Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

k_epd

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

k_epd's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε κτίρια του τίτλου που παίρνουν την έγκριση από την πολεοδομία, τα η/μ τα οποία απαιτούνται για τα κτίρια, οι περιφράξεις, οι δεξαμενές αερίου, τα silo, και οποιαδήποτε επιπλέον κατασκευή , δεν θα πρέπει να εκδοθεί Ο.Α.κατ.1? Υπάρχει περίπτωση να υπερισχύσει το 40% κάλυψης των στεγάστρων έναντι του 30% των silo λόγω επικρατούσας χρήσης ή πάει το δυσμενέστερο? υπάρχει κάπου ή το έχει ξανασυναντήσει κάποιος συνάδελφος..? Γενικά θεωρώ οτι υπάρχει ενα κενό σε αυτου του είδους αδειών και οποιος έχει συναντήσει κάτι παρόμοιο να μας πει πως το αντιμετώπισε!
  2. Να ρωτήσω , περίγραμμα ορόφου με Γ φάση 1337/83 πώς μπορώ να το τροποποιήσω? Αναλύω. Θα προχωρήσω ήδη σε άδεια κατ.3 λόγω προυπ > 25000€ ,μπορώ να συμπεριλάβω την εργασία εδώ,; εχω νεα αρχιτεκτονική μελέτη(λόγω εσωτερικών διαρυθμίσεων και ανοιγμάτων) η οποία τροποποιεί το περίγραμμα. Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται πρώτα έγκριση εκτέλεσης εργασιών για την κατεδάφιση του τμήματος της τοιχοποιίας που θα μετακινηθεί εσωτερικά και μετά να προχωρήσω σε οικ.άδεια; Έχει κάποιος αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο γιατί το δεύτερο μου το προτείναν και μου φαίνεται κουλο, δε μπορεί να βγάζω άδεια και να θέλεις "έγκριση εκτέλεσης εργασιών" πρώτα!!
  3. Σας παραθέτω και εγώ την ενημέρωση που είχα από το buildingcert. Ερώτηση : Καλησπέρα, Υπάρχει Π.Ε.Α. με ημερομηνία έκδοσης 29/11/2017 δηλαδή μεταγενέστερο του ΚΕΝΑΚ 2017 ,και προγενέστερο της έναρξης του προγράμματος ,ερωτώ εάν απαιτείται έκδοση νεου Π.Ε.Α. και ανάκληση του παλαιού, λόγω μη αναφοράς του σεναρίου ενεργειακής αναβάθμισης. Απάντηση: Καλημέρα, Για το "Εξοικονομώ ΙΙ" πρέπει να εκδοθεί νέο ΠΕΑ με τον συγκεκριμένο λόγο έκδοσης και να ανακληθεί το παλιό. Επίσης, σημειώστε ότι το σενάριο που υλοποιείται είναι το πρώτο. Σας παραθέτουμε τη σχετική ενημέρωση, από την αρμόδια υπηρεσία. Θα υπάρξει και ανακοίνωση. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι η πληροφόρηση του κοινού (Help Desk) για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» γίνεται στο e-mail: [email protected] και στο τηλέφωνο 210 3000877. ------------------------------------------------- Στις περιπτώσεις που αφορούν στο νέο «Εξοικονόμηση κατ' οίκον 2», δίνεται η δυνατότητα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί κάνοντας χρήση προηγούμενων εκδόσεων λογισμικού και Τ.Ο.Τ.Ε.Ε., ώστε αυτό να υποβληθεί εκ νέου με την τελευταία έκδοση λογισμικού και Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. και να μπορεί να είναι συγκρίσιμο με το δεύτερο Π.Ε.Α. που θα ακολουθήσει. Σημειώνεται ότι: α. Στην περίπτωση που το αίτημα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας υποβληθεί από τον ίδιο τον ενεργειακό επιθεωρητή που το είχε αρχικώς εκδώσει, η ανάκληση/αντικατάσταση (σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ. 1. του ν.4122/2013) του εν λόγω Π.Ε.Α. είναι δυνατή μόνον εφόσον το σχετικό αίτημα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄ 75), του ιδιοκτήτη του κτηρίου ή της κτηριακής μονάδας, με την οποία να δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση/αντικατάσταση του εν λόγω Π.