Μετάβαση στο περιεχόμενο

WarBlade

Members
 • Περιεχόμενα

  44
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

5 Ουδέτερη

1 Ακόλουθος

Σχετικά WarBlade

 • Κατάταξη:
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

708 profile views
 1. Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για την βοήθειά σου σχετικά με το πώς πρέπει να δηλωθεί ακίνητο με καταπίστευμα

  Να σε καλά!

 2. Το ακίνητο είναι από κληρονομιά (η μητέρα απεβίωσε - το μοναδικό της παιδί είναι άτομο με ειδικές ανάγκες) και αναφέρεται ότι βαρύνεται με κατεπίστευμα κατά την έννοια του άρθρου 1939 ΑΚ - δεν υπάρχει αναβλητική αίρεση Δημήτρη δεν καταλαβαίνω υπάρχει πλήρης κυριότητα ή ψιλή κυριότητα & επικαρπωτής?
 3. Συνάδελφοι γνωρίζει κανείς πως δηλώνεται ακίνητο βεβαρυμένο με καταπίστευμα? Συγκεκριμένα Πατέρας αποδέχθηκε κληρονομία της συζύγου με καταπίστευμα υπέρ της κόρης του Νομίζω θα δηλωθεί από τον Πατέρα, αλλά μήπως πρέπει να αναφέρω ότι βαρύνεται το ακίνητο? Ευχαριστώ!
 4. Οι περιοχές που λαμβάνονται ως εκτός ή εντός σχεδίου για το κτηματολόγιο δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις περιοχές εντός ή εκτός σχεδίου όπως ορίζονται πολεοδομικά. Το κτηματολόγιο ανάλογα με την οικιστική πύκνωση όρισε κάποιες περιοχές ως εντός σχεδίου (προφανώς απαιτούν περισσότερη επεξεργασία) Κατά την δήλωση και το ανέβασμα του περιγράμματος του γεωτεμαχίου, αυτομάτως το σύστημα γνωρίζει την περιοχή Επομένως η εν λόγω επιλογή καταργήθηκε με την νέα εφαρμογή (μπορεί και στην προηγούμενη να λειτουργούσε απλά ως placebo)
 5. Σχετικά με την χρησικτησία: Είναι ξεκάθαρο ότι από τα δύο έγγραφα που ζητά το κτηματολόγιο, το ένα είναι το τοπογραφικό διάγραμμα του μηχανικού? Αν ναι, μπορεί να είναι ένα απλό σκαρίφημα, δλδ από ένα συνδυασμό gps χειρός και διόρθωσης μέσω αεροφωτογραφιών ή πρέπει αποκλειστικά να είναι εξαρτημένο? Κάτι ακόμη, το τοπογραφικό μπορεί να έχει σημερινή ημερομηνία ή υποχρεωτικά πρέπει να είναι παλιό?
 6. Όλοι οι οδηγοί αυτό λένε (από τις διάφορες εταιρείες που έχουν αναλάβει) D1_instructions.pdf Επίσης πολύ καλός οδηγός ODHGIA_SYMPL.pdf
 7. Μια παρατήρηση για την νέα εφαρμογή. Νομίζω θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε στο πεδίο ''ΕΓΓΡΑΦΑ" απλά να επιλέξουμε κάποιο έγγραφο που ήδη θα είχαμε περάσει στην αρχή. Τώρα, σε περίπτωση που δηλώνεις 10 αγροτεμάχια με ένα συμβόλαιο, τι εξυπηρετεί να γράφεις x10 τα ίδια πράγματα? Ίσως θα μπορούσε να ρωτά η εφαρμογή αν θέλουμε να εισάγουμε ένα ήδη ''περασμένο'' έγγραφο από προηγούμενο δικαίωμα
