Jump to content

amos

Members
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Ουδέτερη

1 Follower

About amos

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθηνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας. Θα το παλέψω με ΑΗΧ στο ισόγειο.
 2. α) Σε περίπτωση που έχει συσταθεί κάθετη ιδιοκτησία και οι οικοδομές των συνιδιοκτητών απέχουν μεταξύ τους την προβλεπόμενη από τον παρόντα νόμο απόσταση, τότε το ποσοστό του ελευθέρου χώρου pilotis ελέγχεται για κάθε οικοδομή ξεχωριστά. Γιατί η περίπτωη (α) να μην ισχύει και σε ιδιοκτησία χωρίς κάθετη εφόσον ο ΝΟΚ προβλέπει υπολογισμό pilotis ανά κτήριo;
 3. Στην περίπτωση μου δεν θέλει να γίνει κάθετη ο ιδιοκτήτης.
 4. Καλησπέρα , θα ήθελα την βοήθεια σας. Σε οικόπεδο εντος σχεδίου υπάρχει κτίσμα 40 τ.μ. Θέλω να εκδώσω άδεια για ανεξάρτητο κτήριο επί PILOTIS . Το υπόλοιπο κάλυψης που έχω είναι 105τ.μ συνολικά (105+40=145τ.μ). Σύμφωνα με τον ΝΟΚ στον συντελεστή δόμησης δεν μετράει το ο ελεύθερος ημιυπαίθριος χώρος που δημιουργείται όταν το κτίριο κατασκευάζεται σε υποστυλώματα (PILOTIS), εφόσον έχει: 1 ) επιφάνεια τουλάχιστον ίση με το 50% της επιφάνειας που καταλαμβάνει το κτίριο. Σε ερώτηση στην αρμόδια πολεοδομία υπάλληλος μου απάντησε ότι στο 50% μετράει και το υπάρχον ανεξάρτητο κτίριο δηλαδή ο ελεύθερος χώρος θα πρέπει να είναι (105 νέο κτήριο+ 40 υπάρχον) = 145/2 = 75 τ.μ Δηλαδή το νέο κτήριο έχει εμβαδόν PILOTIS 105τ.μ – 75τ.μ(50%) = 30τ.μ μένουν για είσοδο κλιμακοστασίου –ανελκυστήρα διαδρόμους και τίποτε άλλο. Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος:? ΙΣΧΥΕΙ κάτι τέτοιο;
 5. Καλησπέρα, έχω την εξής απορία Για την έκδοση βεβαίωσης για μεταβίβαση σε διαμέρισμα του οποίου ο φάκελος αδείας (εκδόθηκε το 1978) έχει απολεστεί συμφώνα με βεβαίωση της πολεοδομίας μπορώ να λάβω υποψιν την κάτοψη της σύστασης η οποία έχει γίνει το έτος 1980 και η οποία δεν έχει καμία διάφορα σε σχέση με σήμερα συμμφωνα με το αρ 34 παρ 29 όπως αυτή τροποποιήθηκε με το αρ.51 παρ3γ του Ν.4546/18 η΄ αυτό ισχύει μόνο στις περιπτώσεις σύστασης η τροποποίηση αυτοτελών ιδιοκτησιών? Ευχαριστώ
 6. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα θέμα που αντιμετωπίζω, Πελάτης μου εχει οικόπεδο το οποίο βρίσκεται σε εντος σχεδίου περιοχή από το 1970 και εντος αυτού υπάρχει μια πάλαια κατοικία προ του 1955 καθώς και μαντρότοιχος στα αρχικά όρια του οικόπεδου (πριν την ένταξη του στο σχέδιο). Το ετος 1994 το Ο.Τ μέσα στο οποίο βρίσκεται το εν λόγο οικόπεδο άλλαξε χρήση και χαρακτηρίστηκε χώρος πράσινου και μέρος του οικοπέδου ρυμοτομείται, χωρίς μέχρι σήμερα ο Δήμος να προχωρήσει σε αποζημίωση των ιδιοκτήτων (το ακίνητο χρησιμοποιείται σήμερα ως κυρία κατοικία των ιδιοκτητών). Πέρσι λόγο βίαιου γεγονότος (πλημμύρα) το 70% του μαντρότοιχου καταστράφηκε ολοσχερώς και η ιδιοκτησία παραμένει εως σήμερα χωρίς μαντρότοιχο. Ερώτηση προς εσάς. 1. Μπορώ να βγάλω άδεια περιτοίχισης τηρώντας τα νέα όρια του Ο.