Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

gk

Members
  • Περιεχόμενα

    131
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Η Καρδιά της Ελλάδος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

13

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό ήθελα κι εγώ να επισημάνω. Αν μέχρι 8/2 παραδώσω οριστικοποιημένη δήλωση με όλα τα αρχεία να έχουν υποβληθεί, το επιπλέον κόστος για ΜΣΕ είναι εξτρα διαδικασία για την οποία απαιτώ να πληρωθώ. Αν όμως η δήλωση είναι εκκρεμής, τότε άντε να πείσω τον πελάτη μου για επί πλέον κόστος προκειμένου να ολοκληρωθεί η δήλωση και επειδή εδώ είναι επαρχία και ο κύκλος μικρός, κάτι τέτοια νέα κυκλοφορούν με μεγάλη ταχύτητα. Οπότε σκάσε και δούλεψε!
  2. Σας πέρασε από το μυαλό ότι με την εφαρμογή του νέου νόμου ενδέχεται να μας υποχρεώσουν να μεταφέρουμε τις εκκρεμείς υποθέσεις του ν. 4178 (έστω και με μόνη εκκρεμότητα την υποβολή αρχείων), οπότε θα παρουσιαστεί από το πουθενά και μία επί πλέον υποχρέωση για μελέτη στατικής επάρκειας, ανεξαρτήτως χρήσης αυθαιρέτου; Εγώ το φοβάμαι. Δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη.
  3. Να βοηθήσω λίγο περισσότρο το σκεπτικό σου Alexios: Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ (Τρίκαλα) 4669 Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ (Λάρισα) 5799 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη) 4026 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Καβάλα) 3815
  4. Τελικά νομίζω ότι οι Μ.Π.Δ. πέτυχαν την πλήρη εξομοίωσή τους με τους Μ.Μ. και ως εργολήπτες και ως μελετητές. Είναι μία σχολή την οποία πολλοί δεν την γνωρίζουν και εν όψει των πανελλαδικών, όσοι ενδιαφέρονται για την μηχανολογία, καλά είναι να ενημερωθούν.
  5. Σύμφωνα με την Ε/Α Θ-5 του Ν. 4014/2011 δεν επιτρεπόταν αλλαγή χρήσης. Μετά το πήραν πίσω με την ΕΓΚ. 7/28-5-2012 Β.1. Με τον Ν. 4178/2013 αλλαγή χρήσης ρυθμισμένου χώρου επιτρέπεται, παρ. 12 - αρθρ. 25 .
  6. Ένας Π.Μ. που αποφοίτησε π.χ. το 1980 εξακολουθεί να συντάσσει στατικές μελέτες μέχρι σήμερα χωρίς κανείς να του επιβάλλει να παρακολουθήσει έστω ένα σεμινάριο. Έχει καμία σχέση η στατική μελέτη του 1980 με την στατική μελέτη του 2015; Ημέρα με την νύκτα. Για ένα θέμα ζωής και θανάτου που έχει να κάνει με την στατική επάρκεια ενός οικοδομήματος δεν ενδιαφέρεται κανείς. Για την ενεργειακή κατάταξη ενός κτίσματος τους πήρε ο πόνος; Μη τυχόν ένα κτίριο αντί για κατηγορία Ε καταταχθεί στην κατηγορία Δ; Και θα επιτευχθεί αυτό μέσω των εξετάσεων; Εγώ προκαλώ εδώ και τώρα. Να δοθεί ένα θέμα για ενεργειακή επιθεώρηση με συγκεκριμένα δεδομένα και να γίνει η ενεργειακή αξιολόγηση από όποια μέλη του forum θελήσουν να ασχοληθούν. Όσα μέλη θα ασχοληθούν τόσα διαφορετικά αποτελέσματα θα βγουν. Δεν θέλω να απαξιώσω την αξία μίας ενεργειακής επιθεώρησης. Την υποκρισία του ΤΕΕ και του ΥΠΕΚΑ θέλω να αναδείξω.
