Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

antonissilver

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by antonissilver

  1. Και εγώ μέσα είμαι, θα πρέπει να δηλώσουμε συμμετοχή - εγγραφή για να παρακολουθήσουμε?
  2. Μήπως σας έδωσαν πρακτικά του συνεδρίου να τα ανεβάσει κάποιος και για εμάς που δεν μπορέσαμε να το παρακολουθήσουμε?
  3. Χάρη είναι πολύ σωστό αυτό που έχεις διαπιστώσει διότι η διογκωμένη πολυστερίνη σαν μάζα είναι υλικό με πολύ μεγάλη αντίσταση στην διαπερατότητα υδρατμών, και δρα κατά κάποιο τρόπο και σαν φράγμα υδρατμών. Με το φράγμα υδρατμών σε έναν τοίχο πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις όμως διότι ο ατμοποιημένος αέρας που διέρχεται μέσα από την τοιχοποιία υγροποίηση θα κάνει πάνω στο φράγμα υδρατμών μη έχοντας διαφυγή. Στον θερμοσοβά επειδή η πολυστερίνη δεν επικοινωνή ο ένας κόκκος με τον άλλον και λόγο του αέρα που επιτρέπεται να διέρχεται δεν είναι δυνατόν να γίνει υγροποίηση και επίσης έχουμε δυναμική θερμομόνωση και όχι στατική. Τα περί βιογραφικών σημειωμάτων είναι σχόλιο πολύ άστοχο, εγώ στο ανέφερα για να πω ότι είναι αποκλειστικό αντικείμενο μου και εξειδίκευσης το αντικείμενο αυτό και όχι κάποιος που είμαι παντογνώστης και έχω άποψη επί τον πάντων και να απαντάω σε όλα τα post χωρίς γνώσεις και υπόβαθρο επί του θέματος.. Εάν παρακουλουθούσες στο ελάχιστο των χώρο της μόνωσις θα έβλεπες την στροφή όλων τον εταιριών στην αναπνέουσα μόνωση ακόμα και εταιρίες παραγωγής πολυστερίνης σιγά σιγά το κάνουν δηλά. Αυτά και τέλος γιατί μου φαίνεται ότι το πήρες πολύ προσωπικά το θέμα.
  4. Όταν έχουμε "αναπνέοντα" υλικά λόγο του αέρα που διέρχεται μέσα από τους τοίχους δεν έχουμε δημιουργία υδρατμών μέσα στους τοίχους. Όταν βάζεις μη αναπνέων υλικό ανάμεσα στην τοιχοποιία σου ή φράγμα υδρατμών τότε άσχετα από το σημείο δρόσου θα γίνει υγροποίηση. Για το λόγο αυτό έχουμε την βιοκλιματική αρχιτεκτονική που σημαίνει ότι να κατασκευάζουμε σπίτια αναπνέοντα και όχι για να πετύχουμε θερμομόνωση ή στεγανοποίηση σε ένα σπίτι θα πρέπει να το κλείσουμε μέσα σε μία σακούλα και να ζούμε μέσα στους υδρατμούς. Για το λόγο αυτό στους νέο Έλληνες έχουν πολλαπλασιαστεί τα αναπνευστικά προβλήματα,άσμα, αλλεργίες κτλ. Ακόμα και τα υλικά που χρησιμοποιούμε για στεγανοποίηση πρέπει να επιτρέπουν την διαπνοή του χώρου. Για το λόγο αυτό όλες οι εταιρείες τα τελευταία χρόνια βγάζουν υλικά διαπνέονται ακόμα και οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής εξυλασμένεις δειλά δειλά ξεκινάνε στα διαπνέονται υλικά (ίνες πολυεστέρα, πετροβάμβακα). Όπως και στην σκεπή πλέον σιγά σιγά καταργούνται οι ασφαλτικές μεμβράνες και βάζουμε πλέον μεμβράνες με διαπνοή για να μην σαπίζουν πλέον τα ξύλα από τις υγροποιήσεις που δημιουργούνται. Η παρών συζήτηση είναι θέμα πτυχιακής μου εργασίας και έχει βαθμολογηθεί με 10 από τρεις Dr καθηγητές. Τώρα εάν και αυτό δεν σου λέει κάτι τότε συνεχίζεις με αυτά που σας πασάρανε πριν κάποια χρόνια, άλλα να ξέρεις ότι πλέον οι μόνωση έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια. Το επαγγελματικό μου αντικείμενο είναι αποκλειστικά στην Θερμομόνωση- Ηχομόνωση-Στεγανοποίηση με εξειδίκευση στην Γερμανία. Όλα αυτά τα λέω καλοπροαίρετα και χωρίς παρεξήγηση και να θέλω να προσβάλλω εσένα ή κάποιον άλλον επειδή πάρα πολλές φορές σε θέματα στατικής έχω βοηθήθει από τα γραφόμενα σου.
