Μετάβαση στο περιεχόμενο

ioannis76

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    κυκλάδες

ioannis76's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Nα το κάνω το καλό...έλα όμως που δεν ξέρω πως! Στείλτε μου πως να το κάνω και θα το αλλάξω!...γιατί όποτε το βλέπω νιώθω σαν τον Houdini...στον αέρα η κατοικία!!!
  2. οκ! πως μπορώ να το διαγράψω το ένα topic? οπότε είναι πολυτέλεια να θέλω να μάθω τι θα γίνεται στην περίπτωση που το δελτίο που θα συνταχτεί θα αποδεικνύει την...τρωτότητα του φέροντα οργανισμού... θα αφήσουν τον κόσμο να μένει κάτω από ταφόπλακες ή θα τους πετάξουν έξω και θα τους έχουν πάρει και τα λεφτά?
  3. Έχω περιπτώσεις στη Σαντορίνη όπου έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετες κατοικίες χωρίς φέροντα οργανισμό...Τσιμεντόλιθοι και από πάνω πλάκα...(δεν έχουν το θεό τους...και που? πάνω σε ηφαίστειο...). Ερώτηση: εφόσον το άρθρο 24 παράγραφος 2 αα αναφέρει ότι για τις κατοικίες πρέπει να προσκομιστεί δελτίο ελέγχου δομικής τρωτότητας του φέροντα οργανισμού αναρωτιέμαι αν αυτά τα κτήρια μπορούν να ρυθμιστούν...οπότε τι κάνω? διώχνω τους πελάτες?? ευχαριστώ!
  4. να θέσω και εγώ το πρόβλημα με υπόθεση με εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες...Πελάτης έχει κατασκευάσει 4 κατοικίες σε εκτός σχεδίου περιοχή βγάζοντας όμως άδεια για Καταστήματα - Γραφεία (επομένως έχει κατασκευάσει 600τ.μ. αντί για 200τ.μ. που είναι για κατοικία). Από τις κατοικίες αυτές έχει πουλήσει τις 2 και τώρα βρήκε πελάτη(!) για την 3η...Από αυτά που διαβάζω παραπάνω προφανώς δε θα μπορέσει να πάρει τη βεβαίωση εκτός και αν συμφωνήσουν και οι άλλοι δύο ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε νομιμοποίηση. 1. Σωστά? 2. Για τη νομιμοποίηση των δύο δικών του ιδιοκτησιών θα πρέπει να τσεκάρω ναι στην "αλλαγή χρήσης" και να βάλω τα "καθαρά" τετραγωνικά των κατοικιών στην υπέρβαση δόμησης...? και αν ναι τι ποσοστό πρέπει να τσεκάρω? (μεγαλύτερο του 200%) αφού συνολικά έχουν χτιστεί 400τ.μ. παραπάνω...
  5. συγνώμη, λάθος εκ παραδρομής...αίτηση βεβαίωσης παλαιότητας από την Πολεοδομία...
  6. Θα κάνω μια ερώτηση διαδικαστικού χαρακτήρα που ίσως φανεί αφελής αλλά δεν το γνωρίζω... όταν ένα ακίνητο ανήκει σε παραπάνω από έναν ιδιοκτήτη, πχ στη δική μου περίπτωση σε 7 αδέρφια, και χρειαστεί για παράδειγμα να κάνω αίτηση παλαιότητας στην Πολεοδομία, θα πρέπει να υπογράψουν την αίτηση και οι 7 ή θα πρέπει για παράδειγμα να μου κάνουν εξουσιοδότηση και να τρέξω την διαδικασία; ευχαριστώ!
  7. Ευχαριστώ Faethon11! Είχα μπερδευτεί γιατί από τη μια είχα τη δικηγόρο να επιμένει για βεβαίωση, ενώ εγώ θυμόμουν ότι τα προ του 1955 εξαιρούνται από τον 4014 (αλλά δεν ήξερα τι συμβαίνει και με τις βεβαιώσεις...)
  8. έχω τα συμβόλαια...αλλά τι θα δώσω...? βεβαίωση παλαιότητας που δίνει μόνο η Πολεοδομία;
