Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dzois1985

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα, Καισαριανή
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dzois1985's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

96

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σαν γενική αρχή όντως σε ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες που έχουν μόνο ηλεκτρική αντίσταση πρέπει να βάζουμε διπλό διακόπτη. Και αυτό για να αποφύγουμε την περίπτωση σφάλματος μόνωσης με ταυτόχρονο σφάλμα στο ΔΔΡ. Στο τζακούζι όμως αν έχεις έστω και μικρό μοτέρ -(αντλία) για να δουλέψει, σκέφτομαι ότι επειδή το μοτέρ έχει περιέλιξη, θα έχει και εναπομείναν ρεύμα αφού λειτουργεί ως πηνίο, οπότε αν κόψεις ακαριαία φάση και ουδέτερο (με τον διπλό διακόπτη), δεν θα επιστρέψουν πουθενά και θα καταναλωθούν στην περιέλιξη ως θερμικό έργο. Και καλά στο τζακούζι τα εναπομείνοντα ρεύματα είναι μικρά δεν έχεις κίνδυνο, αλλά σε μεγάλα μοτέρ δεν θα έβαζα διπλό διακόπτη. Γενικά έχω δει εγκαταστάσεις με διπλό διακόπτη από την κεντρική παροχή, το οποίο δεν θεωρώ σωστό για τους λόγους που προανέφερα. Θα ήθελα και άλλες γνώμες συναδέλφων σε αυτό.
  2. Σε ρωτάνε τι γλυψογαλόνια ο μπάρμπας σου.
  3. Πιστεύω ότι η κρίση θα δικαιώσει όλους τους μηχανικούς από Βουλγαρία και Ρουμανία που έτρεξε το ΤΕΕ να τους δώσει άδεια και τώρα μην έχοντας άλλη επιλογή και αφού στέρησαν αντικείμενο από τους υπόλοιπους πραγματικούς Πολυτεχνίτες, θα έχουν όλη την ευκαιρία και δυνατότητα να διαπρέψουν στους τομείς της μηχανικής ανά τον κόσμο! Οι μόνοι που δικαιώνονται στην Ελλάδα είναι κάποι τύποι του στυλ "είμαι μηχανικός... αλλά της πιάτσας" που είχα γνωρίσει κάποτε κάποιον σκιντζή να μου αναφέρει..
  4. Φτάσαμε στο σημείο όπου τα μνημονιακά μέτρα και η έξοδος από το ευρώ είναι εξίσου επώδυνη κοινωνική κόλαση. Τους μόνους που βολεύει η υπάρχουσα κατάσταση είναι τους κρατικοδίατους παρατρεχάμενους της εξουσίας και τους φοροφυγάδες των νησιών. Το κυριότερο όμως όλων είναι το εξής: 5 χρόνια μέτρα λιτότητας, με το εργασιακό κόστος ανύπαρκτο πλέον, με πολιτική σταθερότητα για δύο χρόνια επί Σα...χλα..μαρά και άμεσες ξένες επενδύσεις όπως ξέρετε ΜΗΔΕΝ. Είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι στην Ευρώπη η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.
  5. Όλοι φοβόμαστε το πισωγύρισμα, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω και αναπτυξιακή διέξοδο. Οφείλω όμως να σημειώσω ότι στα χωριά που κατάγομαι τουλάχιστον στην Βόρεια Εύβοια, σχεδόν όλοι οι παππούδες μας ήταν "άξεστοι, υπανάπτυκτοι, αφρικανοί " όπως θα τους αποκαλούσαν οι σημερινές Αντουανέτες, χωρίς κυριολεκτικά ...λοχαρτο (οι τουαλέτες έξω από το σπίτι), που με ανύπαρκτα μέσα τράβηξαν μπροστά την παραγωγή. Αυτοί οι άξεστοι λοιπόν με αιματηρές οικονομίες τράβηξαν το μεταπολεμικό γαιδούρι επάξια. Αυτοί οι άξεστοι χώρια το ότι ήταν εργασιακοί ήρωες με τον καθένα να ασχολείται ταυτόχρονα με πάνω από 10 αγροτικές δουλειές (οινοποιός, μελισσουργός κ.α.), αυτοί τροφοδότησαν το κατασκευαστικό μπουμ της πρωτεύουσας και έθεσαν τις προϋποθέσεις μίας δειφθαρμένης ευμάρειας.. Μακάρι λοιπόν να ξαναγίνουμε τέτοιοι άξεστοι!
