Jump to content

stesta

Core Members
 • Content Count

  592
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by stesta

 1. Η μικρή αποθήκη στα καλλιεργουμενα κτήματα με αδεια Υπ Γεωργίας ή οι μικρές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, προϋποθέτουν αρτιότητα ?/ Εκτός αν η ερώτηση για την οικοδομησιμότητα αναφέρεται σε συγκεκριμένα κτίρια απο κάποια μ2 και άνω
 2. Ότι καταργούνται οι παρεκκλίσεις αρτιότητας στα γήπεδα εκτός σχεδίου για κατοικία μόνον, λόγω ΤΧΣ είναι δεδομένο ???
 3. https://apps.tee.gr/adeiapublic/faces Αναζήτηση εκδόσεων αδειών/ εγκρισεων δόμησης
 4. Λειτουργεί κανονικά. Δίνεις Δήμο, εύρος ημερομηνιών και captcha
 5. και εγγραφή ορθογωνίου (κάλυψη) Ε=50μ2 με ελάχ πλευρά 5μ. , στο οικοδομήσιμο τμήμα του οικοπέδου. Πως έμεινε ατακτοποίητο ( τα όμορα έκτισαν χωρίς πράξη τακτοποίησης - πως??)
 6. Το ΓΠΣ του getsakna ως μεταγενέστερο της κήρυξης Natura , την έλαβε υπόψη και δεν μας λέει αν το ΓΠΣ της περιοχής του αναφέρει επιφύλαξη για διατάξεις Ν. 3937/11. Επειδή τα 10 στρ είναι όρια αρτιότητας/κατάτμησης για τα μετά τον ν. 3937/11 γήπεδα , όπως μας επισήμανε ξανά ο dimitrisGM, το κριτήριο είναι μόνον ο χρόνος δημιουργίας του γηπέδου. Πάντως διαπιστώνεται διαφορετική ερμηνεία και από τις ΥΔΟΜ, όχι μόνον για την αρτιότητα αλλά και το ποια χρήση υπερισχύει , αν ταυτόχρονα συνυπάρχουν ΓΠΣ και Νatura , που ορίζουν διαφορετικές χρήσεις και όρια δόμησης/κάλυψης. ( η σκέψη είναι αν σε κάθε περίπτωση υπερισχύει η Natura , ποιός ο λόγος να οριστούν και άλλες χρήσεις/αρτιότητες μεταγενέστερα ?)
 7. Ναι ναι όντως !! Θέλω να πιστεύω προσωρινό (συστημική εκκρεμότητα). Γιατί διαφορετικά ....
 8. Καλησπέρα Εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο πλάτους 41.50μ , άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα (πλάγια όρια 10μ και κτίριο με ΟΑ , εγκεκρ πλάτους 21μ.) Το βιομηχανικό κτίριο με πλάτος 21μ (όπως η ΟΑ). τοποθετήθηκε κατά 0.50μ. παράλληλα, παραβιάζοντας πλάγιες ποστάσεις 10μ.(μόνο από την μία κατεύθυνση, στην άλλη έχω 10.50 μ.απόσταση) . Μπορώ να χρεώθεί με περίπτ ιειε, Κατηγ 3 (<5% διαστάσεων) , για να μη μπούμε στη διαδικασία σύννομων και μη τμημάτων του κτιρίου με ΥΔ , ΥΚ κλπ ?? .
 9. Ολόσωστα στα υπόλοιπα. Αλλά το δεν μετράς στα κληροτεμάχια είναι παγίδα !! Εχουμε δει και τα κληροτεμάχια να χαρακτηρίζονται ΑΔ ή ακόμη χειρότερα ΔΑ ή ΔΔ (σε τμήματά τους φυσικά) και να δημιουργούνται τα μύρια όσα προβλήματα.. Και μακάρι να λύνονταν τα λάθη με πρόδηλά. Αλλά πότε ?? Και μέχρι την εκδίκαση τι γίνεται και από πολεοδομική άποψη και με τη buffer zone ?? Μήπως και κάποιες άλλες ειδικότητες κάνουν μελέτες από γραφεία και τους Η-Υ??
