Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

varonos

Members
  • Περιεχόμενα

    163
  • Εντάχθηκε

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

varonos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

34

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφος (διπλωματούχος) μου είπε ότι την ανέβασε με γνήσιο υπογραφής από gov.gr και δεν είχε κανένα θέμα.
  2. <<<...Αναλυτικότερα, θα υποβάλλονται μέσω της διαδικτυακής Εφαρμογής Εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ ενώ υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει να είναι ψηφιακά υπογεγραμμένες με έναν από τους παρακάτω τρόπους: · με εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή, σύμφωνα με τον ν. 4727/2020, ....>>> Από τη στιγμή που οι διπλωματούχοι δεν ανήκουμε σε επαγγελματικό σωματείο θεωρώ ότι εμείς βάζουμε ψηφιακή υπογραφή (μέσω ΑΠΕΔ λογικά) και απλά ανεβάζουμε το PDF. Ούτως ή άλλως στη νομοθεσία είναι σαφής η μη απαίτηση θεώρησης από επαγγελματικό σωματείο της ΥΔΕ στις περιπτώσεις των διπλωματούχων μηχανικών. Όποιος συνάδελφος έχει πληροφόρηση ας μας ενημερώσει.
  3. Πολύ καλό συνάδελφε. Σε ευχαριστούμε για το χρόνο που αφιέρωσες.
  4. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την Υποβολή Δικαιολογητικών Επιστρεπτέων Προκαταβολών & Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού Προσοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπ.Οικονομικών η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, για όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου 2021. Οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής«Δικαιολογητικά Επιστρεπτέων Προκαταβολών» odigos_dikaiologitikon_epistrepteon_prokatavolon.pdf
  5. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την Υποβολή Δικαιολογητικών Επιστρεπτέων Προκαταβολών & Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού Προσοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπ.Οικονομικών η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, για όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου 2021. Οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής«Δικαιολογητικά Επιστρεπτέων Προκαταβολών» odigos_dikaiologitikon_epistrepteon_prokatavolon.pdf View full είδηση
  6. Συνάδελφε είμαι και εγώ ίδια περίπτωση. Εθεσα το ερώτημα στον ΕΦΚΑ και με παρέπεμψε εδώ https://www.efka.gov.gr/el/deltia-typoy/deltio-typoy-ypoyrgeioy-ergasias-kai-koinonikon-ypotheseon-24
  7. Συνάδελφε το 5χ2,5mm2 (ή 5χ1,5mm2 ??) που φαντάζομαι υπονοείς δεν προβλέπεται. Ελάχιστος αγωγός 4mm2 ή 6mm2 για παροχή υποπίνακα. Σε 25 Α κατέληξα και όχι σε 32 Α αν διαβάσεις την απάντηση μου (δεδομένο ότι δεν έχουμε και ιδιαίτερες πληροφορίες από τον συνάδελφο). Θα με ενδιέφερε να μας γράψεις τη δική σου πρόταση στο συγκεκριμένο πάντως.
  8. Λογικά ο συνάδελφος ρωτάει επι θεωρητικού προβλήματος. Αν ειναι πραγματική εφαρμογή, όπως λες και εσύ, λείπουν πολλά δεδομένα.
  9. Σωστά το έχεις πάει. Ζήτηση στον υποπίνακα θα είναι 25,2 Α άρα 25,2/3 = 8,4 Α ανα φάση (αν είναι τελείως ισομοιρασμένο). Ο υποπινακάς σου θα τροφοδοτείται με τριφασικό καλώδιο και το ασφαλιστικό της γραμμής πίνακα-υποπίνακα θα είναι υπολογισμένο να μπορεί να αντέξει τα 25,2Α. Το καλώδιο δεν το υπολογίζεις για την κάθε φάση ξεχωριστά. Άρα θα επιλέξεις ασφάλεια 32 Α (ή 35 Α αν βάλεις τήξεως). Οπότε σύμφωνα με το ασφαλιστικό θα πας σε καλώδιο 5χ10mm2. Αν σε παίρνει (δεν ξέρω τι φορτία έχεις) ρίξε λίγο ακόμη τον ταυτοχρονισμό ώστε να βάλεις 25 Α ασφάλεια και καλώδιο 5χ6mm2.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.