  9. Βρίσκομαι σε νησί των Κυκλάδων και μου ζητήθηκε η βεβαίωση από μεσίτη (που του τη ζήτησε ο δικηγόρος) για ακίνητο σε παραδοσιακό οικισμό. Έκανα αυτοψία στο ακίνητο με πρόσφατο τοπογραφικό συναδέλφου και διαπίστωσα ότι αφορά σε παλαιά κατοικία (κατά την προσωπική μου γνώμη πολύ πριν του 1955). Στη βεβαίωση φυσικά δεν μπορώ να γράψω ότι δεν έχει αυθαιρεσίες ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης καθώς δεν υπάρχει Οικοδομική Άδεια. Τι πρέπει να γραφεί στη βεβαίωση αναρωτιέμαι... συγχαρητήρια και για την αναβάθμιση!
  10. ευχαριστώ πολύ srbf! σίγουρα βοήθησες!
  11. καλημέρα σας, είμαι συνάδελφος μηχανικός και μάλλον την πάτησα με την αγορά διαμερίσματος...προκειται για διαμέρισμα 3 ορόφου και είναι νεόδμητο. Έχω μείνει μόλις κάποιες μέρες, και ήδη απο το πρώτο βράδυ αντιμετώπισα τεράστιο πρόβλημα καθώς άκουγα τα βήματα του απο πάνω σαν να ήταν στο διπλανό δωμάτιο...στην αρχή νόμισα ότι ήταν δικές μου υπερβολές καθώς έχω καιρό να μείνω σε πολυκατοικία. Τι προάλλες όμως συνέβη το εξής απίστευτο: ο 4ος αποφάσισε να βάλει σκουπα...(προσοχή!!! όχι ηλεκτρική!!!) σκούπα κανονική με τριχούλες...μπορούσα με ακρίβεια χιλιοστού να εντοπίσω που ακριβώς σκούπιζε!!! ενώ αν έχεις το θεό σου...ακούγεται το σύρσιμο της παντόφλας...Τα δάπεδα όλης της πολυκατοικίας είναι επιστρωμένα με πλακίδια 30*60 και πρόσεξα στο δικό μου δάπεδο ότι πολλά απο αυτά είναι κενά απο κάτω...δηλαδή χτυπώντας τα με κάτι μεταλλικό υπάρχουν περιοχές όπου ακούγεται κούφιο το πλακάκι...οπότε έρχομαι και ρωτάω...υπάρχει πιθανότητα αυτό να δημιουργεί ηχείο και έτσι να μεταδίδονται οι ήχοι? και αν ναι μπορώ να ζητήσω αποζημίωση απο τον κατασκευαστή...(δεν έχει αποπληρωθεί το ποσό για καλή μου τύχη...τυχερός στην ατυχία μου)...σκέφτηκα να καλέσω το κλιμάκιο του ΤΕΕ για τις πραγματογνωμοσύνες...και το τελευταίο και ουσιαστικότερο...λύση? υπάρχει λύση? πρέπει να κάνω μόνωση στην οροφή μου με αποτέλεσμα να κατέβω σε ύψος...τουλάχιστον αυτά μπορώ να τα ζητήσω απο τον κατασκευαστη...? ευχαριστώ για το χρόνο σας!
  12. για την επισκευή (αντικατάσταση) πλάκας βόθρου θα χρειαστεί άδεια της Πολεοδομίας? ευχαριστώ!!!
  13. δε θα ήμουν τόσο κατηγορηματικός για τα ασφαλιστικά...μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου τα πράγματα εξακολουθούν να είναι ανοιχτά. Και μόνο με τις παρατάσεις των εκδικάσεων των ασφαλιστικών μέτρων κάτι κερδίζεις. Για παράδειγμα εγώ κατέθεσα τα ασφαλιστικά τέλος Μαρτίου και με την αναβολή που ζήτησαν οι δικηγόροι θα εργαστώ μέχρι 20 αυγούστου...το πότε θα πληρωθώ βέβαια είναι άγνωστο...αλλά το σημαντικό είναι να μην αφήσεις να σε πείσουν ότι είναι μάταιο όλο αυτό...εγώ αισθάνομαι ότι έχω το δίκιο με το μέρος μου και θα προσπαθήσω να το πετύχω...αυτα!
  14. Θα ήθελα να μιλήσω με αντίστοιχους μηχανικούς που εργάστηκαν το τελευταίο διάστημα σε έργα του Γ' ΚΠΣ με συμβάσεις. Προσωπικά εργάζομαι τον τελευταίο καιρό με ασφαλιστικά μέτρα δεδομένου οτι τα έργα σταμάτησαν τον Δεκέμβριο του 2008 (χωρίς φυσικά να πληρώνομαι). Θα ήθελα επίσης να μάθω αν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είχαν εξίσου χαμηλούς μισθούς (940 ευρώ) ύστερα απο 4 χρόνια προϋπηρεσίας) και αν κατάφεραν να λάβουν κάποια επιδόματα όπως οι αντίστοιχοι συνάδελφοι που εργάστηκαν σε έργα του Ταμείου (ΤΔΠΕΑΕ). Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.