Ε.Α. Η υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να φέρει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του ιδιοκτήτη από κάποια δημόσια Υπηρεσία. β. Στην περίπτωση που - είτε ο ενεργειακός επιθεωρητής, που είχε αρχικώς εκδώσει το πρώτο Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας, είναι, για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. μη οικονομικά ενήμερος, συνταξιούχος κ.α.), ανενεργός, - είτε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου ή της κτηριακής μονάδας δεν επιθυμεί το αίτημα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. να υποβληθεί από τον ενεργειακό επιθεωρητή που το είχε αρχικώς εκδώσει, τότε ο ιδιοκτήτης, δύναται να αναθέσει σε κάποιον άλλον ενεργειακό επιθεωρητή την έκδοση νέου Π.Ε.Α. που να αφορά στο εν λόγω κτήριο ή στην εν λόγω κτηριακή μονάδα και ακολούθως να υποβάλλει αίτημα-υπεύθυνη δήλωση, όπου να δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση του παλαιού Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου παλαιού Π.Ε.Α.) και την αντικατάσταση με του με το νέο Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου νέου Π.Ε.Α.), διότι θέλει να υποβάλει αίτηση στο «Εξοικονόμηση κατ' οίκον 2». Η υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να φέρει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του ιδιοκτήτη από Δημόσια Αρχή.
  4. Ρε παιδιά σε ποιό ΦΕΚ και άρθρο φαίνεται ότι υπαγωγές με ληξιπροθεσμες οφειλές πρέπει να μεταβούν στο 4178 μέχρι 06/02/2014 γιατί το μόνο που βρήκα είναι από εγκύκλιο 3 Παράγραφος 2 για τις 06/02/2015!
  5. Εφόσον δεν έχει τηρηθεί το νόμιμο περίγραμμα της Ο.Α. τότε μάλλον είναι όλο αυθαίρετο!
  6. Εφόσον θα πας με αναλυτικό προϋπολογισμό θα προσκομίσεις και πίνακα 3 με όλες τις εργασίες που θα γίνουν. Το καλύτερο είναι να γίνει ο έλεγχος του αναλυτικού στην πολεοδομία για να είσαι σίγουρος οτι θα συμφωνεί με τις εργασίες και μετα για την έκδοση ΑΜΟΕ προσκομίζεις πίνακα 3, για εξαιρέσεις δε γνωρίζω κάτι, όμως αυτο που ξέρω είναι οτι όταν πηγαίνεις με αναλυτικό τότε έχεις πάντα πίνακα 3.
  7. Τι να πω ρε παιδιά πολλά μπράβο και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα!
  8. Γίνεται και μου φαίνεται οτι μπορείς να πάρεις απαλλαγή για τις αμοιβές εφόσον είναι στο όνομα σου η άδεια αλλά καλύτερα να μας πει κάποιος συνάδελφος που του έτυχε κάτι παρόμοιο.
  9. Τοπογραφικό ίδιο και τα διαγράμματα 2.Το 1 θα αναφέρεται στο 1ο τμήμα καθέτου και το άλλο στο 2ο. Η άδεια θα βγει για τον καθένα ξεχωριστά απλά το μόνο κοινό θα είναι οτι και οι δύο θα υπογράψουν τη δήλωση ιδιοκτήτη στα τοπογραφικά.
  10. Σε ισόγειο κατάστημα έχει κατασκευαστεί κλιμακοστάσιο που οδηγεί στο υπόγειο στο οποίο η πρόσβαση του ήταν βάση Ο.Α. εξωτερικά του καταστήματος!! Για να νομιμοποιηθεί θα χρειαστεί Αναθεώρηση Τροποποίηση Μελετών? Σωστά το σκέπτομαι? Με την προϋπόθεση ότι το υπόγειο θα τακτοποιηθεί στη συνέχεια με το Ν.3843 Μπιρμπίλη σε χώρο κύριας χρήσης! Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας!
  11. Το βρήκα!!!! Τελικά πας από τις πινακίδες στην άποψη (quickview) και ρυθμίζεις από εκεί το επίπεδο τομής της άποψης!!! Achille ευχαριστώ για την βοήθεια και για την ανταπόκριση!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.