Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Jovas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Χαλκίδα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Γεια σας συνάδερφοι. Έχω έναν ιδιοκτήτη οικοπέδου 4.000 τμ ο οποίος θέλει να οικοδομήσει. Έκτος του ότι είναι το οικοπεδό του άρτιο και οικοδομήσιμο λόγο 4 στρεμ. θέλω να κάνω την εξής ερώτηση: Άν το οικόπεδό του είναι μέσα στην περιμετρική ζώνη του παλαιού σχεδίου οικισμού δηλαδη μέσα στα 500μ απόσταση απο τα παλιά όρια μπορεί να πραγματοποιήσει κατάτμηση και να οικοδομήσει 2 οικοδομές σε δυο πλέον νέα οικόπεδα των 2στρεμ? γνωρίζοντας πως το άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο μέσα σε μια περιμετρική ζώνη ειναι 2στρεμ? ευχαριστώ
  2. Κατανοητό το τι χρειάζομαι. Μήπως μπορείς να μου δώσεις ένα λινκ για να δω λιγο την νομοθεσία και να μελετήσω περισσότερα σχετικά με την πυροπροστασία.Η μελέτη πυρανίχνευσης περιλαμβάνεται μέσα στην μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας ή στην μελέτη παθητικής? ευχαριστώ
  3. Γεια σας συνάδερφοι. Θα ήθελα να ρωτήσω για την άδεια λειτουργείας καταστήματος (supermarket) τι έγγραφα χρειάζονται για την πληρότητα φακέλου. Η μελέτη πυρανίχνευσης χρειάζεται σε αυτούς τους χώρους? ευχαριστώ
  4. Τα κτίρια είναι και τα δύο κατοικίες τελειωμένες. κοίταξε το πρώτο μέλημά του είναι να μειωθεί ο ήχος στο μισό του. Τώρα για περισσότερο ξέρω πως πρέπει να βάλει τρελά χρήματα και να φτιάξει δωμάτια μέσα στα δωμάτια καθώς με τις ηχογέφυρες μεταφέρεται ο ήχος και από τον φέρον οργανισμό.
  5. Τι να του πω. Άστα. Νομίζεις δεν το είπα ? Αλλά φυσικά δεν γίνεται πλέον.
  6. Λοιπόν όπως είπα και παραπάνω είναι μεσοτοιχεία και ο μηχανικός που έκανε την μελέτη δεν έβαλε μόνωση ανάμεσα στα δυο κτίρια. Ούτε καν άφησε αντισεισμικό αρμό.Με λίγα λόγια ένωσε τα δύο κτίρια χωρίς να βάλει τπτ ανάμεσά τους. Είναι λοιπόν δύο ντουβάρια ενωμένα με την φέρουσα κατασκευή να ακουμπάει στο διπλανό κτίριο. Ξέρω πως δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα καθώς ο ήχος μεταφέρεται και από τον φέρον οργανισμό. Τώρα το θέμα είναι πως θα μιώσει τους ήχους σχεδόν στο 50%. Και επιπλέον η ηχομόνωση με γυψοσανίδα και πετροβάμβακα μου επισημαίνει πως δεν του έκανε τπτ. Ίσως να μην έγινε καλη δουλειά πάνω σε αυτο. Απλά μετά απο αυτό δεν θέλει να ακούσει καν για πετροβάμβακα. Ελπίζω να σε κάλυψα με την απάντησή μου.
  7. συνάδερφοι ο μηχανικός που είχε βγάλει την άδεια του είπε θα ακουμπήσουμε πάνω στο άλλο κτίριο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Με αποτέλεσμα να μην βάλουν καθόλου μονοτικό υλικό ανάμεσα. Τώρα οσον αφορά την γυψοσανίδα και πετροβάμβακα δεν κάνει τπτ. Από όσα μου είπε ο ιδιοκτήτης έχει βάλει στο ένα δωμάτιο και δεν έκοψε καθόλου. γι'αυτό λοιπόν προτείνω κάτι τέτοιο. κενό-μονωτικό-τούβλο ή υτονγκ. Πιστεύω πως το κενό είναι αυτό που θα κάνει την δουλειά.
