Μετάβαση στο περιεχόμενο

PAINTER

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από PAINTER

  1. Aρα, η ελληνική έμπειρια βοηθάει, σχετική με το αντικείμενο παντα.  Δυςτυχως ειναι δυςκολο πλεον να την αποκτησεις γιατι οι θεσεις ειναι επι το πλείστον βυσματουχες. Τη δουλεια όλοι μπορουμε να τη κάνουμε, το θεμα ειναι να τη παρει κάποιος με το σπαθί του.

     

    Αυτός ο καρκίνος θα φάει κ τα υπόλοιπα παιδιά που βγαίνουν από εδώ και δεν φεύγουν κατευθείαν να γλυτώσουν. Λέμε για αναξιοκρατία στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό κάνουν πάρτυ.

    • Upvote 1
  2. Πολύ αργά για brain-drain, τώρα το χάσαμε το train...
    Μέχρι να ξεκουνήσουν οι ελληνικές εταιρείες να κάνουν εξαγωγή τεχνογνωσίας, θα έχουν μείνει μόνο οι Σύριοι εδώ.

     

     

     

    Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
    akius

    • Upvote 4
    • Downvote 1
  3. Η αξία των πτυχίων θα υποβοηθηθεί όταν θα λήξει η αξία των "χαρτιών" και των "τίτλων".

    Αν και διεθνές φαινόμενο, στην Ελλάς έχουμε το καταραμένο μοριοδοτικό σύστημα κυρίως στο "demosio". Εχω φίλο που τρεχει στο ΕΑΠ να πάρει μαστερ μπας και γλιτώσει ενώπιον της αξιολόγησης... Ο ίδιος λοιπόν, αν και επιλέγει τις σπουδές του, πάει και λεει στους καθηγητές "δωσε μπαρμπα το πτυχιο", "μη μας βαζεις πολλά για τις εξετάσεις" και τέτοια συναφή... Ο ίδιος δε, θα είναι αυτός, που όταν πάρει το Μαστερ, θα κλαίει στα μικρόφωνα των τηλεοράσεων ότι "οι άνθρωποι επιστήμονες με προσόντα" πετιούνται στο δρόμο..

    Όχι ότι το κράτος έχει δίκιο, αλλά και αυτή η λογική των πολιτών ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Μια ολόκληρη κοινωνία μαζεύει χαρτιά για σφραφίδες και θέση στο δημόσιο, και όχι για την γνώση.

     

    Καλύτερα Πιστοποιήσεις και πάλι πιστοποιήσεις.

    Ξέρω, δεν είναι 100% σωστό, αλλά φτάνει πια με την υποκρισία απόλες τις πλευρές

     

    ο φίλος σου και ο κάθε όμοιός του, θα κάνει τα ίδια και στις πιστοποιήσεις. Μην τις συγκρίνεις λοιπόν άστοχα επ'αυτού με τα διπλώματα

  4. τοπική αυτοδιοίκηση...ενεργειακοί πόροι...τουρισμός...πάλι ότι γίνει εδώ πέρα δλδ. τα ίδια και τα ίδια. από την στιγμή που δεν λένε τίποτα για την ανάγκη επιχειρηματικής εξωστρέφειας των ελλήνων μηχανικών, δεν είναι παρά μια μπούρδα και μισή η όλη υπόθεση. μελετητικά τουλάχιστον πρέπει να γίνει μια ριζική οργανωτική και επιχειρηματική αναδιοργάνωση εάν θέλουμε να επιβιώσουμε

  5. Απαγορεύεται η συνένωση δυο μη άρτιων και οικοδομήσιμων οικοπέδων με σκοπό την οικοδομησιμότητά τους. Πρέπει ένα από τα δυο να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα και με την προυπόθεση υφιστάμενου αναγνωρισμένου ως προ του 1923 δρόμου.

     

    συνέδελφε, το στηρίζεις σε κάποιο νόμο αυτό που λες;

  6. κοίτα, αγγλικά το στάνταρ και ένα από γερμανικά/γαλλικά.

     

    Τα αγγλικά όμως όχι προφισιενσι και μπούρδες. Όχι απλά χαρτί για να το έχουμε. Μιλάμε για εξάσκηση σε γραπτό και προφορικό μέχρι τελικής πτώσεως. Για ξεπάτωμα. Αριστο επίπεδο.

