Μετάβαση στο περιεχόμενο

dred_13

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.368 profile views

dred_13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Πήρα μία Βεβαίωση Αποδοχών. Με έχουν Μ.Κ. 1 αντί για 3. Δεν μου έχουν αναγνωρίσει (περάσει?) το μεταπτυχιακό. Οπότε ο βασικός μικτός είναι 1142€. Για αυτό κατεβαίνει τόσο. Είπαν θα το κοιτάξουν.
  2. Φαίνεται και στον Εργάνη το ποσό. Αν δείτε και σε ένα από τα δύο site που ανέβασα στο 1ο ποστ, το ίδιο ποσό βγάζει σαν αρχικό μικτό μισθό. Θα ζητήσω, αλλά νομίζω δε γράφουν αναλυτικά. Απλώς γράφουν το ποσό εισφορών μόνο, όχι πως προέκυψε.
  3. Έχω καταθέσει τα απαραίτητα χαρτιά για το μεταπτυχιακό και για το παιδί και έχουν αναγνωριστεί. Για αυτό και αρχικός μικτός μισθός είναι 1260. Τι κρατήσεις υπάρχουν δεν ξέρω, και πέφτει τόσο πολύ ήθελα να ξέρω.
  4. Έχει παρέλθει η 5ετία από την εγγραφή στο ΤΕΕ. Στο δημόσιο έχω 20 μήνες προϋπηρεσία.
  5. Είμαι σε 8μηνη σύμβαση σε ΣΟΧ στο δημόσιο ως Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ (έχει περάσει η 5ετία μου). Από όσο ξέρω πληρώνομαι με βάση το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Ο μικτός μισθός (1 παιδί, μεταπτυχιακό, 1 ετος προϋπηρεσία) τον βγάζει 1260. Από εκεί και πέρα αρχίζουν οι κρατήσεις και κατεβαίνει στα 918,72. Γνωρίζει κάποιος ποιες είναι αυτές οι κρατήσεις και πόσο % η κάθε μία, ώστε να βρω πως βγαίνει αυτό το 918,72; Στα σαιτ http://elke.eap.gr/?page_id=2676 ή και https://www.elke.uoc.gr/payroll/calculator.html?v=211003103140 (που μάλλον δεν είναι ενημερωμένα με τα τωρινά ποσοστά των κρατήσεων) δεν μπορώ να βγάλω το 918,72.
  6. Από όσο γνωρίζω, δεν έχεις υποχρέωση καταβολής εισφορών. Πρέπει να κάνεις έναρξη στην εφορία για να σου έρχονται εισφορές.
  7. Καλησπέρα, δεν είχα δηλώσει συμψηφισμό στην εκκαθάριση του 2019, οπότε περίμενα όλο το ποσό στην Εθνική. Σήμερα καταβλήθηκαν στην Εθνική μόνο τα 864,03. 204ευρώ γιατί κρατήθηκαν; ξέρει κανείς; έχει συμβεί σε κανέναν άλλον να μην του έχει έρθει όλο το ποσό ως επιστροφή; υ.γ. 204ευρώ πλήρωνα κάθε μήνα λόγω κάτω 5ετίας, που τελείωσε τον Οκτώμβρη, ενώ πλέον έρχεται 288.
  8. Καλήμερα, μετά από την εκκαθάριση του 2019 βγαίνω με επιστροφή κοντά 1000€. Θα ήθελα αυτά τα χρήματα να τα πάρω, και όχι να κάνω συμψηφισμό ώστε να είμαι με πιστωτικό υπόλοιπο. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα και πως γίνεται; γιατί μέσα στον εφκα, στην εμφάνιση της εκκαθάρισης του 2019, μου εφανίζει μόνο το κουμπάκι για "Δήλωση Συμψηφισμού".
  9. 1/2017 με 9/2017 και 11/2018 με 10/2019 ήμουν μισθωτός. Ασφάλεια υγείας ήθελα (να βάλω μέσα και το παιδί κυρίως) και για αυτό συνέχιζα να πληρώνω. Μου είχαν πει από ΤΣΜΕΔΕ κάπου το 2018 ότι θα έπρεπε να είχα κάνει αίτηση για προαιρετική ασφάλιση, αλλά έχουν κάνει και άλλοι και ΚΑΜΙΑ δεν έχει ακόμα εγκριθεί. Ακόμα και πριν μέρες που πήγα, το ίδιο μου είπαν. Όπως μου ανέφεραν (όπως το λέει και ο νόμος) ότι τα ασφάλιστρα υγείας δεν επιστρέφονται (και πολύ λογικό), ενώ τα σύνταξης αν κάποια στιγμή πιάσουν το φάκελό μου για έλεγχο θα επιστραφούν πίσω. Δεν χάνονται αυτά οπότε και δεν με νοιάζει. Η επιλογή να ανοίξω βιβλία δεν παίζει σαν δυνατό σενάριο, καθώς χάνω την κάρτα ανεργίας. Από ΤΣΜΕΔΕ Πάτρας, μου έδωσαν το χαρτί της αίτησης, στο οποίο είτε θα ζητάω να έχω προαιρετική ασφάλιση (με κάθε επιφύλαξη αν τελικά αναγνωριστούν οι εισφορές σύνταξης κάποιααααα στιγμή) είτε όχι. Φυσικά για περισσότερη πληροφορία με παρέπεμψαν στα κεντρικά Αθήνα! Ακόμα περιμένω να απαντήσει κάποιος στα email μου. Σε αντίθεση με το ΕΤΕΑΕΠ, όσο και αν ακούγεται εξωγήινο, με πήρε τηλέφωνο ένα παλικάρι για email που είχα στείλει, και μου διόρθωσε και τις ημερομηνίες που ήμουν μισθωτός και τον υπόλοιπο χρόνο τον έκανε Άνεργος, γιατί κι εκεί μου ερχόντουσαν κανονικά τα ειδοποιητήρια (τα οποία όμως δεν πλήρωνα).
  10. Από τηλεφωνική επικοινωνία με έναν από ΕΤΕΑΕΠ μου είπε ότι ετοιμάζονται τα κοινά ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ+ΕΤΕΑΕΠ. Υπομονή.
  11. Ποτέ δεν είχα ανοίξει βιβλία. Κάποια διαστήματα ήμουν μισθωτός και τίποτα περισσότερο.
  12. Εμένα μου έρχεται κανονικά ειδοποιητήριο ως άνεργος και πληρώνω κανονικά εφκα. Και ετεαεπ έρχεται αλλά αυτό δεν το πληρώνω.
  13. Σε προηγούμενο ποστ μου, είχα αναφέρει ότι δεν μου ήρθε ποτέ το ειδοποιητήριο για το μήνα Φεβρουάριο. Να ενημερώσω για όσους είχαν το ίδιο θέμα, ότι σήμερα είδα ειδοποιητήριο για τον Μάρτιο. Για τον Φεβρουάριο με ξέχασαν. Τι να πω...
  14. Ναι είχα, αλλά ήταν μέσα Δεκεμβρίου με μέσα Ιανουαρίου. Απλώς δεν ήμουν δηλωμένος σαν μηχανικός στη δουλειά εκεί. Του Ιανουαρίου ήρθε κανονικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.