Μετάβαση στο περιεχόμενο

sofia_b

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sofia_b

  1. Έχω περίπτωση διώροφου κτιρίου προ του '55, το οποίο κρίθηκε κατεδαφιστέο μετά από σεισμό και είναι σε επαφή με ισόγειο κτίσμα (στο ίδιο οικόπεδο) το οποίο δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέο, αλλά δεν είναι στατικά ανεξάρτητο από το υπόλοιπο. Το διώροφο δεν έχει κατεδαφιστεί και κατοικείται, ενώ έχουν γίνει εμφανείς αυθαίρετες παρεμβάσεις και πιθανόν ενισχύσεις (αντικατάσταση στέγης, σενάζ, καινούργια κουφώματα κλπ) χωρίς να έχω ακόμη πλήρη εικόνα. Η ιδιοκτήτρια θέλει να βγάλει άδεια για προσθήκη στο διπλανό ισόγειο. Τί μπορεί να γίνει στην περίπτωση αυτή?
  2. sdimog Νομιζω ότι η βεβαίωση αφορά την υπάρχουσα κατάσταση των γηπεδων. Από τη στιγμή που είναι ξεχωριστές ιδιοκτησίες χρειάζονται δύο βεβαιώσεις, η κάθε μία με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη πριν τη συνένωση.
  3. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Πήγα στην υγειονομική υπηρεσία της περιοχής και μου έδωσε αρκετές πληροφορίες και μια λίστα με τα δικαιολογητικά. Επίσης για την τελική έγκριση μου ζήτησαν και διάγραμμα ροής των δραστηριοτήτων της επιχείρησης. Για τις τουαλέτες ΑΜΕΑ ξέρει κάποιος τί ισχύει? Μου είπε η υπάλληλος ότι υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής αλλά με παρέπεμψαν στην κεντρική υγειονομική υπηρεσία του νομού για να ενημερωθώ για τη διαδικασία και για τα τετραγωνικά των χώρων που χρειάζονται. Και κάτι άλλο, για τις εργασίες εντός του χώρου πρέπει να βγεί και έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας?
  4. Καλησπέρα! Είμαι νέα μηχανικός και μου έτυχε μια αδειοδότηση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Είναι η πρώτη άδεια καταστήματος που αναλαμβάνω και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ο χώρος λειτουργούσε σαν εμπορικό κατάστημα παλαιότερα (όχι ΚΥΕ) και τα τελευταία 5 χρόνια ήταν κλειστός. Ο πελάτης μου θα νοικιάσει το χώρο για να ανοίξει σνακ-μπαρ δλδ να σερβίρει ποτά και μερικά ζεστά και κρύα πιάτα το βράδυ, και το πρωί θα το λειτουργεί ως καφετέρεια. 1) Θα πρέπει να βγάλει άδεια σνακ-μπαρ σύμφωνα με το αρθρο 38 ή απλό μπαρ (άρθρο 37)? 2) Τί προδιαγραφές θα πρέπει να έχει? Ο χώρος είναι περίπου 35 τμ, με υπαιθριο χώρο 20 τμ που θα ανοίγει μόνο το καλοκαίρι, και εξωτερικά υπάρχει ένα μικρό WC και αποθήκη. Αν πχ χρειάζεται παρασκευαστήριο 15 τμ και ψυγείο/μπουφε/ταμειο - πλυντήρια άλλα 8τμ όπως προβλέπεται για σνακ μπαρ θα υπάρχει πρόβλημα χώρου. Τί προτείνετε?
  5. Καλησπέρα! Έχω μια ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη οικίσκου γεώτρησης σε αγροτεμάχιο. Η άδεια ηλεκτροδότησης (του 1995) είναι το μοναδικό έγγραφο που έχω για το κτίσμα και αναφέρει ότι "για τους τυποποιημένους οικίσκους των αντλητικών συγκροτημάτων δεν απαιτείται η προσκόμιση οικοδομικής άδειας ή άλλου εγγράφου, εφ'όσον το εμβαδόν τους δεν υπερβαίνει τα 9 τ.μ. σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Γεωργίας". Με βάση και όσα διάβαζω εδώ, μάλλον τότε δεν χρειαζόταν η έκδοση οικοδομικής αδείας για το κτίσμα εάν πληρούσε τις παραπάνω προδιαγραφές. 1) Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρώ αυτες τις οδηγίες? 2) Επίσης, εάν αντί για 3x3 (9 τ.μ.) που προβλεπόταν, έχει γίνει 3x4 πρέπει να τακτοποιηθεί όλο το κτίσμα ή μόνο τα τετραγωνικά της υπέρβασης? Ευχαριστώ!
  6. Όταν επιλέξεις την εντολή Multiple Point δίπλα στο σταυρό και στο command λέει specify point. Γράφεις τη συντεταγμένη του χ (πχ. 8.12) και μόλις πατήσεις κομμα (,) κλειδώνει το χ και μπορείςομοίως να εισάγεις το y. Enter και συνεχίζεις στο επόμενο σημείο. Για να δεις αν μπήκαν σωστά οι συντεταγμένες επέλεξε το point και πληκτρολόγησε την εντολή list. Θα σου βγάλει τα χ και y που εισηγαγες.
  7. Ορίζεις το κάθε σημείο με τις συντεταγμένες του από την εντολή Draw -> Point -> Multiple Point (για να εισάγεις διαδοχικά τα σημεία με τις συντεταγμένες x και y). Ενεργοποιείς το Node από το μενου της εντολής Osnap (Object snap) για να μπορείς να "πιάσεις" τα points και να τα ενώσεις με line ή polyline. Ελπίζω να βοήθησα!
  8. Ναι έτσι είναι, θέλει να φαίνεται στο τοπογραφικό η οριοθέτηση για να την περιγράψει στη διαθήκη. Θα το κάνω έτσι, ευχαριστώ για τη βοήθεια! Μαζί με τα διαγράμματα πήρα και το έγγραφο του αναδασμού που αναφέρει τα στοιχεία του αγρού, την έκταση, την κυριότητα κλπ. και λέει ότι έγινε σύμφωνα με το Ν674/1977. Από που θα βρω εαν προέρχεται από αναδασμό ιδιωτικών κτημάτων? Στο κέιμενο που μου έδωσαν και στην απόφαση του Νομάρχη δεν λέει κατι σχετικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.