Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

stamatiskal

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

stamatiskal's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. KLT... ένα όνομα μια φίρμα. Δυστυχώς επτωχεύσαμε είπε και η klt. Αναμενόμενο. Αυτοί που είναι στην πιάτσα χρόνια θα γνωρίζουν το γιατί. Αυτοί που δεν είναι ας γνωρίζουν ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε αυτό το επάγγελμα ξεκίνησε απο αυτήν την εταιρεία. Όπως επίσης και ο χαρακτήρας που διαμορφώσανε οι τράπεζες προ τριετίας ή διετίας ώς προς το πλαφόν των τιμών που χρηματοδοτεί μια τράπεζα. Δυστυχώς κύριοι. Αυτή η εταιρεία δεν έκανε μόνο κακό στον εαυτό της αλλα και σε όλες τις άλλες εταιρείες. Όταν ένα έργο πρίν ένα χρόνο το κοστολογούσες 300,000 ευρώ και ο τραπεζίτης σου έλεγε ότι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα μου το φέρνει 260.000 τότε αυτό μόνο ζημιά είναι. Γνωρίζεται ότι το κόστος είναι ανάλογο της ποιότητας. Προσωπικά γνωρίζω για τα ποιοτικά έργα της ΚLT. Τόσο τα σταθερά όσο και τα tracker. Η γνώμη μου..; Καλύτερα που έφυγε να ξεβρωμίσει η πιάτσα.. Λυπάμαι μόνο για τους ανθρώπους που χάσανε τα λεφτά τους. Όσο για τους υπαλλήλους δεν λυπάμαι γιατί ήταν μέρος του παιχνιδιού. Το μόνο σίγουρο είναι αυτοί που άξιζαν σε αυτήν την εταιρεία δεν θα χαθούν.
  2. Έχει να κάνει με το κύκλωμα του πάνελ, όταν είναι σε πορτρέτο κόβει η σκίαση ή το χιόνι και τα τρία κυκλώματα, όταν είναι σε οριζόντια θέση μπορεί να κόψει μόνο το ένα. Αυτό είναι όλο.
  3. Τελικά ξέρει κάποιος να μου πεί αν ο συμψηφισμός, σε αυτό που παράγει από τα φωτοβολταϊκά ένα σπίτι και σε αυτό που καταναλώνει, αν είναι λογιστικός ή ενεργειακός.
  4. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τις επιδοτήσεις; Κάτι ακούστηκε ότι απο 1/1/2010 σταματάνε για όλα και για τα μεγάλα.
  5. Τι προτείνεται; Φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες; Και αναφέρομαι στην περίπτωση που σε ένα χωράφι μπούν 5 διαφορετικά εικοσάρια.! Πέντε λοιπόν διαφορετικά φυσικά πρόσωπα που δεν χρειάζεται να κάνουν συστάσεις εταιρειών ή εταιρείες;
  6. Απο πότε έχει τμήμα μηχανολόγων μηχανικών αει η κοζάνη;
  7. Ωραία το έχει κάνει αυτό κάποιος και να το έχουν δεχθεί; Για να τελειώνουμε με αυτο με τις κατατμήσεις και τις βλακείες, που δεν ξέρουν τι θέλουν ουσιαστικά ποιός ξέρει να μου πει συγκεκριμένη διαδικασία για 5 εικοσάρια, π.χ 1. Σύσταση 5 εταιρειων 2. Ενοικίαση κτλ.... 3. Κτλ... Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία να μας την αναφέρει αναλυτικά;
  8. zena, Καταλαβαίνω τι λές αλλα θα σου πώ το εξής, αυτό που ισχυρίστηκε ο τύπος στην πολεοδομία ήταν οτι δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να το κάνει σαφές ότι αν σε κάποια έκταση κάνεις περίφραξη θα είναι αυτόματα και κατάτμηση, αλλά ότι η κίνηση αυτή τήνει να γίνει παράνομα. Εχει συμβεί πάλι στην ίδια πολεοδομία και αυτό που ειπώθηκε απο τον πολεοδόμο είναι ότι γίνεται υπηρεσιακά ερώτηση προς υπεχωδέ και απάντηση δεν έρχεται ποτέ επομένως δεν υπάρχει περιφραξη μέχρι να έρθει η απάντηση, δηλαδή δεν στο επιτρέπει με λίγα λόγια. Είναι ένα κόλημα που αντιμετωπίζω και ψάχνω να βρώ λύση. Νομικά εκτός απο το ΦΕΚ για τις άδειες μικρής κλίμακας υπάρχει τίποτα άλλο;
  9. Τι γίνεται όμως όταν για ασφαλιστικούς λόγους θα πρέπει να περιφράξεις αυτές τίς υποτειθέμενες ξεχωριστές εγκαταστάσεις των 20 kw σε ένα κτήμα π.χ 20 στρεμμάτων. Ρώτησα στην πολεοδομία και μου είπαν ότι σε περιπτωση περίφραξης π.χ 1 στρέμα θα θεωρηθεί απευθείας κατάτμηση. Πράγμα που δεν θα το δεχτεί η πολεοδομία.
  10. Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα της β4; τι περιελαμβάνει. Τι είναι; Βασικά ψάχνω ένα πίνακα που να λέει τι μελέτη χρειάζεται και που και ουσιστικα τι μπορώ να υπογράψω. Αν δεν έχεις κάτσει ποτέ σε γραφείο και σε τρώνε τα εργοτάξια αυτά παθενεις.
  11. Συνάδελφε δεν αποφοίτησα τώρα. Απλά εδώ και μια δεκαετία που έχουν βγει οι περιβαλοντικές στην φόρα όταν φαίνεται μοιραστήκαν τα δικαιώματα πάλι μειναμε στην απ'έξω. Πόσο μάλλον με τον νόμο του 2005 που ήταν σε ισχύ η ανωτατοποίηση των τει ήδη τρία χρόνια σε ισχύ. Σίγουρα υπογραφές υπάρχουν. Απλά είναι το γαμώτο 4 χρόνια σπουδές 2 χρόνια μεταπτυχιακό 5 χρονια προυπηρεσία σε κάθε λογής εργοτάξιο και να βρίσκεται κάποιοσ και να σού λέει μέσα απο το υπεχωδέ.. αν δεν είσαι του πολυτεχνείου δεν κάνεισ τίποτα στην ελλάδα. Ζητώ συγνώμη που μίλησα έτσι στον συνάδελφο αλλά εσένα δεν σου την σπάει που σε θεωρουν δεύτερης κατηγορίας μηχανικό; Τέλος πάντων, αν γνωρίζει κανένας τίποτα για το επικείμενο προεδρικό διάταγμα που θα μας βάλει και εμάς τους τεχνολόγους στον χορό ας πει... Καλη σας μέρα.
  12. Ναι οκ έχεις να πείς κάτι καινούργιο η γουστάρεις να επαναλαμβάνεις; Είπαμε παραπάνω ότι δεν γίνεται. Κάτι μου λέει ότι οι έχοντες αυτά τα δικαιώματα γενικώς που εχουν δοθεί αφηδώς, ψιλογουστάρετε που οι άλλοι μένουν στην απ'έξω. Για να μην παρεξηγείστε λοιπόν διαβάζετε πρώτα και μετά αν έχετε να πείτε κάτι που μπορει να βοηθήσει ή που να είναι διαφορετικό απο αυτό που εχουμε ήδη πει, τότε είστε ευπρόσδεκτοι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.