Μετάβαση στο περιεχόμενο

migadikos

Members
 • Περιεχόμενα

  132
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

5 Ουδέτερη

Σχετικά migadikos

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Συνάδελφοι καλησπέρα.Για ΕΕΜΚ θερμομόνωσης όψεων με ικριώματα στις εργασίες μηχανικού πέρα από την επίβλεψη των μέτρων ασφαλείας , ποια άλλη εργασία μηχανικού πρέπει να δηλώσουμε ? Ευχαριστώ πολύ!!
 2. Δημήτρη είναι στην εκτός σχεδίου περιοχή της Ραφήνας και συνεχίζουν και παρά τη συνένωση να αποτελούν μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο.Στον 720/77 στο τοπογραφικό φάνηκε σαν συνενωμένο (έδειξε το όλο), με προβλημάτισε που ο Ν4495 λέει μια δήλωση ανά οικόπεδο..καθώς και ότι τα καεκ ειναι 2..και με τοπογράφους πάντως που μίλησα μου είπαν 1 δήλωση στο Ν.4495 και εν συνεχεία γεωμετρική μεταβολή στο κτηματολόγιο.Θεωρείς σωστή την αντιμετώπιση με τον τρόπο αυτό??Ευχαριστώ Δημήτρη!!
 3. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε δυο συνεχόμενα, μη άρτια και μη οικοδομήσιμα αγροτεμάχια του ίδιου ιδιοκτήτη και επιφανείας από 400 περίπου τ.μ. το ένα, βρίσκονται διάσπαρτες αυθαίρετες κατασκευές. Επίσης στο παρελθόν είχε γίνει δήλωση με το Ν.720/77 (παρ.3 του άρθρου 1 - Τίτλος Οριστικής Μη Κατεδαφίσεως) όπου το αγροτεμάχιο φαινόταν με το συνολικό του εμβαδόν περίπου 800τ.μ. Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ να κάνω μια δήλωση στο Ν.4495/17 (συνένωση εν τοις πράγμασι όπως αρκετοί συνάδελφοι αναφέρατε) και εν συνεχεία ο Ιδιοκτήτης να προχωρήσει σε γεωμετρική μεταβολή στο κτηματολόγιο (από 2 καεκ να γίνει ένα). Από το help desk μου είπαν πως αυτός είναι ο σωστός χειρισμός.Συμφωνείτε?Με ανησυχεί μήπως πρέπει να γίνουν 2 δηλώσεις (μια ανά αγροτεμάχιο). Ευχαριστώ πολύ.
 4. Καλό κουράγιο να ευχηθώ στους συνάδελφους εργάτες με πτυχίο..!!!
 5. migadikos

  Νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

  Συνάδελφοι, να ευχηθώ καλό διάβασμα αρχικά και να μου επιτρέψετε να πώ πως πέρα από τα όποια προβλήματα(ασάφειες,υπερβολές,κλπ) του νέου Νόμου, θεωρώ οτι βαδίζει πρός τη σωστή κατεύθυνση!!!
 6. migadikos

  Νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

  Παρατηρητήριο Δόμησης και αυθαίρετα είναι στο ίδιο νομοσχέδιο..
 7. migadikos

  Νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

  http://www.ert.gr/paratiritirio-domimenou-perivallontos-se-kathe-periferia/ Λέει οτι θα τεθεί αρχικά σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο.Οπότε θεωρώ επιβεβλημένη την παράταση..
 8. migadikos

  Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ

  Από τη σελίδα του ΤΣΜΕΔΕ: Μετά την εισήγηση της Δ.Ε. του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και την ομόφωνη απόφαση 16/353/25.06.2015 της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α παρατείνονται : α) Για τους προ του 1993 ασφαλισμένους η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων Α΄εξαμήνου 2015 την 31/07/2015 και η καταβολή των τρεχουσών εισφορών Α΄εξαμήνου 2015 την 31/08/2015. β) Για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων Α΄εξαμήνου 2015 την 31/08/2015 και η καταβολή των τρεχουσών εισφορών Α΄εξαμήνου 2015 την 30/09/2015 Λάθος ποστ..όντως είναι περσινό..Ας ελπίσουμε να ξανά ισχύσει!!!
 9. Επιπλέον και ο ΕΟΠΕΠ στο εγχειρίδιο αξιολογητών που έχει εκδώσει ζητά την αποπληρωμή του 30% σε χώρους που έχουν υπαχθεί στο Ν4178!!!
 10. Παύλο ευχαριστώ πολύ για την εμπεριστατωμένη απάντησή σου.Κατέληξα και εγώ στην εξόφληση του 30% για άδεια λειτουργίας, βάσει του άρθρου 25,παρ.6 του Ν4178.
 11. Σε κατάστημα το οποίο έχει ενταχθεί στο Ν.4178 και έχουν πληρωθεί τα παράβολα, μπορεί να πάρει βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης για αδειοδότηση ή πρέπει να έχει αποπληρωθεί το 30% του προστίμου?
 12. Συνάδελφοι καλησπέρα. Εχω αναλάβει τη μεταφορά δήλωσης αλλου μηχανικού στο Ν.4178.Πρόκειτε για υπόγεια αποθήκη οπου μετατράπηκε σε κατοικία.Ο συνάδελφος είχε υπολογίσει Υ.Δ. με μειωτικό συντελεστή μόνο όμως για το εμβαδόν δαπέδου του χώρου, χωρίς τους εξωτερικούς τοίχους.Αν προσθέσω τους εξωτερικούς τοίχους το πρόστιμο τετραπλασιάζεται..(ο χώρος έχει 2/1000) βγάζει υπέρβαση δόμησης 200%.Μπορώ να πατήσω κάπου ώστε να μην προσμετρήσω τους εξωτερικούς??(βέβαια οι τοιχοι δεν είχαν μετρήσει σε δόμηση)Επίσης ο παραπάνω χώρος ενώνεται με εσωτερική κλίμακα με ισόγεια κλειστή θέση στάθμευσης η οποία έχει ρυθμιστεί με το Ν.3843.Πρέπει να ασχοληθώ και με αυτή??Συμβολαιογραφικά δηλαδή έχουμε 2 ιδιοκτησίες οι οποίες πολεοδομικά έχουν γίνει μια.Τέλος ο πελάτης θέλει να συνδεθεί με τα δύκτια κοινής οφέλειας και πρέπει να περάσουν κάποιοι αγωγοί σε κοινόχρηστους τοίχους,πράγμα στο οποίο δεν συμφωνούν οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας..Καλύπτεται από το Ν.4178 με την βεβαίωση σύνδεσης ή είναι δυνατό να του δημιουργήσουν πρόβλημα? Σας Ευχαριστώ..
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.