Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

maraspr2

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by maraspr2

  1. Εγώ προσωπικά ξέρω ότι χρωστάω το α εξάμηνο του 2015 (από τον υπάλληλο τοπικού τσμέδε), δεν έχει αναρτηθεί ακόμη στο site που βάζουμε ΑΜΚΑ, Αρ. δύναμης & Αρ. ΤΕΕ. Όπως όλα δείχνουν αν δεν δοθεί παράταση (που είναι πολύ πιθανό) , θα είναι σκανδαλάκι διότι όλων θα πάνε στο ΚΕΑΟ με προσαύξηση και είναι σίγουρα μυνήσιμο (δεν μπορεί να λέει το τσμέδε ότι έχει αναρτηθεί το ειδοποιητήριο του α 2015, να μην το βλέπεις στο σύστημα, να ξέρεις ότι το χρωστάς, να μην σου δίνεται η δυνατότητα να το πληρώσεις, και μετά αφού λήξει η προθεσμία να σου τα παν στο ΚΕΑΟ με προσαύξηση).
  2. Το άρθρο 23 περιλαμβάνει τα προς έκδοση, τα κτηνοτροφικά κτλ. Θεωρώ πώς θα είναι μέσα & αυτά. Δεν μπορεί να βγαίνει φεκ για τα κτηνοτροφικά εντός οικισμού να δίνει προθεσμία τον Δεκέμβρη 2 χρόνια να βγάλει κάποιος άδεια εγκτάστασης - διατήρησης, & να μην μπορεί να τακτοποιηθεί?
  3. Καλή ερώτηση. Λογικά αν καταθέσεις κανονικά τα στατικά του σιλό (το οποίο βέβαια σιλό πρέπει να έχει όλες τις διαστάσεις που προβλέπει ο ΝΟΚ & το ΠΔ 85, κυρίως ως προς το ύψος) τότε γιατί όχι?
  4. δεν ξέρω αν ισχύει πάντως αυτό που ψηφίστηκε το αντιλαμβάνομαι ως εξής: έχει αναδρομική ισχύ από 2/7/2015, την ίδια ημερομηνία που ψηφίστηκε. Ίσχυσε για 3 μήνες & 15 μέρες & μετά το καταργούν αναδρομικά από την ίδια ημερομηνία, σαν να μην υπήρξε ποτέ. Θεωρώ πώς δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να θεωρηθεί συνταγματικό (γιατί σίγουρα θα πάει στο ΣτΕ). Θεωρώ πώς δεν θα μπουν τα αναδρομικά & λογικά το ΤΕΕ πρέπει να πιέσει ώστε να βγει πρώτα απόφαση ΣτΕ & μετά.
  5. είναι χρήσιμο αλλά έτσι όπως βγαίνουν οι νόμοι δεν βοηθάει & πολύ. το σωστό (αλλά βέβαια & πολύ πιο δύσκολο & χρονοβόρο) είναι η κωδικοποίηση.
  6. Η ανακοίνωση αυτή πρέπει να ξαναδιαβαστεί για να κατανοηθεί πλήρως. Η επιλογή κατώτερης κατηγορίας δεν αναφέρεται μέχρι πότε πρέπει να πραγματοποιηθεί. Λέει όμως ότι όταν θα μπορείς να κάνεις επιλογή κατώτερης κατηγορίας, θα πρέπει είτε να έχεις πληρώσει τις εισφορές μέχρι 31/12/2014, είτε να είσαι σε διακανονισμό. Ο διακανονισμός είναι μέχρι 31/7/2015 & ισχύει εδώ & 2-3 μήνες αν δεν κάνω λάθος. Είναι ουσιαστικά μια ενημέρωση - υπενθύμιση - προειδοποίηση ότι όποιος χρωστάει & δεν κάνει διακανονισμό μέχρι 31/7/2015, δεν θα μπορεί να κατέβει & κατηγορία.
  7. Όσο θα συνεχίζονται οι συμβολαιογραφικές πράξεις & όσο θα είναι ανοικτή η Ταυτότητα Κτηρίου, δεν πρόκειται να κλείσουν τα αυθαίρετα.
  8. Ας μας πει τότε κάποιος προς τι το Π.Δ. 126/2012, καθώς & η υπ'αρίθμ. 184/31/10/01/2014 πρόσκληση ενδιαφέροντος ελεγκτές αδειών εγκατάστασης (να θυμίσω πώς η ονομασία 'άδεια λειτουργίας' δεν υφίσταται).
  9. Καλησπέρα. Έχω την εξής Ερώτηση. Περίπτωση στην οποία έγινε επισκευή δαπέδου χωρίς ενημέρωσης 48ωρης. Έγινε καταγγελία & έγινε αίτηση μετά την καταγγελία. Ήρθε η πολεοδομία, έβαλε πρόστιμα, αλλά είπε πώς θα εκπέσει το πρόστιμο (το οποίο θα πληρωθεί μία φορά) βγάζοντας Εργασιών μικρής κλίμακας μέσα σε ένα μήνα από την έκθεση αυτοψίας. Θέλω να ρωτήσω σε ποια από τις εργασίες της Μικρής Κλίμακας θα εντάξω το συγκεκριμένο έργο. Ευχαριστώ.
  10. Το ανέφερα ως νομοθετικό κενό από την άποψη ότι δεν αναφέρεται καθόλου άμεσα τι γίνεται σε περίπτωση απαλλαγής ΠΠΔ. Απλά με βάση όλα αυτά τα νομοθετήματα που έχουν βγει μέχρι τώρα, βγαίνει το παραπάνω συμπέρασμα του tapam77. Το θέμα είναι ότι στο υπουργείο νόμιζαν ότι "ξεβγήκαν" με τις δραστηριότητες που βγήκαν ΠΠΔ, & δεν ήξεραν ότι υπάρχει περίπτωση μία δραστηριότητα να απαλλαχθεί των ΠΠΔ. Είπαν ότι θα το δουν, γιατί & αυτοί το αναγνώρισαν ότι πρόκειται για παράδοξο. Ελπίζω να λυθεί το θέμα γιατί στην περιφέρεια μου έχουν πάει καμια 10ριά μελέτες για Άδεια Επαναχρησιμοποίησης (οι οποίες δεν είναι ότι πιο εύκολο πράγμα) & δεν έχει εκδοθεί καμία μέχρι σήμερα. Αυτά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον & την συζήτηση. Ό,τι νεότερο έχω για το θέμα θα ενημερώσω το συγκεκριμένο τόπικ.