 8. Γενικά η κατεύθυνση που έχει δοθεί είναι να γράφουμε σαν εμβαδό αυτό του τίτλου και στις παρατηρήσεις φυσικά μπορείς να αναφέρεις τις αποκλίσεις που βρίσκεις. Από την στιγμή που σκανάρεις το τοπογραφικό, το οποίο είναι εξηρτημένο κατά πάσα πιθανότητα θα ληφθεί υπόψιν. Παρόλα αυτά έχω την εντύπωση ότι αν δεν ''χωρά'' το νέο εμβαδό με αυτά των όμορων τότε θα πάρεις κάτι κοντά στο συμβόλαιό σου. Από προσωπική μου εμπειρία σε περιοχές που λειτουργεί κτηματολόγιο, συνήθως τα κτήματα είναι κοντά στους τίτλους. Πάντως το κτηματολόγιο δεν έχει ανακοινώσει πουθενά ότι θα εισάγει αυτούσιες τις συντεταγμένες των μηχανικών (ακόμη και αν είναι εξαρτημένα τοπογραφικά). Και σωστά κατά την γνώμη μου αφού τα τοπογραφικά γίνονται καθ' υπόδειξιν. Περισσότερο ρόλο παίζουν τα υλοποιημένα όρια, και ειδικά οι μαντρότοιχοι. Τα πιο πάνω αποτελούν προσωπικές σκέψεις, δεν προέρχονται από εμπειρία μέσα από κάποια εταιρεία κτηματογράφησης. Μπορεί κάποιος συνάδελφος που γνωρίζει από μέσα το θέμα να μας πει λίγο τι συμβαίνει
 9. Δημήτρη αν στο προικοσύμφωνο αναφέρεται ότι ''τα κτήματα εξετιμήθησαν υπό των συμβαλλομένων λόγω πωλήσεως κατά την έννοια του 1413 του ΑΚ, ήτοι κατά πλήρη κυρίοτητα, νομή και κατοχή του προικολήπτου (σύζυγος) άνευ όρου ή υποχρεώσεως τινός'' σημαίνει ότι κατά πλήρη κυριότητα ανήκουν στον σύζυγο? (δεν καταλαβαίνω - τα αγόρασε?)
 10. Σχετικά με τα προικοσύμφωνα Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος πως πρέπει να δηλώνονται? Δλδ ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα στην σύζυγο ή ισχύει η επικαρπία στον σύζυγο και η ψηλή κυριότητα στην σύζυγο (όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο) Ευχαριστώ
 11. Μπορείς σε παρακαλώ να το επιβεβαιώσεις με κάποιο link ίσως? Θα ήθελα να μάθω ποιος είπε αυτό το πράγμα Βασικά, έχει κάποιο νόημα γιατί πρόκειται για πρόσωπο άρα μάλλον θα έπρεπε να καταχωρείται στα στοιχεία προσώπου. Κάτι άσχετο... σε οριζόντιες πολλές φορές αναφέρουν εμβαδό κοινοχρήστων χώρων, θεωρείτε ότι πρέπει να δηλώνεται αυτό στα παρακολουθήματα με το κουτάκι - άλλος κοινόχρηστος χώρος ?
 12. Ευχαριστώ και πάλι για τις πολύ κατατοπιστικές απαντήσεις. Κάτι ακόμη: σε ακίνητο όπου έχουμε ψιλό κύριο και επικαρπωτή και επί του διπλανού ακινήτου έχουμε δουλεία διόδου με δικαστική απόφαση, την δουλεία πρέπει να την δηλώσουν και οι δύο ή μονάχα ο ψιλός κύριος?
 13. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος: α) σε παλαιό σχέδιο πόλεως με πράξη αναλογισμού, έχουμε ένα οικόπεδο ας πούμε 500 τμ στο οποίο προσκυρώνεται όμορο τμήμα πχ 100 τμ. Υπάρχει η απόφαση της πράξης αναλογισμού και έχουν πληρωθεί τυχόν εισφορές σε χρήμα. Ρωτώ πρέπει να γίνει κάποια συμβολαιογραφική πράξη ώστε να φανεί το τελικό οικόπεδο? ή δεν είναι απαραίτητηο και πρέπει απλώς να δηλώσω με το υπάρχον συμβόλαιο στο κτηματολόγιο? β) το παραπάνω ισχύει, δλδ το νέο συμβόλαιο, και όταν απλά ρυμοτομούν το οικόπεδο? (χωρίς προσκύρωση) γ) σε πράξη εφαρμογής όπου έχει μεταγραφή αυτή, δηλώνω το εμβαδό του πίνακα της πράξης εφαρμογής και κάνω μνεία αυτής ? Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια ΥΓ για την πράξη αναλογισμού σε παλαιό σχέδιο πρέπει να υπάρχει πίνακας τελικών ιδιοκτησιών στην πολεοδομία?
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.