Jump to content

varonos

Members
 • Posts

  160
 • Joined

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

varonos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

33

Reputation

 1. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την Υποβολή Δικαιολογητικών Επιστρεπτέων Προκαταβολών & Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού Προσοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπ.Οικονομικών η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, για όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου 2021. Οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής«Δικαιολογητικά Επιστρεπτέων Προκαταβολών» odigos_dikaiologitikon_epistrepteon_prokatavolon.pdf
 2. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την Υποβολή Δικαιολογητικών Επιστρεπτέων Προκαταβολών & Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού Προσοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπ.Οικονομικών η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, για όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου 2021. Οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής«Δικαιολογητικά Επιστρεπτέων Προκαταβολών» odigos_dikaiologitikon_epistrepteon_prokatavolon.pdf View full είδηση
 3. Συνάδελφε είμαι και εγώ ίδια περίπτωση. Εθεσα το ερώτημα στον ΕΦΚΑ και με παρέπεμψε εδώ https://www.efka.gov.gr/el/deltia-typoy/deltio-typoy-ypoyrgeioy-ergasias-kai-koinonikon-ypotheseon-24
 4. Συνάδελφε το 5χ2,5mm2 (ή 5χ1,5mm2 ??) που φαντάζομαι υπονοείς δεν προβλέπεται. Ελάχιστος αγωγός 4mm2 ή 6mm2 για παροχή υποπίνακα. Σε 25 Α κατέληξα και όχι σε 32 Α αν διαβάσεις την απάντηση μου (δεδομένο ότι δεν έχουμε και ιδιαίτερες πληροφορίες από τον συνάδελφο). Θα με ενδιέφερε να μας γράψεις τη δική σου πρόταση στο συγκεκριμένο πάντως.
 5. Λογικά ο συνάδελφος ρωτάει επι θεωρητικού προβλήματος. Αν ειναι πραγματική εφαρμογή, όπως λες και εσύ, λείπουν πολλά δεδομένα.
 6. Σωστά το έχεις πάει. Ζήτηση στον υποπίνακα θα είναι 25,2 Α άρα 25,2/3 = 8,4 Α ανα φάση (αν είναι τελείως ισομοιρασμένο). Ο υποπινακάς σου θα τροφοδοτείται με τριφασικό καλώδιο και το ασφαλιστικό της γραμμής πίνακα-υποπίνακα θα είναι υπολογισμένο να μπορεί να αντέξει τα 25,2Α. Το καλώδιο δεν το υπολογίζεις για την κάθε φάση ξεχωριστά. Άρα θα επιλέξεις ασφάλεια 32 Α (ή 35 Α αν βάλεις τήξεως). Οπότε σύμφωνα με το ασφαλιστικό θα πας σε καλώδιο 5χ10mm2. Αν σε παίρνει (δεν ξέρω τι φορτία έχεις) ρίξε λίγο ακόμη τον ταυτοχρονισμό ώστε να βάλεις 25 Α ασφάλεια και καλώδιο 5χ6mm2.
 7. Τριφασικό βάλε. Θα είσαι πιο άνετος και σε θέμα εξοπλισμού των συνεργείων (π.χ τριφασικές ηλεκτροσυγκολλήσεις). Φυσικά συμφωνώ και με το σχόλιο του ΝΙΚΟΣΤΡΙ.
 8. Σε υφιστάμενη εγκατάσταση όπως έχει ο συνάδελφος, ισχύει η γνωστή 4η Συνθήκη Ουδετέρωσης κατά ΚΕΗΕ. Αν και δεν μας είπε που είναι η εγκατάσταση, θεωρώ ότι έχει TN. Στο δεύτερο κομμάτι θα συμφωνήσω. Συνίσταται γείωση να είσαι κοντά στα 2Ω ώστε να επιτυγχάνεται διακοπή σε 5sec. Καμία αναφορά συγκεκριμένα ως προς την τιμή γείωσης.
 9. Θα βάλεις χρήση "Πολυκατοικία" και θα δηλώσεις ως Κτιριακή Μονάδα το διαμέρισμα που θέλεις (π.χ Διαμέρισμα Γ3)
 10. Την παλιά νομαρχία. Για παράδειγμα στην Αθήνα (για κεντρικό τομέα) είναι στην οδό Πολυτεχνείου 4.
 11. Συνάδελφε πάρε από βδομάδα το τμήμα Επαγγέλματος της Περιφέρειας που ανήκεις και ρώτησε τους. Αυτοί θα ξέρουν αν από τον τίτλο σου μπορείς να γραφτείς εκεί. Αν δεν είσαι γραμμένος στο μητρώο τους δεν μπορείς να υπογράψεις ΥΔΕ.
 12. Πρέπει να γίνεται χαμός. Και έμενα σήμερα έγινε αποδεκτή. 28/04/2020 04:38:24 Η Δήλωση προωθήθηκε προς επεξεργασία στο TAXIS 30/04/2020 06:46:50 Η Δήλωση έγινε αποδεκτή από το TAXIS
 13. Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η διευκρίνηση στον 41/2018. Το έχω συζητήσει και με διαφορετικές Π.Υ σε όλη την Ελλάδα το συγκεκριμένο. Η σκάλα αφορά τα Παθητικά, οπότε αν Πολεοδομικά η σκάλα είναι σωστή βάση ΝΟΚ, η Πυροσβεστική δεν έχει κανένα θέμα. Μην ξεχνάς ότι η Πολεοδομία ελέγχει την Παθητική και όχι η Π.Υ. Τώρα αν σύμφωνα με το ΝΟΚ μια σκάλα είναι σωστή ή όχι αυτό το ξέρουν άλλες ειδικότητες μηχανικών.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.