Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

stasios

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

stasios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. λοιπόν εντάξει το βρήκα. driver δε χρειάστηκα, συνδέεται σειριακά και απλά κατέβασα ένα driver serial-to-usb controller και από κει και πέρα το "βλέπει" το mapsuite+ ευχαριστώ όπως και να χει.
  2. Χαίρετε παίδες. Δουλεύω στην αρχαιολογία της Λέσβου όπου βρήκα καταχωνιασμένο ένα όργανο "sokkia set 500" δεκαετίας και βάλε αν δεν κάνω λάθος. Μήπως παρ' ελπίδα έχεις κανείς drivers προγραμματάκι για να περνάω τα σημεία; Στο site της εταιρίας και στο δίκτυο γενικά δεν βρήκα κάτι. Ευχαριστώ
  3. Γεια σας παιδιά, έιμαι νέος στο χώρο και θέλω λίγη βοήθεια. Λοιπόν θέλω να βγάλω σίδερα (ή πλέγμα, θα δούμε) στο εξής: Πλάκα Ο/Σ 28,3m x 3m η οποία θα βρίσκεται επί του εδάφους (για την ακρίβεια θα σκαφτεί το έδαφος όσο είναι το πάχος της πλάκας- ο κανονισμός λέει 30cm min) η οποία θα έχει πάνω της έναν ρωμαικό τοίχο (που λογίζεται για φορτίο) και θα το πάρω περίπου 44ΚΝ/m2 (ναι το ξέρω ότι είναι πολύ). Στην ουσία δηλαδή θα 'χυθεί' μπετό σ' ενα σκάμα και λόγω του μεγάλου φορτίου, νομίζω ότι το σύστημα λειτουργεί ανεστραμμένα, δηλαδή το έδαφος θα λογιστεί σαν "ανάποδο" φορτίο (από το έδαφος προς την πλάκα). Οπότε θέλω να ρωτήσω καταρχήν 1) αν αυτό που λέω ισχύει 2) αν ισχύει, τι ποσοστό του φορτίου υπολογίσω ότι ασκεί το έδαφος προς την πλάκα 3) αν πρέπει να τη θεωρήσω διέριστη (να την οπλίσω παράλληλα με τη μικρή διεύνθυνση) 4) αν μπορώ να θεωρήσω ότι είναι αμφίπακπτη και στις 2 διευθύνσεις ***Σημαντικό: τα αρχαία βρίσκονται κατά μήκος της μεγάλης διάστασης (28m) ΣΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ (δηλαδή καλύπτουν περίπου το 1,5 από τα 3m του πλάτους) Γενικά, να ρωτήσω επίσης αν κρίνετε απαραίτητο να βάλω κρυφοδοκούς περιμετρικά και παράλληλα στη μικρή διεύνθυση (βέβαια αποκλείεται να δεχτεί η υπηρεσία να δώσει τόσα λεφτά για σίδερα - καθότι δεν υπάρχει σάλιο) και περιμετρικά. Τέλος μου φαίνεται ότι ειδικά χωρίς τις κρυφοδοκούς θα έχω πρόβλημα διάτρησης Ευχαριστώ εκ των προτέρων - Κι άμα γράφω χαζομάρες διορθώστε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.