Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

katsianou.maria

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

katsianou.maria's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πιθανότατα δε σου δέχεται το U>2.9 διότι η μέγιστη τιμή ΚΕΝΑΚ είναι 2,8 εφόσον μιλάμε για τη ζώνη μας...
  2. Λάβετε υπόψη ότι 23/11/2010 εκδόθηκε σε ΦΕΚ (498/2010) η τροποποίηση του άρθρου 25 του Κτιριοδομικού, η οποία αναφέρει ότι : "για κτίρια που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Ν3661/2008 απαιτείται η υποβολή όλων των μελετών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που προβλέπονται στο κτίριο και είναι απαραίτητες για την εκπόνηση μελέτης ενεργειακής απόδοσής του, καθώς και δήλωση επίβλεψης των εργασιών αυτών..." Το ΦΕΚ βρίσκεται στο site του ypeka
  3. Προσοχή!!! Κατά την υποβολή αιτήματος για στέγαση και λειτουργία φροντιστηρίου πρέπει να υποβληθεί βεβαίωση από το Δήμο που θα στεγαστεί το φροντιστήριο ότι η περιοχή δεν είναι αμιγούς κατοικίας διότι με την αριθμ.: 99439/Δ5/28-9-2006 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ απαγορεύεται η στέγαση και λειτουργία φροντιστηρίων σε περιοχή αμιγούς κατοικίας.
  4. Ως γυναίκα μηχανολόγος μηχανικός έχω να σου πω τα εξής 1. Ακούω συνέχεια ότι γενικά όλοι οι μηχανικοί είμαστε πειραγμένοι...το σχόλιο έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης των απανταχού μηχανικών- ήτοι κανείς δεν μπορεί να πιάσει τον τρόπο σκέψης μας και τον παλμό μας. 2. "Θα δουλευεις στην παραγωγη και θα εισαι με βαμμενο ματι και 12ποντο?" - "Ναι ρε...θα πάω με το 12ποντο στην παραγωγή..."- κλασσική απάντηση και δοκιμασμένη!! Μην ταράζεσαι..όταν αρχίσεις να κυκλοφορείς με τζιν- σταράκια- μποτάκια- κοτσίδα στα μαλλιά και καθόλου μακιγιάζ θα σου τη λένε "πώς έγινες έτσι";; -- Σε κάθε περίπτωση αμα το γουστάρεις, ξέρεις ότι μπορείς να είσαι πάντα και παντού περιποιημένη.. 3. "Ποιος παιρνει στα σοβαρα μια γυναικα Μηχανολογο? Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να επιβληθει."--> η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τα πράγματα είναι δύσκολα, και οι συναισθηματισμοί δε χωράνε. Πρέπει να ξέρεις καλά τη δουλειά σου έτσι κι αλλιώς, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Πώς να το κάνουμε όμως..πρέπει να είσαι και λίγο τσαμπουκάς... 4. "Επειδη οι γυναικες σε αυτα τα επαγγελματα ειναι λιγες, ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τα μπλεξεις με καποιον απο τον εργασιακο σου χωρο. Αν γινει αυτο θα εχεις ασχημα ξεμπερδεματα!"--> Οι γυναίκες μηχανολόγοι δεν είμαστε λίγες στο χώρο. Μάλλον παραπληθύναμε...Κι όσο για το δεύτερο σκέλος (που θα μπλέξεις και θα έχεις άσχημα ξεμπερδέματα...) , εδώ που τα λέμε βρε κοπέλα μου..με όποιον ΑΝΤΡΑ και να μπλέξεις...άσχημα ξεμπερδέματα θα έχεις... Το βασικότερο από όλα είναι... ότι πρέπει να μάθεις για την επιστήμα και το επάγγελμα αυτό..να δεις με τι έχει να κάνει και με τι θα μπορούσες να ασχοληθείς εσύ..Μην κολλάς στα πατροπαράδοτα παρακλάδια του επαγγέλματος (βλέπε μελετητής, υπάλληλος εργοταξίου, κ.τ.λ.).. δες και τις άλλες προοπτικές ! Πάνω από όλα σκέψου καλά και να ξέρεις, ότι αν γουστάρεις αυτό που κάνεις τότε δε σε σταματά τίποτα.
  5. Προσοχή! Καλό είναι να συνεννοηθείς και με την Πολεοδομία που υπάγεται το έργο...μερικοί προϊστάμενοι κάνουν τους δύσκολους σε θέματα αλλαγής επιβλεπόντων.. σε κάθε περίπτωση πρέπει να τσεκάρεις σε ποια φάση βρίσκεται το έργο και να γίνει ΥΔ από τον παλιο επιβλέποντα για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι να αναλάβεις εσύ...ψάξτο καλά πάντως!
  6. Μου έτυχε μία περίπτωση αποθήκευσης 152α. Η Π.Υ. Θεσσαλονίκης ήθελε να το αντιμετωπίσει σύμφωνα με την Δ3 για τα υγραέρια, κάτι το οποίο είναι τελείως λάθος, καθώς τα χαρακτηριστικά στοιχεία του 152α είναι εντελώς διαφορετικά από το υγραέριο. Σου προτείνω λοιπόν αυτό που έκανα κι εγώ τελικά... Να βρεις και να κατεβάσεις τα MSDS του υλικού. Εκεί θα βρεις πληροφορίες σχετικά με το είδος των μέτρων που πρέπει να λάβεις. Σίγουρα θα σου απαιτηθεί περίφραγη από τις τρεις πλευρές όπου θα βρίσκεται η δεξαμενή και μία απόσταση περί τα 20μ. περίπου από κτιριακές εγκαταστάσεις. Τέλος, αυτό που ζητείται συνήθως από τους αξιωματικούς για να έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο, είναι σύστημα χειροκίνητης ψύξης (springler) πάνω από τη δεξαμενή,ώστε να ψύχεται σε περίπτωση που ανέβει υπερβολικά η θερμοκρασία, για να αποφύγουμε την έκρηξη. Αυτά!! Good luck!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.