Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

apoul

Core Members
  • Περιεχόμενα

    357
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by apoul

  1. Καλημέρα, γνωρίζει κανείς αν η Eurobank κάνει τα γνωστά που έκανε και στο ΕΚΟ2 και δε πληρώνει όταν ο λογαριασμός προμηθευτή/συμβούλου είναι σε άλλη τράπεζα αν δε πάει ο πελάτης από το κατάστημα να υπογράψει?
  2. Το ζητάνε μάλλον πιο πολύ για τυπικούς λόγους. Σε δική μου περίπτωση είχα οροφοδιαμέρισμα που έγραφε στην κάτοψη τα μικτά τετραγωνικά και την επιφάνεια του κλιμακοστασίου την οποία είχα ανεβάσει στο σύστημα και είχα εξηγήσει στα σχόλια ότι από την αφαίρεση βγαίνει η καθαρή επιφάνεια. Μου ζήτησαν παρόλα αυτά έκθεση στην οποία έγραψα ακριβώς τα ίδια και το δέχτηκαν.
  3. από https://www.aade.gr/timologio Μέσα από ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο περιβάλλον μια επιχείρηση μπορεί να διαμορφώσει το προφίλ της, να συνθέσει το πελατολόγιο της, να οργανώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και να εκδώσει τα παραστατικά της αποστέλλοντας ταυτόχρονα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην πλατφόρμα του myDATA. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να δεις στο συνοπτικό βιβλίο αν έχουν πάει αυτόματα
  4. Στον κωδικό είδους βάζεις ότι θες, ουσιαστικά είναι σαν να κάνεις αρχειοθέτηση τις υπηρεσίες σου. Δεν επηρεάζει κάτι λογιστικά. Στη σειρά αν και εκεί νομίζω μπορείς να ξεκινήσεις καινούρια ή να συνεχίσεις την παλιά και εμένα μου είπε ο λογιστής να ξεκινήσω νέα από την αρχή. Προσωπικά έβαλα σειρά Α γιατί το 0 θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ταυτίζεται με τα μπλοκάκια που δεν έχουν σειρά. Αν σου είπε ο λογιστής πάντως 0 θεωρώ ότι είσαι οκ.
  5. Η αίτηση για την ταυτοποίηση της διεύθυνσης πρέπει να γίνει πριν την οριστική υποβολή της αίτησης η οποία είναι η ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών (τότε που ανεβάζαμε ΟΑ, ΔΕΗ κλπ) και όχι η αρχική ημερομηνία που κάναμε αίτηση στο σύστημα. Πέραν αυτού αν και ο οδηγός το έλεγε είναι λίγο χοντρό να σε κόβουν για την ημερομηνία αίτησης διεύθυνσης ειδικά αν έχεις και κτηματολόγιο. Επίσης ο αρχικός οδηγός δεν ζητούσε ημερομηνία πριν την αίτηση αλλά είχε γίνει αλλαγή του οδηγού χωρίς να το επισημάνουν και το είχαν αναφέρει κάποιοι συνάδερφοι στο forum.
  6. Μπορείς να βάλεις στα αγαθά "Τοπογραφικό διάγραμμα" και στα σχόλια "κληροτεμαχίου 529 διανομής Θεσσαλονίκης", το ίδιο με 4495 κλπ.
  7. Καλησπέρα, Σε πολυκατοικία του 1980 σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου έχει κατασκευαστεί τζάκι χωρίς αυτό να φαίνεται στην οικοδομική άδεια ή τη σύσταση. Για να τακτοποιήσω το τζάκι και ουσιαστικά την καμινάδα που βγαίνει στο δώμα χρειάζεται συναίνεση?
  8. Προς το παρόν δε φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα αυτόματης ακύρωσης (αναφέρομαι στο timologio). Σε συζήτηση που γίνεται σε άλλο φόρουμ για την εφαρμογή (αρχές Σεπτεμβρίου) ένας που ήθελε να ακυρώσει επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ΑΑΔΕ και δεν έβγαλε άκρη. Υποθέτω/ελπίζω αργά ή γρήγορα θα βρεθεί λύση. Σε τουλάχιστον 2 εφαρμογές του εμπορίου έχω δει στο youtube ότι υπάρχει κουμπί ακύρωσης μετά την αποστολή του τιμολογίου στο myDATA και σου εκδίδουν ΜΑΡΚ ακύρωσης το οποίο φαίνεται και πάνω στο τιμολόγιο.
  9. https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ Εδώ βλέπετε για την ΔΕΔΔΗΕ αν η ΥΔΕ είναι σε ισχύ
  10. Αν και νομίζω ότι μπορείς να κάνεις ότι θες με την αρίθμηση ο λογιστής μου είπε να ξεκινήσω νέα σειρά από την αρχή στο timologio.
  11. Με την εφαρμογή timologio μπορείς να εκδίδεις και ΑΠΥ
  12. Το παραστατικό βγαίνει όπως αυτό στη σελίδα 66 του οδηγού. Έχει παραστατικά και στα παραδείγματα των δικηγόρων. Το λογότυπο (αν θες να προσθέσεις) πρέπει να έχει διαστάσεις αναλογικά 3,5/5,5 περίπου αλλιώς θα βγει αλλοιωμένο. Μπορείς να δεις πως βγαίνει στο πρώτο παραστατικό και μετά να το διορθώσεις.
  13. Αφού δεν είσαι πιστοποιημένος δεν απαιτείται τίποτα από τα 2. Είτε σκοπεύεις να πιστοποιηθείς είτε όχι θα μπορούσες να αρχίσεις βέβαια να τα εφαρμόζεις από μόνος σου (πρωτόκολλο - εντολή ανάθεσης). Δε τα ανεβάζεις πουθενά, τα κρατάς στο αρχείο σου σε περίπτωση που σου ζητηθούν μελλοντικά. (για όσα κάνεις από τη μέρα της πιστοποίησης και μετά) Στον σύλλογο δεν υπάρχει πρότυπο εντολής ανάθεσης, μπορείς να δεις στα πρότυπα του 2016 τι πρέπει να περιέχει. Νομίζω και στο εγχειρίδιο που υπάρχει στο εκπαιδευτικό υλικό αναφέρει κάποια πράγματα.
  14. Σε αίτηση που μετά από δίμηνη παράταση έληγε σε περίπου 20 μέρες από σήμερα, την δευτέρα που μας πέρασε άλλαξε αυτόματα η προθεσμία και πήγε στις 30/06/2021
  15. Από 2 Μαρτίου τα δικαιολογητικά https://ypen.gov.gr/exoikonomo-aftonomo-xekina-stis-2-martiou-i-fasi-ypovolis-dikaiologitikon/
  16. 1. Ναι , μπορείς να βάλεις και θερμομόνωση πάνω σε υπάρχουσα θερμομόνωση, δε στο απαγορεύει κανείς 2. Μπορείς να βάλεις βάλεις τη μέγιστη τιμή 3. Ότι θες
  17. Ναι το σύνολο των τμ ή τεμαχίων και το σύνολο κόστους ανά κατηγορία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.