 10. Καλημέρα «Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας ....... εφόσον : α) δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, β) τα οικόπεδα, τα γήπεδα ή τα κτίσματα, στα όποια εκτελούνται, δεν βρίσκονται σε δάσος, ρέμα, αιγιαλό ή παραλία, σε καθορισμένο αρχαιολογικό χώρο όπου απαγορεύεται η δόμηση, σε περιοχή απολύτου προστασίας, κλπ κλπ κλπ ........ κλπ » Με βάση το παραπάνω μπορεί να βγει ΕΕΔΜΚ για περίφραξη σε εκτος σχεδίου γήπεδο, με μικρό τμήμα στην μία άκρη του, φαίνεται λάθος στον αναρτημένο δασικό χάρτη ως δασικό ?? Για όλο το γήπεδο υπάρχει τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού (1995) και παλιότερο έγγραφο Δασαρχείου που βεβαιώνει επί τοπογραφικού ΕΓΣΑ 87, ότι δεν είναι δασικό . Η περίφραξη να γίνει σε μικρότερο γήπεδο, από αυτό του τίτλου, αφαιρώντας το φερόμενο ως "δασικό" , αλλά στη συνέχεια του προσώπου ?? Δεν έχει υποβληθεί δασική αντίρρηση.
 11. Νέες αναρτήσεις δασικών χαρτών 4/1/2019 Νομοί Αττικής, Θεσσαλονίκης με πολύ ενδιαφέρουσες, όπως πάντα, περιοχές
 12. Καλησπέρα και Καλή χρονιά σ όλους!! Από παλαιότερη αναζήτηση καταλήξαμε για ΤΖ στον Δρυμό, εντός ορίων Οικισμού σε 500 ευρώ , Akis 73 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2018 Ισχύει το 500, μήπως αυτό που είδες ήταν Ωραιόκαστρο...; και αυτό: dimitris GM 500 εντος/εκτός Σε ακίνητα Εντός Σχεδίου χωρις ΑΠΑΑ – Χρησιμοποιείται η ελάχιστη Τ.Ζ. της Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας του αυθαίρετου. [Μυγδονιας] Εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτήν , τότε Χρησιμοποιείται η ελάχιστη Τ.Ζ. της Περιφερειακής Ενότητας του αυθαίρετου. Όμως μετά από διαφωνία για επιλογή τιμής, ως πολύ χαμηλής , είδα και αυτό: On 5/2/2018 at 7:33 ΜΜ, avgoust said: Είναι εντός σχεδίου ?=> ΝΑΙ Εχει καθοριστεί ΤΖ => ΟΧΙ ΑΡΑ ισχύει η ελάχιστη ΤΖ του Δημοτικής/Τοπικής Κοινότητας και όχι η ελάχιστη της Περιφέρειας. Επομένως για ακίνητο στον Δρυμό Θεσ/νίκης, εντός ορίων οικισμού (Απόφαση Νομάρχη ), μήπως δημιουργείται αντίφαση με τα 500 ευρώ και είναι άλλη η ΤΖ ?? Κακώς μπερδεύτηκα??
 13. Σ/Κ λειτουργούσε κανονικά , με chrome
 14. (από μεταφορά. Pavlos33) Καλημέρα σ όλους Σε Ο.Ι. κατοικίας με εμβ μικρότερο κατά 1,2μ2 της σύστασης και με διαστάσεις μικρότερες και εντός του ορίου 5% των προβλεπόμενων της Ο.Α του 1977 , που όμως επιφέρουν αλλαγή στην όψη (μίκρυνε το διαμέρισμα και φάρδυνε τμήμα μπαλκονιού μπροστά στη μπαλκονόπορτα κατά 0.50μ εις βάρος του διαμ/τος ) Είναι προφανές ότι είναι εκ κατασκευής (μορφή , υλικά παλαιότητα όψης οικοδομής) , αλλά είναι μόνο στην συγκεκριμένη Ο.Ι. . Μπορώ να εκδόσω βεβαίωση με ρύθμιση Κατηγ 3 (διαστάσεις <5%) , χωρίς συναίνεση ( αλλαγή όψης); ευχαριστώ
 15. Μπέρδεμα τελικά όντως.... Το κακό είναι ότι και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που εκδίδουν άδεια για τέτοιες πινακίδες , δεν απάντησαν ξεκάθαρα. " Υπέβαλε τον φάκελο, να τον δόύμε και θα γνωμοδοτήσουμε". "" Είναι 150 μ. πέραν από άξονα οδού ??? "" Αλλά και πάλι ... ***. Η συγκεκριμένη πινακίδα δεν έχει διαφημιστικό κείμενο ή εικόνα . Είναι εδώ και καιρό (ίσως και χρόνια κατά τον ιδιοκτήτη ) άδεια
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.