Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

jmanioud

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

jmanioud's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά το "μυστήριο" λύθηκε! Είναι το νέο μοντέλο της STONEX. Το site ακόμα δεν έχει πολλές πληροφορίες, οπότε περιμένουμε. Με το καλό ο νέος χρόνος σε όλους, υγεία, ευτυχία και καλές δουλειές!
  2. Συνάδελφε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση, αλλά για τα επόμενα 5-6 χρονάκια είμαι καλύμμένος (καλά να είμαστε). Όταν θα σκεφτώ την αλλαγή σταθμού μπορεί και να ψαχτώ περσσότερο... Αλλά δύσκολο το βλέπω να αλλάξω...
  3. Leica for ever. Η ατέρμονη μικροκίνηση είναι όλα τα λεφτά και δεν την αλλάζω με τίποτα! Reflectorless, καλές ακρίβειες κλπ έχουν όλοι, ατέρμονη κίνηση όχι όμως...
  4. Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι αυτό το ψαλιδισμα ήταν μία κίνηση τόνωσης της αγορας... Όλα τα παράδοξα σε αυτή την χώρα θα τα δούμε πάντως! Σύμφωνα με τους αρμόδιους θα γίνει επαναπρογραμματισμός του ΕΣΠΑ γιατί οι προηγούμενοι το έκαναν λάθος, καθώς και θα δημιουργηθεί νέος αναπτυξιακός νόμος. Πέρα από όλα πάντως βλέπω τον κλάδο μας να μένει πάλι στην απέξω και να χρεωνόμαστε σε τράπεζες για αγορά εξοπλισμού... Καλα να είμαστε και καλά κρασιά!
  5. Συνάδελφε parist43, Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κανονικά, αλλά ''ψαλιδίστηκε'' το συνολικό ποσό επιδότητσης. Από 250 εκατ. Ευρώ, θα δώσουν 70 εκατ. Συνεπώς θα επιδοτηθούν πολύ λιγότεροι δυστυχώς...
  6. TSAF, Όταν λες οτι δεν έχεις απαιτήσεις σε ακρίβεια τι εννοείς; Για ακρίβεια 5 με 10 μέτρα, μπορείς να πάρεις ένα καλής ποιότητας GPS χειρός για εφαρμογές GIS (πχ Magellan Mobile Mapper CX), για να μην μπεις και σε μεγάλα έξοδα. Να σου δίνει φ,λ και να κάνεις τις μετατροπές στο γραφείο. Αλλά πρώτα πρεπει να προσδιορίσεις το τι ακρίβεια θες.
  7. Συνάδελφε ΜΑΚΑΡ ακριβώς έτσι. Αυτό αγοράστηκε σαν ξεχαριστή ιδιοκτήσία με αποκλειστική χρήση ενός μέρους της ταράτσας. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Γι αυτό θα πάω ο ίδιος στην ΕΥΔΑΠ να ρωτήσω γιατί μάλλον για κάποια παρεξήγηση πρόκειται. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησ τόσο εδώ όσο και σε άλλα topics!
  8. Ακριβώς όπως τα λες είναι συνάδελφε. Ούτε κ εγώ βγάζω νόημα από όλα αυτά και μαλλον με βλέπω να πηγαίνω μόνος μου στη ΕΥΔΑΠ να το ξεκαθαρίσω. Το ερώτημά σου είναι εύλογο. Θα ψαξω να βρω τον φάκελο της άδειας να δω μηπως βγάλω άκρη από εκεί. Υφίσταται ο όρος γενικά αλλαγή χρήσης δώματος σε κατοικία? Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, μόλις έχω άλλη πληροφορία θα την δημοσιεύσω εδώ.
