Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

despoina

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by despoina

  1. Μπορεί καποιός να θυμίσει πως δουλεύει η publish??πρόσπαθω να τυπώσω όλα τα layout αλλά μάλον κατί δεν κάνω σωστά.
  2. soula μόλις δοκίμασα αυτό που μου πες και επιβεβαίωσα ετσι και τον δικο μου τρόπο,απλά εγώ δίνω 1mm=1 unit(σχεδίαση σε mm). Πολύ πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας παιδιά,ευχαριστώ!!!
  3. myri κατοτοπιστικότατος,ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, αλλά σ έχασα καπού με τα xp . Προφανώς αυτός είναι ενας ακόμα τρόπος να δώσεις τις επιθυμητές κλίμακες . Μήπως ξέρετε αν αυτός ο τρόπος (zoom->scale->...xp) δίνει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που περιέγραψα νωρίτερα??(στο layout από εργαλειοθήκη viewports->viewport scale control)
  4. Σε κλίμακα 1:50 και κάποια σε 1:20 ,θέλω να τυπωθούν , απλώς ρωτάω αν είναι σωστό να δώσω την κλίμακα 1:50 κ 1:20 αντίστοιχα, επιλέγοντας το κάθε viewport (δηλαδη από viewport scale control) ,έχοντας κάνει page set up και επειτα στο plot scale 1:1. σωστό??
  5. Διάβασα παραπάνω όσα αναρτήθηκαν σχετικά με τις κλίμακες και απ ότι κατάλαβα καθένας δουλεύει με τον δικό του τρόπο. Γι αυτό θα ήθελα την βοήθεια σας σαν επανέλεγχο σε αυτο που έκανα.Θέλω να τυπώσω κάποιες όψεις κτιρίου σε Α0.Έχω τις όψεις σχεδιασμένες στο model σε mm(γιατι με βολεύει καλύτερα να τα επεξεργάζομαι ετσι) και κλίμακα 1:1.Από layout έκανα viewports,έβαλα τις όψεις και εκανα scale επιλέγοντας το περίγραμμα του κάθε viewport και δίνοντας την κλιμακα που θέλω .Τέλος στην εκτύπωση δίνω plot scale 1:1 και 1mm=1unit . Είναι σωστός αυτός ο τρόπος ή πρέπει να αλλάξω κατι ?? Τα φωτα σας....
  6. Καλό θα ήταν τότε να υπάρχει και μια δεύτερη θεματική ενότητα όσον αφορά το autocad(αρχάριοι),γιατί πέρα από το help του προγράμματος ,πολύ πιο χρήσιμη και άμεση βρίσκω εγώ προσωπικά την συμβούλευση κάποιου γνώστη του προγράμματος. Πολύ χρήσιμο επίσης το αρχείο του panosf στα "Διάφορα" των downloads(Απλός οδηγός autocad στα ελληνικά).
  7. Μήπως γνωρίζει κανείς τις προθεσμίες υποβολής αίτησης Μεταπτυχιακών στο ΕΜΠ ??Πάντως στο site δεν βρηκα κάτι.Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και απόφοιτοι ΤΕΙ??
  8. Aκριβώς αυτό θέλω να κάνω ,που είπες,όσον αφορα το υπόμνημα . "Σώσε το ως template (dwt)" ??? Γιατί να το σώσω ως template (dwt) και όχι ως drawing (dwg)?? Ευχαριστώ για την κατανόηση σας και τις πολυ χρήσιμες πληροφορίες .
  9. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας , η αλήθεια είναι πως έχω αρκετές απορίες όσον αφορά την σχεδίαση στο autocad. iovo δεν θέλω να υπάρχει το υπόμνημα στο model, αλλά να υπάρχει π.χ. σαν block στο layout , ωστε να μπορώ να αλλάζω σε αυτό στοιχεία πελάτη,έργου....... στην εκάστοτε εκτύπωση,οπότε θα το ψάξω διαφορετικά όπως είπες . Τέλος , από αυτά που διάβασα απο τις προηγούμενες δημοσιεύσεις , είναι ένα θέμα και η κλίμακα στην οποία σχεδιάζουμε και εκτυπώνουμε , οπότε αν θα μπορούσε να με διαφωτίσει κάποιος σ αυτό το θέμα θα ήταν πολύ πολύ χρησιμο.Εγώ για παράδειγμα σχεδιάζω σε mm, κλίμακα 1:1,και εκτύπωση scale to fit ,γιατί προς το παρρόν δεν μου χρειαζεται ,εκτύπωση σε συγκεκριμενη κλίμακα .