  5. Χάρη όσο μεγαλύτερος είναι ο συντελεστής μ τόσο πιο δύσκολη διαπνοή έχουμε, όσο μικρότερος είναι ο συντελεστής έχουμε πιο εύκολη διαπνοή. Για το λόγο αυτό στον βιοκλιματικο σχεδιασμό χρησιμοποιούμε υλικά με μ<20. Ο θερμοσοβάς αυτός έχει: Αντίσταση διάχυσης υδρατμών μ: 9,04. Εγώ τον χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια για το λόγο αυτό ξέρω πως συμπεριφέρεται, βέβαια δεν υποκαθιστώ την θερμομόνωση εσωτερικά στους τοίχους όπου χρησιμοποιώ πάντα ίνες πολυεστέρα. Άμα δεν έχεις προβλέψει όμως την θερμομόνωση όπως ο ApostolisArt είναι ότι καλύτερο πιστεύω. Το κτίριο είναι ένα καινούργιο τον Αύγουστο τον εφάρμοσαν τον θερμοσοβά, δεν είμαι απο Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω πώς ακριβώς το λένε.
  6. Χάρη η εξηλασμένη πολυστερίνη είχε λ=0,028 kcal/(m2h°C), πριν αφαιρέσουν το φρέον, τώρα έχει περίπου στο 0,32 kcal/(m2h°C), το ξέρω από πολύ έγκυρες πηγές. Στο θερμοσοβά αυτό δεν μπορείς να έχεις συμπύκνωσή υδρατμών επομένως υγροποίηση λόγο του πολύ χαμηλού μ (διαπερατότητα υδρατμών) και επειδή η κόκκοι πολυστερίνης δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει στις πλάκες πολυστερίνης. Χαίρομαι που ένας μηχανικός φέρνει αυτό το φαινόμενο της υγροποίησης στο φελιζόλ, όπως γίνεται και στην πολυουρεθάνη, περλίτη και παρεμφερή υλικά, εγώ τουλάχιστον εδώ και 8 χρόνια προτείνω υλικά θερμομόνωσης στην μεσοτοιχία ίνες πολυάστερα βέβαια είναι πάρα πολύ παράμετροι και βγαίνουνε εκτός θέματος. Σίγουρα όμως για να το διαλέξουν και οι καθηγητές του ΑΠΘ για δικό τους κτίριο κάτι θα ξέρουν.
  7. Από την αλλαγή του αντισεισμικού κανονισμού έχει προστεθεί 30 % περισσότερο σίδερο στις κατασκευές με αποτέλεσμα η ηχομόνωση να έχει χαλάσει πολύ λόγο ότι στον αέρα ο ήχος ταξιδέυη με 330m/sec περίπου και στον σίδερο 5000m/sec πάλι στο περίπου. Έτσι από την αρχή της κατασκευής πρέπει να προβλέπουμε να μην έχουμε ηχογέφυρες. Οι διογκωμένη ή εξελασμένη πολυστερίνη κοινός φελιζόλ μεταφέρει ήχο και δεν κόβει, πρέπει να βάλεις άλλα υλικά.
  8. Για ηχομόνωση δεν βάζουμε φύλλα αλουμινίου αλλά φύλλα μολύβδου ή άλλα υλικά υποκατάστατου του μολύβδου για θέμα κόστους. Τι ακριβώς θέλεις να ηχομονώσης?