  6. Χθες δεν ήταν που πέρασε τροπολογία που αναφέρονταν για ένταξη ακινήτων σε υποθήκη από ιδιοκτήτες που χρωστάνε ασφαλιστικές εισφορές; Πως μπορούν να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες, όταν αυτό ήταν το διακύβευμα των εκλογών: Η προστασία των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων από την ανθρωποκτόνα λιτότητα! Ελπίζω να μην ήταν μπομπολέικη προπαγάνδα, αλλά πολλά μέσα ενημέρωσης το αναπαρήγαγαν. Αν δούμε σκηνικά όπως το να δημεύονται πρώτες κατοικίες για υπέρογκες εισφορές που δεν ανταποκρίνονται στο περιορισμένο αντικείμενο των μηχανικών, θα είναι μία παρωδία που κανείς μας δεν αξίζει να υποστεί!
  7. Μυρίζομαι ότι αυτοί που κάναν πάρτυ το κάναν μέσω των τραπεζών από τα δικά μας λεφτά. Οι "σύντροφοι" διευθυντές δίναν τα δάνεια στον "σύντροφο" κατασκευαστή που δίναν και ένα ξεροκόμματο στον "σύντροφο" μηχανικό. Συντροφικά συμπόσια πάνω στα λεφτά των κορόιδων που εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους στο τραπεζικό μας σύστημα! Μόνος σου και ο Γκαουντί να είσαι θα πιάνεις τις μαρίδες και τα ψαροκόκκαλα!
  8. Ακριβώς! Ζωνοπερατό! Περνάνε μόνο οι μέτριοι ενίοτε και άσχετοι που έχουν την γνωριμία! Αν έχεις ταλέντο πάντως στην εποχή της τεχνολογίας μπορείς να κάνεις πολλά! Μην περιμένεις να σου κάτσει κάτι και να μπεις στο αυτόματο της εξέλιξης και του χρήματος! Αυτά σε άλλες εποχές! Τώρα πρέπει να κάνεις την διαφορά για να επιβιώσεις όχι για να πλουτίσεις! Καλή τύχη βέβαια!
  9. Αν περιμένει ο ηλεκτρολόγος να βγάλει τα προς το ζην από μία πρίζα ένα φωτιστικό ή μία αντίσταση που θα αλλάξει στον θερμοσίφωνα χάθηκε. Θα χει πελάτες μόνο κάτι γερόντια που τώρα πληρώνονται και πληρώνουν καλά αλλά στο μέλλον δεν νομίζω. Δεν μας φταίει η ράχη του αλόγου αλλά η σέλα που καθόμαστε. Δεν μας φταίει δηλαδή η τεχνολογία που έκανε προσιτά στον κόσμο πάρα πολλά πράγματα. Να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί εμείς με εξειδικευμένη τεχνολογία που θα πουλάμε. Γιατί μόνο το εξειδικευμένο πλέον θα πουλάει. Όλα τα άλλα τα απλά θα τα κάνει ο κόσμος μόνος του.
  10. Όπως εγώ θεωρώ αντιδεοντολογικό (ακόμα και να μπορούσα που δεν μπορώ) να υπογράψω στατικά/τοπογραφικά ακόμα και για μία γκαρσονιέρα ή ένα τσιρέκι, έτσι δεν μπορώ να δεχτώ και τον Πολ.Μηχ. να υπογράψει ακόμα και για μία πρίζα. Δεν καταλαβαίνω προς τι αυτή η αβάντα στους Πολ.Μηχ.;; Το θέμα των μελετών ξεκινάει από την Πολεοδομία. Ξέρετε τι ακριβώς ελέγχουν; Μόνο το εξώφυλλο της μελέτης. Και βεβαιώνουν για την πληρότητα όχι για την ορθότητα του φακέλου. Να μου πεις θα είναι χρονοβόρα η διαδικασία. Και που καταλήγουμε λοιπόν; Σε μία τυπική διαδικασία που ισοπεδώνει τις αμοιβές μας. Γιατί δεν μας νοιάζει η ουσία αλά η γρήγορη διεκπαιρέωση ανεξαρτήτως ουσίας.
