Μετάβαση στο περιεχόμενο

fpanagos

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by fpanagos

  1. 1. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ. Το αναφέρω σε σε άλλο θέμα για αδομητο οικόπεδο-κάθετη ιδιοκτησία, που δεν μου έχει απαντήσει κανείς ακόμη. Οι συμβολαιογράφο θέλουν την επιφάνεια του τίτλου. Η γνώμη μου είναι, αν επιμένει σε αυτό ο συμβολαιογραφος, να βάλεις την επιφάνεια του τίτλου, να γράψεις στην Τ.Π. όλες τις επιφάνειες, να υπογράψει ο αγοραστής πάνω στο νέο τοπογραφικό ότι έλαβε γνώση και μόλις γίνουν τα συμβόλαια, να μπεις στην ΗΤΚ και να κάνεις τροποποίηση με εξουσιοδότηση από τον νέο ιδιοκτήτη. Και αυτός μετά θα κάνει τροποποίηση του συμβολαίου. Αλλιώς, βάζεις εξαρχής την επιφάνεια του νέου τοπογραφικό, που θεωρώ ότι είναι το πιο σωστό. 2. Κάνεις υπαγωγή στον 4495 για τα αυθαίρετα της κατηγορίας 3 και προσθέτεις την περαίωση στις πράξεις.
  2. Συνάδελφοι, καλούμαι να εκδώσω Η.Τ.Κ. σε ΑΔΟΜΗΤΟ οικόπεδο, τμήμα κάθετης ιδιοκτησίας, χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε αυτό, επιφάνειας 510 τ.μ., με βάση τον τίτλο ιδιοκτησίας. Το ποσοστό ιδιοκτησίας στο συνολικό οικόπεδο (850 τ.μ.) είναι 600/1000. Εισάγω, λοιπόν ως οικόπεδο, το τμήμα της κάθετης ιδιοκτησίας (510 τ.μ.) ως "τμήμα κάθετης ιδιοκτησίας, χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε αυτό" . Στη συνέχεια, εισάγω ιδιοκτησία. Τα ερωτήματα είναι τα εξης, τονίζοντας ότι ως οικόπεδο έχω το τμήμα της κάθετης και όχι το συνολικό οικοπεδο: 1) Τι τύπο ιδιοκτησίας επιλέγω; Αδιαιρετη ή κάθετη; 2) Στο πεδίο "χιλιοστα" τι γραφω; 600 ή 1000. Διότι η ιδιοκτησία μου, έχει μεν ποσοστό 600/1000 στο συνολικό οικόπεδο, αλλά εγώ δεν έχω εισάγει το συνολικό οικόπεδο, αλλά το ένα από τα δύο τμήματα της κάθετης. 3) Έχω κάνει νέο τοπογραφικό με ΚΗΔ, στο οποίο δεν μεταβάλλεται το ποσοστό της κάθετης (600/1000), αλλά αποτυπώνεται με λίγο μικρότερη επιφάνεια σε σχέση με τα συμβόλαια. Συγκεκριμένα, το τμήμα που αφορά εμένα αποτυπώνεται 502,09 αντί για 510 τ.μ. το τμήμα και το συνολικό οικόπεδο 836,82 αντι για 850. Ποια επιφάνεια πρέπει να εισάγω για το οικόπεδο, χωρίς να χρειαστεί μεταβολή της σύστασης; Αυτή των συμβολαίων ή αυτή του νέου τοπογραφικού; Ευχαριστώ.
  3. Δεν έχει σφραγίδα πολεοδομιας. Είναι της σύστασης. Επίσης η υπέρβαση στους εξωστες είναι 40%.
  4. Τελικά, υπάρχει το στέλεχος της άδειας στην πολεοδομία, δεν υπάρχει ο φάκελος, αλλά βρέθηκε στον συμβολαιογράφο από την σύσταση, τοπογραφικό και κάτοψη από την προσθήκη του δεύτερου ορόφου που αποτυπώνει και τον πρώτο όροφο που ενδιαφέρει εμένα. Οι αυθαιρεσίες είναι ότι έχει μεγαλώσει το μήκος των βεραντων (όχι το πλάτος) και προστεθεί περίπου 1 τμ που αντιστοιχεί σε λιγότερο από 1%. Σκέφτομαι να το βάλω κατηγορία 3 με μια λοιπή παράβαση, με παράβολο-πρόστιμο 250€ ανεξάρτητα από χρόνο κατασκευής. Ούτε σχέδια, ούτε τίποτε. Μόνο υπεύθυνες δηλώσεις και τεχνικές εκθέσεις. Πως το βλέπετε;