  7. Σήμερα η ΕΤΕ δέχθηκε να πληρώσω εγώ την αμοιβή. Έβαλε στο σύστημα ως εντολέα εμένα και έτσι το πέρασε. Ήθελε να με διευκολύνει ο ταμίας, γνωστός γαρ. Δεν είναι σωστό αλλά τι να κάνω ο πελάτης μου ήταν σε άλλη πόλη και έπρεπε να του στείλω το καταθετήριο και να μου ξαναστείλει πίσω το απόκομμα. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Μερικές φορές μέσω του i-bank μου, πληρώνω παράβολα και προστίματα πελατών. Πλέον προβληματίζομαι ότι μπορεί να βρω τον μπελά μου. Δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη, δεν ξέρεις πως και από που θα σου τη φέρουν!
  8. Μου ζητάει να υποβάλλω 2 οικ. άδειες. Την Υπάρχουσα οικ. άδεια και την Άδεια νομιμοποίησης.
  9. Αυθαίρετο χωρίς οικοδομική άδεια το νομιμοποίησα προ της 28/7/2011. Θέλω να το εντάξω στον Ν. 4178 σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 23. Θα δηλώνω ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Οικοδομική Άδεια; Αν δηλώσω ΝΑΙ μου ζητάει να υποβάλλω την Υπάρχουσα οικ. άδεια, η οποία δεν υπάρχει. Αν δηλώσω ΟΧΙ μου ζητάει να υποβάλλω νέο τοπογραφικό κατά ΕΓΣΑ. Επίσης αν δηλώσω ΝΑΙ θα το κατατάξω στην Κατηγορία 4. Αν δηλώσω ΟΧΙ υποχρεωτικά πρέπει να το κατατάξω στην Κατηγορία 5, το οποίο θεωρώ λάθος αφού εκδόθηκε άδεια με στατική μελέτη κλπ. Ποια είναι η γνώμη σας;
  10. Το να υποβάλεις συμφωνητικά αθεώρητα είναι το μόνο εύκολο. Τα συντάσσεις μόνο σου όποτε τα χρειαστείς, τα διπλοϋπογράφεις και όλα καλά. Όμως για να είναι ένα συμφωνητικό έγκυρο και αποδεκτό από την εφορία πιστεύω ότι πρέπει να είναι θεωρημένο από το ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής. Οπότε έστω και για μία βεβαίωση αδομήτου θα πρέπει να συντάξουμε συμφωνητικό, να στείλουμε τον πελάτη σε ένα ΚΕΠ να θεωρήσει το γνήσιο της υπογραφής του, για τη Αθήνα σε απόσταση τουλάχιστον 500 μ, να μας το φέρει πίσω, να εισπράξουμε 50 ευρώ (δεν θέλω αντιρρήσεις) και να εκδώσουμε ΑΠΥ. Κοιτάξτε να βρείτε γραφείο κοντά σε ΚΕΠ, θα χάνετε τους πελάτες στο δρόμο! Ας σοβαρευτούμε λίγο! Η γνώμη μου είναι ότι ΑΝ εφαρμοστεί κάτι τέτοιο θα είναι από ένα συγκεκριμένο ποσό και πάνω.
  11. Αντε με το καλό και η πληρωμή των αμοιβών μέσω i-bank να γλυτώσουμε από ουρές και αναμονή. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
  12. Δεν θυμάμαι που το είδα και νόμιζα ότι είχαμε προθεσμία 2 ημερών. Πλήρωσα μετά από 2 ημέρες και μου έβαλαν πρόστιμο υπερημερίας 0,30 ευρώ.
  13. Μη προσπαθείτε να εξηγήσετε τους 4014 & 4178 με τη λογική ούτε με την "εις άτοπον απαγωγή", δεν θα σας βγει σε καλό! Μπορώ να σας απαριθμήσω τουλάχιστον 10 περιπτώσεις που δεν αντέχουν στη λογική.
  14. Σε τι λεπτομέρειες σταματάς κι εσύ! Στην επόμενη φάση του νόμου οι δηλώσεις θα γίνονται on line από τους ιδιοκτήτες χωρίς απαίτηση μηχανικού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.