     

    Όσο αφορά τώρα την δεύτερη γλώσσα, μπορεί να πας να μάθεις οτιδήποτε και να σου δώσει αβαντάζ. Αλλά έχει να κάνει και με το προσωπικό γούστο. Δεν μπορείς να κάνεις μια γλώσσα αμα δεν την γουστάρεις κιόλας, δεν θα τραβάς δλδ.Θα τα παρατήσεις. Απλά στη σχολή έχεις και όρεξη και σχετικά χρόνο να κάνεις δύο από τις κλασσικές εναλλακτικές. Μετά βλέπεις αν σου χρειαστεί κάτι πιο εξειδικευμένο πάνω στην δουλειά.

     

    Και μπορεί να μου πείτε ότι αυτά δεν χρειάζονται στην οικοδομή, αλλά ο φίλος αρχικά είπε για μεγάλα έργα και καριέρα έξω οπότε...

  7. αρχηγέ από προσωπική εμπειρία:

     

    -μάθε ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΉΠΟΤΕ 2 ξένες γλώσσες καλά. Τεράστιο αβαντάζ

     

    -πήγαινε ΟΠΩς ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ εράσμους ή ιαεστέ. Μιλάμε για εμπειρία ζωής.

     

    -εκμεταλλεύσου αθλητικές δραστηριότητες εμπ, χώσου σε καμιά καλλιτεχνική/πολιτιστική ομάδα του πολυτεχνείου. Από τέτοια έχουν άφθονα. ΜQN, εφημερίδα σχολής, κινηματογραφική λέσχη, θεατρική ομάδα και πολλά πολλά άλλα. Τα κομματικά πέρα από το να γνωρίσεις την νεοελληνική σαπίλα από κοντά, δεν προσφέρουν κάτι άλλο. Γιατί πιστεύω ότι αν ήθελες να γίνεις ένας από αυτούς δεν θα ρώταγες πως να παρεις τα περισσότερα από αυτή τη σχολή...

     

    αιντε καλή αρχή

  8. περιμένουμε από μια εφημερίδα να μάθουμε ποιο πανεπιστήμιο είναι καλό...αυτά είναι μπούρδες.

     

    ο παπάς ευλογά τα γένια του...πάντα αυτές οι έρευνες αναδεικνύουν τα αγγλοσαξονικά ιδρύματα.Το πήραν χαμπάρι οι κινέζοι και βγάζουν δικές τους κατατάξεις. Δεν θα καθήσουν οι ξένοι να μελετήσουν την ποιότητα ενός πανεπιστημίου όταν δεν κινείται πάνω σε εμπορικά κριτήρια (ελλάδα) ή όταν το ίδρυμα δεν ανήκει στην αγορά που θέλουν να στηρίξουν (όλοι δλδ οι ιταλοί μηχανικοί σπούδασαν στο....CalTech??????).Κ οταν ένα τμήμα δεν φέρνει χρήμα κ κορόιδα , ε, φοιτητές ήθελα να πω, το κλείνουν. Η παιδεία στο εξωτερικό είναι εμπόριο.

     

    Χωρια το ότι στηρίζονται από την βιομηχανία. Η ελλάδα είναι σουπερ βιομηχανική χώρα και δεν το ξέραμε;;;;Ποιος θα φέρει προβλήματα για λύση; Ποιος θα πληρώσει για την εφαρμοσμένη έρευνα; Ο αι βασίλης; Η βιομηχανία θα τα φέρει.

  9. άρα μιλάμε για επαναπροσδιορισμό της δυναμικότητας του καταστήματος;άρα σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει εκτός από αίτηση για χρήση κοινόχρηστου χώρου, να κάνω και κάποια σχετική αίτηση για μεταβολή της δυναμικότητας;

     

    και δεύτερον, πρέπει να δείξω ταυτόχρονα και τα καθίσματα έξω αλλά και μέσα στο κατάστημα; (υπενθυμίζω, μιας και το θέμα προέρχεται από διάσπαση άλλου θέματος, το κατάστημα ήδη λειτουργεί). Από τον δήμο μου είππαν να φαίνονται τα καθίσματα μόνο στον κοινόχρηστο χώρο.

  10. Παρεπιπτώντως εχτές βρήκα έναν κανονισμό χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αγρινίου. Επισκέφτηκα το δημο Ιλίου όπου είναι το κατάστημα για να μάθω σχετικές προδιαγραφές για αυτό που λες (χώρος κατάληψης, πλάτος πεζοδρομίου, πλήθος καθισμάτων κλπ.), αγνοούσαν το οτιδήποτε και με παρέπεμψαν στην νομαρχία δυτικής αττικής, τμήμα υγειονομικού...

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.