Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

doraP

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by doraP

  1. Καλημέρα σε όλους, αναζητώντας κι εγώ για το ίδιο θέμα τα απαραιτηταδικαιολογητικά, βρήκα στο dei.gr τα εξής: προηγουμένως είχα πάρει τηλ. και μου είπαν ασφαλώς τα ίδια. http://www.deddie.gr/Default.aspx?id=59003&nt=18&lang=1
  2. Κάτι τέτοιο σκέφτηκα κι εγώ. Ζήτησα δηλ. απο τους ιδιοκτήτες να μιλήσουν με τη Συμβολαιογράφο να δουμε τι απαιτείται και στη συνέχεια να κανω "γαργάρα" το υφιστάμενο κτίριο και τις διαστάσεις του. Σ΄ευχαριστώ πολύ, με βοήθησες αρκετά στο τρόπο σκέψης!!!
  3. Η αρτιότητα το 1985 ήταν 150μ2, οπότε δεν νομίζω πως τίθεται τέτοιο ζήτημα. Τοπογραφικό δεν θα χρειάζεται να προσκομίσει κανείς στη μεταβίβαση? αν ναι, τότε λύνονται κάπως τα πράγματα δηλ. να παραμείνει το υπάρχον και στα συμβόλαια μικρότερο απ΄όσο είναι και να αποφύγω και την οποιαδήποτε νέα αποτύπωση. Να τους πω να κάνουν τα συμβόλαια με τα εγκεκριμένα της άδειας σχέδια. οποιαδήποτε σκέψη είναι σημαντική βοήθεια, μου ανοίγει ή κλείνει "πόρτες"! ----------- παράλειψη ............είναι εντός σχεδίου!!!
  4. Συνάδελφοι καλημέρα, πιστεύω πως η περίπτωση που αντιμετωπίζω ανήκει ως προς το θέμα της, στην παρούσα συζήτηση. Βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση ακινητου. Ιδιοκτήτης ακινήτου (είναι και συγγενής-αυτό ίσως δυσχεραίνει την επιλογή της σωστής απόφασης μου) ζήτησε να του δώσω βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση και ένα καινούριο τοπογραφικό σε ιδιοκτησία όπου περιέχει κτίσμα διώροφο νομίμως υφιστάμενο προ του 55 και προσθήκη διώροφου με οικ. άδεια του 1985. Συνάδελφος τοπογράφος κάνει το τοπογραφικό και διαπιστώνω : α. το εμβαδόν του οικοπέδου είναι μικρότερο κατά 16 μ2 (είναι 201μ2 έναντι των 217μ2 που αναφέρονται στην άδεια) β. το εμβαδόν του υφιστάμενου κτίσματος είναι μεγαλύτερο κατά 9μ2 x2όροφοι = 18μ2 (είναι 152μ2 έναντι των 134μ2 που αναφέρονται στην αποτύπωση του '85) γ. η προσθήκη έχει υπολογιστεί (με εξάντληση του συντελεστή δόμησης) ίση με 63μ2x2όροφοι=126μ2 και είναι 60,50μ2x2=121μ2. (έχει διαφορά μόνο 5μ2). Έχω συνεπώς μια οικοδομική άδεια στα χέρια μου όπου : · αν την εξετάσω ως προς την προσθήκη και μόνο (εγκεκριμένα τετραγωνικά – κατασκευασμένα τετραγωνικά) είναι σωστή, θεωρώντας πως το παλιο κτίσμα δεν το «κουνάει» κανείς. Ωστόσο έχω τοπογραφικό (καινούριο) όπου δεν «δίνει» τα τετραγωνικά δόμησης και κάλυψης της προσθήκης. · αν εξετάσω το διάγραμμα κάλυψης διαπιστώνω πως είναι λάθος με υπαιτιότητα μηχανικού, ακυρώνεται η άδεια. Δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται σ΄αυτην την περίπτωση και τι επιπτώσεις έχουν ο ιδιοκτήτης και ο μηχανικός. Επίσης, πήγα στην πολεοδομία να βρω το φάκελο για να δω τι περιέχει (μέχρι τώρα είχα τα εγκεκριμένα σχέδια του