Τ ενώ αυτό έχει χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου? 2. Εάν όχι υπάρχει κάποιο παραθυράκι που να δίνει στους ιδιοκτήτες την δυνατότητα να περιφράξουν την περιουσία τους (για λόγους ασφαλείας π.χ) έως ότου ο Δήμος τους αποζημιώσει για την περιουσία τους και αλλάξουν τόπο κατοικίας? Στην τοπική πολεοδομία οι γνώμες διίστανται και το μπαλάκι λόγο ηλεκτρονικής πολεοδομίας έρχεται σε εμάς τους ιδιώτες. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο και πως το αντιμετωπίσατε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 7. Καλημέρα το άρθρο 4 περι βιομηχανικων εγκαταστάσεων σε ποιο Φ.Ε.Κ υπάρχει?
 8. Καλησπέρα υπάρχει κάποια διευκρίνηση για τις αλλαγες χρήσης στις εκτόσ σχεδίου περιοχές Σε ζώνη (Α) μπόρουμε να δηλώσουμε με τον 4495/17 αυθαιρετη αλλγη χρήσης Αποθήκευση Logistics χρήση η οποία δεν επιτρέπεται στην περιοχή? Ευχαριστώ.
 9. Συνάδελφοι καλησπέρα , θα ήθελα να σας ρωτήσω έαν για τα παταρια ισχύει η προυπόθεση του 70% σε σχέση με τον υποκείμενο όροφο (Ν.Ο.Κ) προκειμένου να κάνω τακτοποιηση με τον 4495/17 με μειωτικο συντελεστή. Στην περίπτωση μου το πατάρι είναι εχει το 75% του εμβαδου του ισογείου χώρου. Έαν όχι τότε θα το βάλω σαν κύριο χώρο με υψος 2,20μ? Ευχαριστώ.
 10. Καλησπέρα στην υπηρεσία δόμησης Ελευσίνας ύστερα από ερώτηση που έκανε η υπηρεσία προς το υπουργείο(διότι πολλές φορές οι ιδιοκτήτες κατέθεταν εγγυητικές των (0,30-1 ευρώ) η απάντηση από το υπουργείο είναι ότι το 0,5% υπολογίζεται με ΕΚΚΟ ΕΤΑ 750 και ΟΧΙ με 45. Έτσι όταν για πελάτη μου κατέθεσα εγγυητική υπολογισμένη με ΕΤΑ 45 μου την επέστρεψαν προς διόρθωση.
 11. Καλησπέρα έχω την εξής περίπτωση Σε οικόπεδο εντος σχεδίου έχει ανεγερθεί διώροφη οικοδομή με τμήμα υπογείου Ισόγειο κατάστημα Α’ όροφος γραφεία Στο υπόγειο έγινε προσθήκη κατ’ επέκταση στο στάδιο της κατασκευής και το εμβαδό του είναι ίδιο με του καταστήματος. Ερώτηση το υπόγειο σε ποια κατηγορία χρήσης θα μπει Υπηρεσίες λόγο καταστήματος- γραφείων ? Η άλλη κατοικία αφού είναι Β.Χ του κτηρίου ?
 12. Καλημέρα θα ήθελα την βοήθεια σας. Ιδιοκτήτης ακίνητου με αναπηρία 67% έχει ισόγεια κατοικία με άδεια 80τ.μ. Στην συνεχεία έκανε αυθαίρετη προσθήκη ορόφου 67 τ.μ . Η ερώτηση μου είναι η εξης Θα πάρει μειωμένο συντελεστή (ΑΜΕΑ) ο ιδιοκτήτης για την αυθαιρετη προσθήκη ορόφου?
 13. Αγαπητοί συνάδελφοι στο site της στατιστικής υπηρεσίας όλες οι άδειας είναι ανά κατηγορία βάση των στοιχείων που στέλνουν οι υπηρεσίες δόμησης. http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/PAGE-themes?p_param=A1302&r_param=SOP03&y_param=2013_00&mytabs=0
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.