  5. Συνάδελφοι, είχα υποβάλει το παραπάνω θέμα στις 11/2. Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει; Ευχαριστώ.
  6. Συνάδελφοι καλημέρα. Σε ένα τετραόροφο κτίριο εντός σχεδίου, έχουν εκδοθεί τρεις άδειες. Η 1η για Ισόγειο και Α' (προ του 1975), η 2η για Β' (αργότερα;) , και η 3η για Γ' όροφο. Κανένας ιδιοκτήτης δεν έχει άδεια στα χέρια του. Καλούμαι να δώσω βεβαίωση για Ο. Ι. του Α' ορόφου. Αν τελικά καταφέρουν να βρουν μόνο το στέλεχος της 1ης άδειας, πως χειρίζομαι το θέμα κατά τη γνώμη σας και με τι δικαιολογητικά (σχέδια); Ευχαριστώ.
  7. Συνάδελφοι, γνωρίζετε αν υπάρχει ασυμβίβαστο για έκδοση Η. Τ. Κ. όπως στο ΠΕΑ; Παραδείγματος χάριν, μπορώ ως μηχανικός να εκδώσω Η. Τ. Κ. σε οριζόντια ιδιοκτησία που ανήκει στην σύζυγο ή το παιδί μου; Ευχαριστώ.
  8. (από μεταφορά. Pavlos33) Συνάδελφοι καλησπέρα! Σε μία διώροφη πολυκατοικία, στο ισόγειο υπάρχουν καταστήματα, ένα εκ των οποίων έχω αναλάβει για τακτοποίηση-ρύθμιση, και στον όροφο υπάρχουν διαμερίσματα. Στο εν λόγω κατάστημα, η βασική αυθαιρεσία είναι αύξηση της επιφάνειάς του, εις βάρος κοινοχρήστου χώρου, ως εξής: στην μία πλευρά της κάτοψης, έξω από το περίγραμμά της και σε απόσταση 1,50 μ. από αυτό, υπάρχει από την άδεια, συστοιχία υποστηλωμάτων (φέρων οργανισμός). Από την αρχή της κατασκευής, το περίγραμμα της κάτοψης του καταστήματος δεν περιορίστηκε σε αυτό που περιγραφόταν στην οικ. άδεια, αλλά επεκτάθηκε μέχρι την συστοιχία των υποστηλωμάτων, δηλαδή η επιφάνεια μεγάλωσε κατά 1,50x20 μ2. Το ερώτημα είναι αν απαιτείται συναίνεση των υπολοίπων ιδιοκτητών για αυτή την αυθαιρεσία και σε τι ποσοστό. Επίσης, στα διαμερίσματα του ορόφου, έχει γίνει χρήση του χώρου της (νόμιμης) στέγης (σοφίτες), χωρίς να έχει γίνει υπέρβαση ύψους. Για την ρύθμιση αυτών των διαμερισμάτων, απαιτείται συναίνεση? Ευχαριστώ!
  9. Συνάδελφοι, θέλω να κάνω έλεγχο επάρκειας ενός κτηρίου, που οικοδομήθηκε το 1996, χρησιμοποιώντας beton ποιότητας Β225. Το FESPA, όμως, δεν δέχεται αυτή τη ποιότητα, παρά μόνο χρησιμοποιώντας τον κανονισμό του '85 και πριν. Μήπως, κάποιος μπορεί να με φωτίσει, τι χαρακτηριστική αντοχή να πάρω, που να προσομοιάζει με το Β225, βάζοντας στο πρόγραμμα C16/20 ?
  10. Σε ερκερ 1ου ορόφου που προεξέχει της Ο.Γ., και είναι προϋπάρχον του '85, γίνεται προσθήκη ορόφου. Πως μετράει σε κάλυψη και δόμηση;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.