ιδιοκτήτη) και η πρώτη απάντηση είναι πως λείπει ο φάκελος, κάποιος τον πήρε και δεν ξέρουμε που είναι, πρέπει να ψάξουμε. Βλέπω τις εξής επιλογές: Α. παίρνω τηλ. τον μηχανικό που έβγαλε την προσθήκη και του λέω να δώσει και τη βεβαίωση, όμως τι γίνεται με το τοπογραφικό που έχει ήδη γίνει και δείχνει το οικοπεδο μικρότερο? Θα πληρωθεί από τον ιδιοκτήτη ενώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το χρησιμοποιήσει? Β. εξετάζω μόνο την κάτοψη της οικ. Άδειας ως προς της διαστάσεις της προσθήκης (οκ. είναι σωστές) δεν εξετάζω το παλιό κτίριο στις διαστάσεις του και δίνω τη βεβαίωση και το νέο τοπογραφικό. Όταν το εμβαδον του οικοπέδου είναι μικρότερο από το κατατεθημένο στην πολεοδομία είναι αυθαίρετα τα παραπάνω τετραγωνικά? Βλέπετε να υπάρχει κάτι άλλο το οποίο μπορώ να κάνω, το οποίο δεν αντιλαμβάνομαι? Μια απλή υπόθεση βεβαίωσης μηχανικού ήταν …. Όμως τελικά τίποτα δεν είναι απλό! Το θέμα είναι θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε δύσκολα?
  5. καταρχήν, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Και το χρόνο που διαθέσατε για το θέμα που μου έχει προκύψει! Το Ζήτημα είναι πως αν η ΔΕΗ αποφασίσει κάτι.... τότε δεν το ΑΝΑΚΑΛΕΙ για κανένα λόγο, ακόμη και αν έχει κάνει λάθος (όπως στην περιπτωσή μας). Γιατί αντιμετώπισε την υπόθεση ως νέο κτίριο, ενώ το κτίριο είναι υφιστάμενο από το 1970! Είχαμε ζητήσει απαλλακτικό δέσμευσης χώρου για Υ/Σ. Η συμβουλή κάποιων από την υπηρεσία ήταν να ζητήσουμε "πολιτικό" πρόσωπο να ασχοληθεί!!! Βέβαια ούτε έτσι καταφέραμε τίποτα με αποτέλεσμα .... να σταματήσει ο ιδιοκτήτης το έργο. Συνεπως ΠΡΟΣΟΧΗ όταν έχετε παρόμοιο ζήτημα, ανακαίνηση και επαυξηση παροχής ρεύματος απο τη ΔΕΗ, πρέπει να "πιάσετε" το θέμα πριν την κατάθεση του φακέλου για απαλλακτικό υποσταθμού!!!
  6. Υπόγειος. Με καθαρές διαστάσεις 3,00χ7,00. Αν έχουν απαγορευτεί οι υποσταθμοί στις πρασιές των πολυκατοικιών, δεν το ξέρω. Υπάρχει σχετική νομοθεσία να το αναφέρει? Υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσανε κάτι που έχει καταργηθεί? Και αν δεν είναι κατασκευαστικά εφικτό, τι γίνεται? Το επανεξετάζει η ΔΕΗ?
  7. Γεια σας, έχω μια περιπτωση άγνωστη προς εμένα. Έχω αναλάβει την ανακαίνηση καταστήματος προκειμένου να γίνει Σούπερ Μάρκετ. Πριν 1 μήνα πήρα στα χέρια μου την Οικοδομική Αδεια (Πολεοδομίας) για αλλαγές στην εσωτερική διαρρύθμιση, στην πρόσοψη και δύο τρύπες στην πλάκα δαπέδου ισογείου. Ζήτησα τη σχετική άδεια από τη ΔΕΗ και μου είπαν πως εξέτασαν το θέμα και χρειάζεται να γίνει υποσταθμός στην πρασιά του οικοπέδου και να βγεί σχετική άδεια από την Πολεοδομία. Τι γνωρίζεται για άδεια υποσταθμού από την Πολεοδομία? Ποια είναι τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να καταθέσω και ποια είναι η πορεία του φακέλλου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.