  11. Δεν φταίει μόνο η κρίση για το μεγάλο αυτό έγκλημα της φυγής των επιστημονικά πρωτοπόρων. Όλοι ξέρουμε πόσο απαιτητικές είναι οι σχολές Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων και δεν θα είναι υπερβολή αν διαπιστώσουμε ότι βρίσκονται στην κορυφή της καινοτομίας μεταξύ των Πανεπιστημιακών τμημάτων. Πιστεύω όμως ότι και η χώρα με την νοοτροπία που έχει συνηθίσει και που την συνθλίβει στην χρεοκοπία, όχι δεν μπορεί να αξιοποιήσει αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΑΞΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. Σε πόσες περιπτώσεις που ξέρω άτομα που ούτε καν τέλειωσαν τις σπουδές τους μπήκαν σε θέσεις χειριστού (που θα απαιτούσε τουλάχιστον πτυχίο ΤΕΙ), ανειδίκευτος να κρατάει βάσεις δεδομένων και να συντηρεί δίκτυα και ρούτερ, εργοδηγοί (απο τεχνικό λύκειο) να έχουν στην ευθύνη τους ολόκληρες διευθύνσεις συντήρησης μεγάλων κρατικών εταιριών και φυσικά να μην ξεχνιόμαστε πολιτικούς μηχανικούς που υπογράφουν τα μηχανολογικά ωσάν να είναι φωστήρες (ευτυχώς δεν είναι όλοι οι Πολ.Μηχ. τόσο αρπακόλες) . Η Ελλάδα γουστάρει και σιγοντάρει την μετριότητα και τη ρεμούλα. Αυτό θέλει και σε αυτό καταλήγει. Στην σαπίλα της ανοργανωσιάς της ανευθυνολαμογιάς του τέλματος της χρεοκοπίας.
  12. Το καλό παράδειγμα όμως με την μείωση των μισθών των υπαλλήλων ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ δεν το δείχνουν. Στενάζουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από το κόστος του ρεύματος και κατά τα άλλα έχει η ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ χρηματοδοτικό πρόβλημα. Να κλείνουν οι επιχειρήσεις για να ζουν άνετα οι διοικητικοί της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ...
  13. Από κάποιους επικρατεί η λογική αφού έχω λεφτά θα γίνω και μηχανικός και γιατρός και δόκτορας και ότι γουστάρω. Αυτή η εμπορευματοποίηση μας έχει φτάσει ως εδώ. Όταν μας χειρουργεί όμως κάποιος και πεθάνει ο ασθενής, όταν καταρρεύσει ένα κτήριο στον πρώτο σεισμό τι θα πεις; Ήταν υποχρεωμένοι ως κράτος να αναγνωρίσουν τα κολλέγια της Αγγλίας/ Ρουμανίας κ.ο.κ. για αυτό του δώσαμε αρμοδιότητες που δεν ταιριάζουν στο επιστημονικό του επίπεδο; Ή θα πεις τι ....ελο είναι αυτό που δίνει αβέρτα κουβέρτα Ε.Δ. στον πρώτο τυχόντα με πληρωμένο πτυχίο από Ρουμανία;;;
  14. Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια, κουράγιο σθένος και υπομονή στους υπόλοιπους συναδέλφους (και μη) να ξεπεράσουμε την αδελφοκτόνα κρίση.
  15. Ένα ακόμα πιο χρηστικό επακόλουθο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας είναι η αχρηστοποίηση των αφαιρούμενων μέσων αποθήκευσης (φλασάκια, σκληροί δίσκοι κλπ.) Πάνω να εκτυπώσω τα σχέδια με άδεια χέρια. Οι επαφές μου συγχρονίζονται με Outlook οπότε κανένα πρόβλημα αν μου κλέψουν το ταπεινό μου έτσι και αλλιώς κινητό. Και ναι με βρίσκουν πιο εύκολα οι πελάτες και σε ώρες εκτός κανονικού ωραρίου. Αλλά μπορεί να είμαι μικρός ακόμα και δεν με πειράζει να τους εξυπηρετώ... Τέλος σε δουλειές γραφείου ελαχιστοποιείται η ανάγκη φυσικής παρουσίας..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.