  9. Το ότι δεν βάλατε θερμομόνωση μπορείς να το λύσης εύκολα με τον θερμοσοβά, δες λίγο το link: http://www.tekto.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=54&Itemid=195 και θερμομονώνης και σοβατίζεις παράλληλα και χωρίς να κάνεις θερμογέφυρες. Το καινούργιο κτίριο στο Αριστοτέλειο Π.Θ. των μηχανικών έχει σοβατιστεί με αυτό το υλικό και με την πρόβλεψει να μην μπει καθόλου θερμομονωτικό υλικό, η θερμομόνωση να γίνει με τον σοβά, το λέω αυτό επειδή πήγα και το είδα από κοντά. Η θερμομόνωση είναι απαραίτητη στην κολόνες και στα δοκάρια όχι μόνο για την εξοικονόμηση ενέργειάς ή για να μην έχουμε διαρροή θερμότητας αλλά επειδή μόλις ανάψεται θέρμανση εκεί θα γίνει η συμπυκνώσει υδρατμών και θα δημιουργηθούν οι μύκητες (μαυρίλες).
  10. Κανένα πρόβλημα δεν έχεις , μόνο φρόντισε την τσιμεντοκονία να την κάνεις με κάποιο βελτιωτικό κονιαμάτων, με κάποιο latex. (που έτσι και αλλιώς πρέπει να μπαίνει και είσαι ok).
  11. οκ, δεν σε ευχαριστώ απλά, σε υπέρ ευχαριστώ!!!!! Θα μελετήσω και τις 15 σελίδες από το pdf και για απορίες εδώ είμαστε. χα χα)
  12. Τώρα διάβασα και για το φαινόμενο pore water pressure (http://en.wikipedia.org/wiki/Pore_water_pressure) και κατάλαβα, όμως αυτό δεν πρέπει να υπολογίζεται ώστε να μην σπάει το δάπεδο?
  13. Αυτό που λες είναι μία άποψη που την έχω σκεφτεί αλλά πώς γίνεται να σπάει μόνο όταν η στάθμη του νερού είναι σε υψηλά επίπεδα?(και να μην σπάει από υδροστατική πίεση), εάν θέλεις εξήγησε μου λίγο αναλυτικά μιας και είμαι μηχανολόγος και όχι πολιτικός. Σίγουρα όμως για να σπάει το δάπεδο σε ένα υπόγειο θα είναι από ελλειπή οπλισμό, και μαζί με τη υδροστατική πίεση και τις συστολοδιαστολές να συμβαίνει αυτό. Σχεδόν όλα τα δάπεδα ή τα περισσότερα είναι σπασμένα προς τα επάνω δηλαδή έχει σηκωθεί το δάπεδο, και τα ραγίσματα είναι σε Χ δηλαδή από διατμητικές δυνάμεις? Επίσης κατά την μελέτη ενός υπογείου ο στατικός μηχανικός είναι υποχρεωμένος να εξετάζει την υδροστατική πίεση? (βάση κανονισμού?). Τι εννοείται με το πλέγμα #Τ131 , πια είναι η διάταξη του? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!
  14. Δηλαδή εννοείς εάν κατάλαβα καλά, είμαστε σίγουρα στους ενεργειακούς επιθεωρητές για κτήρια μέχρι 1000 m2 και γίνονται διαπραγμάτευσης για να μπούμε και στην κατηγορία β?
  15. Πιστεύω να έχω γράψει στο σωστό thread, Θα ήθελα να ρωτήσω το έξεις, επειδή ασχολούμε με την μόνωση των κτηρίων πηγαίνω συνέχεια μάλιστα το τελευταίο 10 ήμερο έχω επισκεφτεί 4 υπόγεια τα οποία έχουν σπασμένο δάπεδο στο υπόγειο και αναρωτιέμαι οι συνάδελφοι μηχανικοί δεν έχουν κάνει σωστή μελέτη και σπάνε τα δάπεδα από την πίεση του νερού? είναι υποχρεωτικό βάση κάποιου κανονισμού όταν κάνεις την μελέτη να λάβεις υπόψιν σου την υδροστατική πίεση? Όλα τα υπόγεια που έχω επισκεφτεί και είναι σπασμένα έχουν απλό πλέγμα σαν οπλισμό πράγμα που δεν επαρκεί και σπάει το δάπεδο. Παρακαλώ θα ήθελα τις απόψεις σας και τις γνώμες σας σε ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζω πολύ συχνά θα έλεγα.