  8. Γεια σας δυνάδερφοι. Έχω μια μεσοτοιχεία ενομένη χωρίς μόνωση χωρίς τπτ. προτείνω λοιπόν επιπλέον τοίχο με ηχομονωτικό υλικό. κενό-ηχομονοτικό-δρομικό. Τι λετε?
  9. Λοιπόν συνάδερφοι επειδή το έχω μελετήσει το θέμα αυτό σας λέω πως φτέει καθαρά το Perlobeton S. Αυτό είναι είναι θερμοηχομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα με βάση τον διογκωμένο περλίτη. Ο περλίτης δεν έχει την ίδια συστολή διαστολή με την κόλλα και επομένος καταλαβένεις γιατί ξεκόλλησαν όλα τα πλακάκια.Σου συνιστώ λοιπόν να ξανασκευαστούν τα γεμίσματα με άλλο υλικό. Δεν ξέρω γιατί πολλοί χρησιμοποιούν περλίτη για τα γεμίσματά τους αλλα στο μέλλον είμαι σίγουρος 100% πως θα έχουν την ίδια κατάληξη. Το αποτέλεσμα για τον περλίτη βγήκε μετά από αναλύσεις.
  10. τι γνώμη έχεται για το Hyper Κώδικα. Αξίζει να το αγοράσω?
  11. Γεια σας συνάδερφοι. Αναζητώ μια λύση όσον αφορά την ηχoμόνωση σε εσωτερικό χωρο μεσοτοιχεία. Φυσικά ο ιδιοκτήτης την τότε εποχή εμπιστεύτηκε τον μηχανικό και ακούμπησε το σπίτι του στο γειτονικό κτήριο και δεν πρόσθεσε τίποτα από μονωτικό υλικό. Αποτέλεσμα αυτού είναι να ακούει και το παραμικρό από τον γείτονα. Σε μια προσπάθεια μου να του διορθώσω το πρόβλημα αυτό, του πρότεινα να αφήσει ενα μικρό κενό του υπάρχοντος τοίχου 2εκ και να προσθέσει ηχοαπορροφητικό υλικό 3εκ izitherm (απο την Iselco http://www.iselcohellas.gr) και Ytong 15 ή 20αρι το οποίο εχει 40dB ηχομώνοση. Το Ytong το διαλέγω οχι μόνο για ηχομώνοση αλλά και για διακόσμηση καθώς μορφοποιείται εύκολα. Τι γνώμη έχεται για το ζήτημα αυτό? (ΥΓ κοίταξα και στο αντίστοιχο θέμα του Ytong αλλά δεν είδα τπτ περί ηχομόνωσης) Ευχαριστώ
  12. Καλησπέρα συνάδερφοι. Αγάρασα πριν μια εβδομάδα μηχάνημα με βίστα 32bit και δεν ξέρω αν έκανα σωστά. Όσο αφορά τα vista πιστεύω πως ναι αλλά επείδη έχουν δωρεάν αναβάθμιση σε 7 τα προτίμησα. Είναι μεγάλο το ζήτημα του λειτουργικού σε αυτό το θέμα. Η ερώτηση μου είναι λοιπόν: υπάρχει πρόγραμμα ή κάποια ρύθμιση του υπολογιστή ώστε να χρησιμοποιούνται περισσσσσσσότεροι πυρήνες ταυτόχρονα σε εφαρμογές όπως renderings; Τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ.
  13. το ξέρω ρε παιδιά.έφτιαξα και το 1ο μήνυμα και το 2ο με τα κεφαλαία προσπαθώ να το σβήσω. το θέμα είναι πως απάντηση δεν παίρνω για το ερώτημα μου. Καλός σας βρήκα παιδιά. Ήμουν καιρό μέλος αλλά τώρα ξεκίνησαν οι δουλείες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.