  11. Έχω όλες τις παραπάνω ΚΥΑ & νόμους υπ'όψιν. Πουθενά δεν αναφέρεται σε αυτές τι γίνεται σε περίπτωση απαλλαγής ΠΠΔ (όχι που δεν έχει δημοσιευτεί) για τα λύματα. Εάν μου ξεφεύγει κάτι σε κάποια ΚΥΑ ή νόμο ή κάποια καινούρια εγκύκλιο που δεν έχω υπόψιν ας το αναφέρει.
  12. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 191002/5-9-2013 (ΦΕΚ 2220 Β/2013) πλέον όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες που είναι κατηγορία Β, δεν χρειάζεται να βγει άδεια επαναχρησιμοποίησης αλλά η διαχείριση λυμάτων ενσωματώνεται στα ΠΠΔ & στην Γεωτεχνική Μελέτη. Στην περίπτωση όμως των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δεν είναι μόνο αυτές των κατηγοριών Α & Β, αλλά & αυτές που απαλλασόνται των ΠΠΔ. Στις περιπτώσεις αυτές οι υπηρεσία δεν ξέρει πώς να τα συμπεριφερθεί & ζητάει Άδεια Επαναχρησιμοποίησης, η οποία σε ορισμένες περιφέρειες, όπως στην δική μου, δεν έχει εκδοθεί απολύτως καμία τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο, ενώ έχουν κατατεθεί αρκετές. Ισχύει δηλαδή το εξής παράλογο: Μιά μονάδα με 500 πρόβατα & βόθρο να θέλει ΠΠΔ χωρίς Άδεια Επαναχρησιμοποίησης, ενώ μια μονάδα με 100 πρόβατα και βόθρο να χρειάζεται άδεια επαναχρησιμοποίησης. Παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι όσο αφορά τις απαλλαγές ΠΠΔ άλλων εγκαταστ'ασεων & προϋποθέσεις ας το αναφέρει, γιατί πραγματικά υπάρχει τεράστιο κενό, και πρέπει να βρεθεί λύση.
  13. Μετά από αρκετή ανάγνωση των νόμων 4014/2011, 4030/2011 & 4056/2012, φθάνεις σε αδιέξοδο. Ας πει κάποιος την γνώμη του. Θεωρώ ότι ο ν. 4056 έγινε για να διευκολύνει τους κτηνοτρόφους & όχι να τους βάζει να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά του πρόστιμου ανέγερσης & διατήρησης.
  14. Υπάρχει ποιμνιοστάσιο που κατασκευάστηκε αρχές του 2011. Σύμφωνα με τον νόμο 244203/16−1−2006 (Φ.Δ.Κ. 75/Β΄/26−1−2006), όπως τροποποιήθηκε (Φ.Δ.Κ. 151/Β΄/9−2−2006), δεν μπορεί να υπαχθεί σε εξαίρεση κατεδάφισης αφού δεν είναι υφιστάμενο του 2003. Σύμφωνα με τον 4014/2011, μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία της Μεταποίησης Πρωτογενούς Τομέα & ή να πληρώσει το παράβολο & να βγάλει άδεια νομιμοποίησης (αν μπορεί) ή το Συνολικό πρόστιμο (βλ. & ερωτοαπάντηση Γ12:Πού δηλώνονται αγροτική αποθήκη και ποιμνιοστάσιο ; Τι είναι η μεταποίηση πρωτογενούς τομέα ; ∆ηλώνονται στην περίπτωση 3α «...μεταποίηση α’γενούς τομέα». Στη μεταποίηση πρωτογενούς τομέα υπάγονται βιοτεχνίες – βιομηχανίες συσκευασίας και μεταποίησης προϊόντων, δηλ. παραγωγικές μονάδες (γεωργικές, κτηνοτροφικές, αλιευτικές- ιχθυοκαλλιεργητικές) του πρωτογενούς τομέα και μεταποιητικές εγκαταστάσεις τροφίμων.) Σύμφωνα με τον ν. 4056/2012 (αρθρο 14, π3) "Σε κτηνοτροφικές μονάδες, οι κτηριακές εγκατα− στάσεις των οποίων έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες,δίδεται επίσης τριετής παράταση νομιμοποίησης και μέχρι τότε δεν ισχύουν οι διατάξεις του κεφαλαίου Β΄ του ν. 4014/2011" (ο 4056/2012 είναι μεταγενέστερος του 4014/2011). Τι σημαίνει αυτό? Ότι μπορείς να βγάλεις άδεια νομιμοποίησης , χωρίς να πληρώθεί το πρόστιμο-παράβολο του 4014, αλλά να πληρωθεί το πρόστιμο ανέγερσης & διατήρησης? Μπορώ τελικά να χρησιμοποιήσω τον 4014 ή όχι? Σταυρόλεξο πραγματικά....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.