  16. Καλά αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά αφού έχουμε το δικαίωμα αυτό τότε οι Μηχανολόγοι ΤΕ θα είναι σίγουρα στους ενεργειακούς επιθεωρητές? Γνωρίζει κάποιος κάτι?
  17. Έχω κάνει εγώ πολλές τέτοιες μονώσεις, τι ακριβός σε ενδιαφέρει?
  18. Σας ευχαριστώ πολύ για τον ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Θέλω να θέσω ένα άλλο ερώτημα όμως, αφού έχουμε δικαίωμα υπογραφής στην θερμομόνωση και το αναγνωρίζει και το ΤΕΕ, τότε για πιο λόγο θέλουν να μας αποκλείσουν τους Μηχανολόγους Μηχανικούς ΤΕ από ενεργειακούς επιθεωρητές?
  19. Είναι εύκολο να την ξανά ανεβάσεις να την κατεβάσω επειδή βγάζει error.
  20. Εγω θα είμαι απο την Τρίτη εκει, μιάς και επέλεξα και διαμονή στο hotel. Ένας τρόπος για να συναντηθούμε είναι όσοι είμαστε απο το forum εδώ να φοράμε το καρτελάκι ανάποδα!!!!!!!
  21. Άμα είσαι ιδι. υπάλληλος πρέπει να είσαι στο ικα, στο τεβε μόνο αμα κάνεις έναρξη δικιάς σου δουλείας ή αμα κόβεις δελτίο παροχής στον εργοδότη σου. Στο τσμέδε δεν μπορείς να γραφτείς ,εκτός αμα γίνεις εδε.
  22. Ξέρεις για να μπορέσεις να ανεβάσεις μέρος τον πρακτικών, θα πρέπει να μας τα δώσουν σε ηλετρονική μορφή, γιατί αμα είναι σε βιβλίο θα πρέπει να πέσει πολύ σκανάρισμα. Άμα όμος είσαι απο Αθήνα προσπάθησε να το παρακολουθήσεις.
  23. Λέω να αρχίσουμε να δηλώνουμε εδώ όποιος θα είναι στο συνέδριο ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε. Εγώ πάντος θα είμαι έχω κλήσει διαμονή και εγγραφή.
  24. Καλά στης 16:08 περιμένατε απάντηση αφου στης 19:00 τελείωσε το συνέδριο ρε παίδες. Εντυπώσεις, καλό το συνέδριο πολυ καλό θα έλεγα. Πολύ καλος ο χώρος οπου έγεινε και καλό φαγητο!!!¨) Βέβαια θα έπρεπε να τηρούνται λίγο πιο προσεκτικά το ωράρια για να τελειώνουμε στην ώρα μας. Πολύς ο κόσμος, πιο πολύς απο αυτόν που αναμένονταν και έτσι έμειναν αρκετoί χωρίς να πάρουν την τσαντούλα με τα πρακτικά. Εγω παρακολούθησα και στο συνέδριο ακουστικής στην Ξάνθη και έτσι όλοι την εβδομάδα την έβγαλα συνεδριάζοντας!!!! Άντε στης Αθήνας τωρα 5-7 Νοεμβρίου αλλά οργανωμένη ώστε να βρεθούμε όσοι είμαστε απο το forum και όσοι δεν θέλουν να ειναi prive!
  25. Είμαι μηχανολόγος απο τει με πτυχίο το 2006,είμαι γραμμένος στην ΕΕΤΕΜ, και στο βιομηχανίας για την άσκηση επαγγέλματος, έχω δικαίωμα να γραφτώ στο ΤΕΕ? εαν ναι τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω? και τι χρήματα πληρώνουμε για την εγγραφή μας τον χρόνο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.