Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kalexan

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Λουτρά Αιδηψού
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kalexan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση, η αμφιβολία μου είναι μήπως για να διατηρηθεί το 1,20 ως ελάχιστη διάσταση να πρέπει να εγγράψω στο τρίγωνο κύκλο διαμέτρου 1,20. Αυτό φοβάμαι....
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν οι διαστάσεις 1,20 * 1,20 που αναγράφεται στον κτιριοδομικό κανονισμό εφαρμόζονται και σε τριγωνικό φωταγωγό.
  3. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε, η βοήθεια σου είναι πολύτιμη.
  4. Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε, πραγματικά η βοήθειά σου είναι πολύτιμη μιας κ βρίσκομαι σε διένεξη με τον πολιτικό μηχανικό της άδειας ο οποίος υποστηρίζει να μην δείξουμε καθόλου στην πολεοδομία την μεσοτοιχία και να το χειριστούμε αναλόγως κατά την ανέγερση.
  5. Η μεσοτοιχία είναι μέσα στην καινούρια οικοδομή, και εννοείται πως δεν έχω σκοπό να την χρησιμοποιήσω ως φέροντα οργανισμό. Το θέμα παραμένει, θα έχω κάποιο πρόβλημα λόγο του ότι στην άδεια κατεδάφισης έχει δηλωθεί ότι δεν υπάρχουν μεσοτοιχίες?
  6. Δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα από την στιγμή που στην άδεια κατεδάφισης έχει γίνει δήλωση αλλά κ τεχνική περιγραφή ότι δεν υπάρχει μεσοτοιχία?
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα. Είμαι νέος μηχανικός κ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω αναλάβει την άδεια κατεδάφισης και την άδεια ανέγερσης σε ένα οικόπεδο εντός οικισμού. Ο φάκελος για την ανέγερση είναι ακόμα στην Πολεοδομία στην φάση του ελέγχου των Αρχιτεκτονικών. Η άδεια κατεδάφισης βγήκε και πρόσφατα κατεδαφίσαμε το παλαιό κτίριο. κατά την κατεδάφιση (και ενώ δεν υπήρχαν πουθενά ενδείξεις, ούτε στα συμβόλαια, ούτε στα τοπογραφικά ούτε πουθενά) ανακαλύψαμε ότι υπάρχει μεσοτοιχία με την διπλανή οικοδομή. η ερώτησή μου είναι η εξής: ενημερώνω την πολεοδομία για την ύπαρξη της μεσοτοιχίας? τι επιπτώσεις κ τι καθυστερήσεις θα επιφέρει στον φάκελο ανέγερσης? Και τέλος, μήπως θα πρέπει να αποκρύψω την ύπαρξή της στην πολεοδομία κ να έρθουν οι δύο ιδιοκτήτες σε συμφωνία μεταξύ τους?
  8. συνάδελφε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, να σε ρωτήσω κ κάτι άλλο. καθαρό το ύψος ή η τελική στάθμη του εξώστη να είναι στα 3,00 μ?
  9. 'Έχω κι εγώ μια ερώτηση..... αν έχω ύψος pilotis 2,70μ, το ύψος του εξώστη του 1ου ορόφου που βλέπει στον δρόμο μπορεί να είναι 2,70 μ? ή πρέπει να είναι στα 3,00 μ?
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να κάνω κ εγώ μια ερώτηση. Μου ανατέθηκε σήμερα η τακτοποίηση τριών ημιυπαιθρίων σε κτίριο ενοικιαζόμενων δωματίων. Το έχουν δυο αδέρφια κ σύμφωνα με τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, ο ένας ημιυπαίθριος ανήκει στον έναν αδερφό, ο άλλος στον δεύτερο αδερφό κ ο τρίτος και στους δύο. Η ερώτηση είναι : πόσους φακέλους πρέπει να καταθέσω? 1 για κάθε αδερφό (με το ποσοστό του κοινού η/χ που του αναλογεί)? Ή τρεις?
  11. Ευχαριστώ πολύ για την αμεση απαντηση. Λεω αυριο να παω να ρωτησω κ στην Πολεοδομια καλου κακου, να ειμαι σιγουρος, γιατι μεχρι να βγει η αδεια προσθηκης θα εχει επελθει ο καιρος για τις νομιμοποιησης. Παντως στην Εγκυκλιο 5/3.5.2010, στο Αρθρο 6 Παραγραφο 7 αναφερει οτι οι ρυθμιζομενοι χωροι δεν προσμετρουνται στον Σ.Δ. κ στους λοιπους ορους δομησης που ισχυουν στην περιοχη, με την προϋποθεση να επιτρεπεται η νεα χρηση.
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι που δεν έχω καταλάβει. Μου ανατέθηκε πρόσφατα η νομιμοποίηση μιας Pilotis, μέρος της οποίας έχει εγκριθεί ως κλειστό γκαράζ, μόνο που ο ιδιοκτήτης το χρησημοποιεί ως κατοικία. Επι πλέον θέλει να κλείσει λίγο ακόμα για να κάνει επέκταση στην κατοικία αυτή. Ακόμα, θέλει να νομιμοποιήσει μέρος του υπογείου του κτίσματος για να εννοποιήσει μελλοντικά τους δυο χώρους. Ο Σ.Δ. δεν έχει εξαντληθεί και θέλουν επίσης να βγάλουν άδεια προσθήκης ενός ακόμα ορόφου, ώστε να τον εξαντλήσουν. Οι ερωτήσεις μου είναι η εξής: 1.Άμα γίνουν πρώτα οι διαδικασίες για την νομιμοποίηση για τους εν λόγο χώρους τα τετραγωνικά που θα νομιμοποιήσουμε θα αφαιρεθούν από την περίσια των τετραγωνικών που έχουν από τον Σ.Δ? 2. Για την νομιμοποίηση των εν λόγο χώρων θα πρέπει να πλήρωθεί παράβολο 250€ ή 350€? (μέρος του υπογείου και μέρος της Pilotis) 3. Μήπως θα ήταν καλύτερο να βγάλουν πρώτα την άδεια προσθήκης και έπειτα να ξακινήσουν τις διαδικασίες νομιμοποίησης?
  13. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ. ΤΙ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ? ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ? ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΑΚΙ? ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ? Οι Κανόνες Συμμετοχής περιληπτικά: 1. Δεν γράφουμε με κεφαλαία, greeklish ούτε στο κείμενο των δημοσιεύσεων ούτε στους τίτλους. ... kalexan, καλως ήρθες. Σε παρακαλώ διόρθωσε τα κεφαλαία, και αφιέρωσε λίγο χρόνο να διαβάσεις τους κανόνες συμμετοχής. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια! CostasV
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.