όπως τον δίνει το ΤΕΕ-ΥΠΕΚΑ απο το σύστημα (πράγματι νόμιμα διαμερίσματα της περιόδου 58-70) , όταν τα συμβόλαια έφτασαν στο υποθηκοφυλακείο μου επεστράφησαν με διορθώσεις. Πιο συγκεκριμένα συμπλήρωσαν στο "δεν έχουν εκτελεστεί εμφανείς αυθαίρετες κατασκευές που επηρεάζουν την επιφάνεια, το ύψος, τη δόμηση ή την κάλυψη, του μεταβιβαζομένου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας (οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας)" της δήλωσης, "και το ύψος του ΚΤΙΡΙΟΥ"... Με άλλα λόγια οτι βεβαιώνω την νομιμότητα του ύψους του κτιρίου. Δεν έχω ελέγξει το ύψος του κτιρίου, πιθανότατα όμως να υπάρχει αυθαίρετο δώμα άλλου ιδιοκτήτη φυσικά. Υπάρχει σχετική οδηγία απο το ΤΕΕ; Πώς θα το χειριζόσασταν; ευχαριστώ
  8. ναι μεν αν η άδειά σου είναι σε ισχύ, μπορείς να πας κατευθείαν για αναθεώρησή της, αλλά αν είτε φοβάσαι καταγγελία, ή σου έκαναν καταγγελία ή φοβάσαι αυτοψία (στην παράταση χρόνου απαιτείται σημειωτέον...) τότε δίνεις το πεντακοσαρικάκι. Μπορείς βέβαια πάντα να το "πάιξεις" σε γνώση του ιδιοκτήτη φυσικά πάντα, και να πας κατευθείαν για αναθεώρηση. Έχω δει να προστίθεται... υπόγειο με αναθεώρηση σε κτίριο που προυπήρχε!
  9. Η τακτική που ακολουθώ είναι η εξής: Σε μια ωραία και απλή παρουσίαση του παρουσιάζω τις ... ενδεχόμενες ερμηνίες του Νόμου. Με συντελεστή αλλαγής τόσο, χωρίς συντελεστή τόσο. Του εξηγώ πώς έχει η κατάσταση, προτείνω φυσικά, και τον καλώ να πάρει εκείνος την απόφαση έχοντας πλήρη γνώση.
  10. έτσι ακριβώς θα το έκανα κι εγώ... τα σχέδια δεν έχουν νομιμοποιητική αξία στην περίπτωσή σου. Ειναι τελείως αυθαίρετο.
  11. Τον δηλώνεις με τον 4014 (παράβολο) και στη συνέχεια πας για αναθεώρηση. Σε κάθε περίπτωση στον 4014 ΔΕΝ θα τον δηλώσεις αλλαγή χρήσης παρά μόνο σαν κύριο χώρο υπέρβαση δόμησης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.