Μετάβαση στο περιεχόμενο

angelosz

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by angelosz

  1. αυτό με τις μάντρες είναι πολύ ενδιαφέρον. γνώμες? η δική μου είναι πως από τη στιγμή που το παραχωρείς, οι διαμορφώσεις πρέπει να γίνουν, όταν γίνουν, με έξοδα του δήμου. τώρα, αν υπάρχει μάντρα.... ας πούμε την γκρεμίζεις. και τα θεμέλια? κι αν υπάρχει υψομετρική διαφορά μεταξύ δρόμου και παραχωρημένου τμήματος? θα πρέπει κανείς να κάνει και διαμορφώσεις σε έκταση η οποία πλέον δεν του ανήκει? λίγο μπερδεμένα μου φαίνονται...
  2. το έγγραφο της δοκκ, το οποίο και συμπληρώθηκε με το 38490/12 αναφέρεται στην ισχύ μεταξύ ΝΟΚ και τις διάφορες πράξεις της διοίκησης. Το πλάτος του κοινόχρηστου χώρου δεν αναφέρεται πουθενά στον ΝΟΚ αλλά στο άρθρο 6 του Π.Δ. 181 του '85, με τελευταία τροποποίηση το 2011 (άρθρο 35 φεκ60Α/2011).
  3. Μία ερώτηση και από εμένα. Οικόπεδο εντός οικισμού έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστη οδό υφιστάμενη προ του '85. Η οδός έχει χαρακτηριστεί πεζόδρομος πλάτους 3m με απόφαση νομάρχη (και με βάση την οποία έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδεις σε γειτονικά οικόπεδα). αυτό που αναρωτιέμαι είναι εάν το οικόπεδο είναι οικοδομήσιμο ή πρέπει να γίνει παραχώρηση ώστε η οδός να αποκτήσει πλάτος 4m? Έμπειρος συνάδελφος θεωρεί ότι για να είναι κανείς βέβαιος καλύτερα να παραχωρήσει λωρίδα σε κοινή χρήση, όμως δεν μου προκύπτει από πουθενά ότι καταργούνται όλες οι αποφάσεις νομάρχη με τον νόμο μπιρμπίλη.. ευχαριστώ.
  4. Ευχαριστώ sgp. Και λίγο ακόμη brainstorming. Καμιά πονηριά με 60cm ελαφρόπετρα πχ, πιστεύεις ότι θα γινόταν κατα κανόνα αποδεκτή, ή εντάσσεται στην κατηγορία "όσο δεν με πιάνουν, είμαι νόμιμος"?. Ας πούμε ότι απαντούμε ως "ελεγκτές δόμησης".
  5. Μια ερώτηση παρακαλώ. Κατά την άποψή σας, σε επέκταση υπογείου κάτω από τον υποχρεωτικό ακάλυπτο, όπου η οροφή της πλάκας είναι σε στάθμη 1,00m κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, ανεστραμένες δοκοί επιτρέπονται; (με στέψη τελικά σε βάθος λιγότερο από 1,00m από την επιφάνεια του εδάφους). Επιπλέον, γνωρίζετε να αναφέρεται πουθενα ότι αυτός ο χώρος πρέπει να καλύπτεται εξολοκλήρου με χώμα? Διότι μπορεί να επιτευχθεί φύτευση με π.χ.: 60cm φελιζόλ, 15cm πλάκα άοπλο beton και 25cm χώμα. (μόνιμο φορτίο ~9ΚΝ/m2) διαφορετικά, με 1,00m χώμα, μόνιμο φορτίο 20ΚΝ/m2!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.