  10. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους. Σχεδιάζω σε autocad 2006 και θέλω να ρωτήσω τα εξής : 1)Πώς σχεδιάζω μία γραμμή με κλίση π.χ. 30 μοίρες??με συγκεκριμένη εντολή ή δίνεται σε κάποια ρύθμιση από drafting settings?? 2)Υπάρχει εντολή για δημιουργία υπομνήματος στο layout??? Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  11. Καλημέρα , θα ήθελα την γνώμη και τις γνώσεις σας σχετικά με την ασφάλιση σε νέους Μηχανολόγους Μηχανικούς απόφοιτους ΤΕΙ .Διάβασα κάποιες σχετικές θεματικές ενότητες αλλα συνοψίζοντας αυτες που καταλήγουμε??Απ ότι έχω καταλάβει , και απ ότι συμβαίνει στην δική μου περίπτωση (εργάζομαι ως σχεδιαστρια-autocad- με ασφαλιση στο ΙΚΑ) , προτιμάται η ασφάλιση τουλαχιστον αρχικά στο ΙΚΑ (??) . Μπορώ να επιλέξω κάποιο άλλο ταμείο(ΤΕΒΕ-??ΤΣΜΕΔΕ??) και τι ισχύει σε αυτά??Παρακαλώ συμβουλέψτε με,αν γνωρίζετε τι συμφέρει περισσοτερο .
  12. Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι αλλάζει στο autocad2009 ,δεν το έχω δουλέψει,αλλά μπορείς να δημιουργήσεις δικά σου toolbars και να προσθέσεις όποια εικονίδια εντολών θέλεις εσύ. Επιλέγεις view->toolbars->toolbars->new και σου ανοίγει ένα κενό toolbar,όπου σέρνεις απλά σε αυτό τα εικονίδια που θέλεις .
  13. Τι ακριβώς εννοείς?θέλεις να αλλάξεις την διάταξη των εικονιδίων περιμετρικά από την σχεδιαστική επιφάνεια?
  14. Ναι , όμως για την δημιουργία δικού σου γραφείου, νομίζω πως καλό θα ήταν πρώτα να σε καθοδηγήσει κάποιος σωστά , ώστε να οργανωθείς καλυτερα και να αποκτήσεις και την απαιτούμενη εμπειρία .Αλλά ποιος θα κάτσει να χάσει τον χρόνο του για να σου μάθει και αύριο-μεθαύριο να του πάρεις και την δουλειά... "Αυτό που αντιμετώπισα από τον πρώτο κιόλας καιρό ήταν κλειστές πόρτες." xaris8080 μου χει τύχει κ εμένα , απλώς αυτό που εχω καταλάβει είναι ότι αν δεν "ψηθείς" και ψαχτείς μόνος σου , άκρη δεν βγάζεις . Ξεκίνησα να εργάζομαι πριν περίπου έναν χρόνο κ εγώ (μηχ.μηχανικός τε) και βλέπω ότι υπάρχει μεγάλος αντάγωνισμός .
  15. Στο Autocad2004 πάντως που χρησιμοποιώ εγώ επιλέγεις π.χ. πέντε γραμμές με πέντε κλικ χωρίς να κρατάς πατημένο το πλήκτρο "shift" και όντως με το SHIFT απεπιλέγεις από τα επιλεγμένα αντικείμενα .
  16. Ευχαριστώ ΖαΧοΥς για τις διευθύνσεις αλλα είχα ηδη ανατρέξει σε αυτές , οι οποίες η οι πληροφορίες τους ειναι πολύ πολύ παλιές η δεν γινεται καμια συντονισμενη προσπάθεια για αξιόλογα αποτελέσματα . και συνεχίζω να ψάχνω ...... Μήπως έχει να μου προτείνει κανείς κάποιο βιβλίο για Η/Μ μελέτες??
  17. Καλησπέρα κ από μένα. Κατ αρχήν να πω οτι οι πληροφορίες που εχω βρει σε αυτό το forum,είναι από τις πιο χρήσιμες που εχω βρει στην αναζήτηση μου μέσω του internet .Παρ όλα αυτά όμως ( ως νέα μηχανολόγος μηχανικος τε ) συνεχίζω να έχω αρκετές απορίες και ασάφιες σχετικά με το επάγγελμα , τα δικαιώματα των αποφοιτων ΤΕΙ και τις μελέτες που μπορώ να αναλάβω κτλ.......... . Είδα στα downloads τον Επαγγελματικό οδηγό νέων μηχανικών αλλά αν δεν κάνω λάθος απευθύνεται μόνο σε Διπλωματουχους μηχανικους(ΑΕΙ).Υπάρχει κάτι αντίστιχο για τους απόφοιτους ΤΕΙ??Η γενικά κάποιο site που να μπορεί να με κατατοπήσει??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.