Jump to content

stesta

Core Members
 • Posts

  602
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

stesta last won the day on January 13 2017

stesta had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

1,744 profile views

stesta's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

65

Reputation

 1. Θεοδωρικάκος 30-8-20, 08.55 (πριν λίγο) : Παράταση μέχρι 30/9 για τα αδήλωτα τετραγωνικά
 2. Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος να επιβεβαιώσει ΤΖ για οδό Αγ. Κυριακής 16 , γωνία Δαρείου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στα 750 ευρώ ?? Μήπως έχω λάθος ??
 3. Νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξετασθεί η δυνατότητα βεβαίωσης οικοδομησιμότητας στη ΔΝ651. με προϋπόθεση τη σύμφωνη γνώμη της ΥΔΟΜ, αφού παρεμβαίνει ουσιαστικά. Θα πρότεινα τη διαχείριση των οικοπέδων ως αυτοτελών.
 4. Καλημέρα σ' όλους και καλή χρονιά Όντως "Νομίζω όμως ότι η παρούσα κουβέντα είχε αλλο αντικείμενο, κ η απάντηση μου εστιάζεται στο τελευταίο ερώτημα της ύπαρξης περιφράξεων σε ρυμοτομουμενη ιδιοκτησίες που δεν έχουν αποζημιωθεί" και συγκεκριμένα σε νέο οικόπεδο που προκύπτει από Πράξη Εφαρμογής. Συμφωνώ για το άρτιο και οικοδομήσιμο ΔΝ 651/77, όπως γράψαμε , αλλά πραγματικά Άδεια Δόμησης δεν βγαίνει σε οικόπεδο ΠΕ (Ν. 1337/83), χωρίς να αποζημιωθούν τα επικείμενα (πάσης μορφής), που εμποδίζουν τη διάνοιξη οδού . Αφού έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα ο θιγόμενος τέως ιδιοκτήτης. Και πότε θα βγούν οι τιμές μονάδας από τις επιτροπές Δήμου και να λείπουν και κάποια μέτρα και να συμπληρωθεί ο πίνακας και φθάνεις στα 3-4 χρόνια, "ώσπου να πεις κύμινο". Σε ανάλογη περίπτωση (και για να μη ματαιωθεί αγοραπωλησία) συμπληρώθηκαν στη ΔΝ 651, προΫποθέσεις εγκυκλίου 25/87
 5. Καλή χρονιά το 2020!! Αλλά συζητάμε αυτονόητα ακόμη .... Έλαβε ή δοκίμασε κάποιος να λάβει πρόσφατα υψομετρικό σημείωμα από Δήμο για έκδοση 'Αδειας Δόμησης σε οικόπεδο που προέκυψε ως νέο οικόπεδο σε κυρωμένη Π.Ε. (προ 15ετίας) με πρόσωπο σε αδιάνοικτη οδό , επειδή υπάρχουν παλιές συρματοπεριφράξεις , καθόσον δεν έχουν αποζημιωθεί επικείμενα ??? Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο φυσικά, αλλά αφού δεν είναι διανοιγμένη η οδός πως θα γίνεται η πρόσβαση, λένε καλόπιστα οι συνάδελφοι των ΥΔΟΜ ...
 6. Η προθεσμία εκπνέει. Γνωρίζει κανείς κάτι για ολιγοήμερη παράταση που είχε κυκλοφορήσει σε sites ??
 7. Εύχομαι να μην ήταν έτσι , αλλά δύσκολα . Γι αυτό το έγραψα και χθες για την ΠΤ
 8. Μια παράλληλη σκέψη: Απ ότι έχω καταλάβει το σκεπτικό των υπηρεσιών όταν τακτοποιούν οικόπεδα στο πλαίσιο σύνταξης πράξεων τακτοποίησης , για τη δημιουργία αρτίων κατά κανόνα ή έστω κατά άρθρο 25 οικοπέδων, είναι να εξετάζουν την δυνατότητα πραγματοποίησης κάλυψης ορθογ 50μ2, αλλά με το κατά κανόνα ή έστω το κατά παρέκκλιση επιστρεπόμενο ποσοστό , αλλά δεν είδα να αυξάνουν ποτέ το ΠΚ πέραν του ΝΟΚ.
 9. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 4. Η παράγραφος 4 του άρθρου 101 του Ν. 4495/2017 αντικαθίσταται ως εξής: «4. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της ημερομηνίας υπαγωγής, όπως αυτή αναφέρεται στην παράγραφο 1, παρέχεται έκπτωση τριάντα τοις εκατό (30%) επί του συνολικού ποσού του προστίμου.» 5. Η παράγραφος 5 του άρθρου 101 του Ν. 4495/2017 αντικαθίσταται ως εξής: «5. Σε περίπτωση καταβολής ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού ποσού του προστίμου, έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της ημερομηνίας υπαγωγής, όπως αυτή αναφέρεται στην παράγραφο 1, παρέχεται έκπτωση είκοσι τοις εκατό (20%) επί του συνολικού ποσού του προστίμου». ................................................. Άρθρο 88 Μεταβατικές διατάξεις 1. Οι παρ. 4 και 5 του άρθρου 13 του παρόντος νόμου καταλαμβάνουν και τις αιτήσεις υπαγωγής για τις οποίες δεν έχει περαιωθεί η υπαγωγή κατά την έννοια της παρ. 8 του άρθρου 81 του ν. 4495/2017.
 10. Η μικρή αποθήκη στα καλλιεργουμενα κτήματα με αδεια Υπ Γεωργίας ή οι μικρές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, προϋποθέτουν αρτιότητα ?/ Εκτός αν η ερώτηση για την οικοδομησιμότητα αναφέρεται σε συγκεκριμένα κτίρια απο κάποια μ2 και άνω
 11. Ότι καταργούνται οι παρεκκλίσεις αρτιότητας στα γήπεδα εκτός σχεδίου για κατοικία μόνον, λόγω ΤΧΣ είναι δεδομένο ???
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.