  9. Το συμβόλαιο αγοράς λεέι αυτολεξί οτι πρόκειται για οριζόντια ιδιοκτησία του δώματος, και αποτελείται από 1 δωμάτιο, wc, και ένα χωλ με αποκλειστική χρήση τμήματος του βορείου δώματος κλπ κλπ κλπ με επιφάνεια 12 τ.μ. Επίσης η οριζόντια ιδιοκτησία του δώματος διέπεται από τις διατάξεις του ν3741/1929 και τα άρθρα 1002 και 1117 του Αστικού Κώδικα. Για χρήσεις δεν υπάρχει κάτι. Παρακάτω αναφέρει και τη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας και τον κανονισμό (απλή αναφορά). Μήπως εκεί μέσα αναφέρεται η χρήση που λες? Αυτό που λεεί η ΕΥΔΑΠ ισχύει γενικά?
  10. Το δώμα αποτελείται από ένα δωμάτιο, διάδρομο και ένα wc. Επίσης το κλιμακοστάσιο και το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα, τα οποία παραμένουν κοινόχρηστα. Αυτο που αναρωτιέμαι είναι γιατί από την ΕΥΔΑΠ του είπαν για αλλαγή χρήσης, ενώ η ΔΕΗ του έδωσε ρεύμα και ρολόι κανονικά. Ο πελάτης μου το αγόρασε για μικρή κατοικία πάντως.
  11. Συνάδελφοι καλημέρα σε όλους. Ένας πελάτης μου έχει αγοράσει το δώμα μιας πολυκατοικίας με αποκλειστική χρήση μέρους της ταράτσας. Το πρόβλημα είναι οτι έχει κοινό ρολόι ΕΥΔΑΠ με το κάτω διαμέρισμα το οποίο το είχε ο πωλητής του δώματος. Πήγε ο πελάτης μου στην ΕΥΔΑΠ, αλλά του είπαν πως για να πάρει ξεχωριστό ρολόι, πρέπει να κάνει αλλαγή χρήσης του δώματος. Επίσης του είπαν οτι πρέπει να κάνει αυτή την διαδικασία γιατί είναι λίγα τ.μ (12) και δεν δικαιούται ρολόι. Μετά τον έλεγχο του τίτλου ιδιοκτησίας είδα πως αναφέρει καθαρά πως το δώμα έχει και WC, οπότε δεν δικαιολογείται η μη ύπαρξη δικαιώματος νερού. Θα ήθελα την γνώμη σας και το πως γίνεται η αλλαγή χρήσης του δώματος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Συνάδελφε ΜΑΚΑΡ, Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για τις πληροφορίες. Τελικά είδα το συμβόλαιο λέει οτι το αγροτεμάχιο προέκυψε από μεγαλύτερη έκταση την οποία την πήρε κάποιος από το Δημόσιο για αγροτική αποκατάστηση και ο αρχικός τιτλος της μεγάλης έκτασης άνηκε στην Αγροτική Τράπεζα. Αυτός στη συνέχεια το έκοψε σε οικόπεδα και το πούλησε. Στην περίπτωση που είπες οτι έχει νομιμοποιήσει το κτίσμα με το νόμο του 1983, τι συμβαίνει? Είναι αυτό κριτήριο αρτιότητας?
  13. Συνάδελφοι καλημέρα σε όλους. Ήθελα τα φώτα σας για μια δουλίτσα που μου προέκυψε. Πελάτης μου θέλει να αγοράσει ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου στην περιοχή της Αναβύσου και συγκεκριμένα στο Μαυρο Λιθάρι. Αυτο είναι ένα αγροτεμάχιο περίπου 310 τ.μ. και έχει ήδη ένα κτίσμα κατασκευής 1974. Αυτό έχει προέλθει από μία διανομή της Αγροτικής Τράπεζας το 1955 (όπως είδα στο συμβόλαιο). Η ερώτησή μου είναι: Από που θα μπορέσω να πάρω στοιχεία για τους όρους δόμησης και ποιά υπηρασία - Πολεοδομία - Δήμος είναι αρμόδια για την περιοχή αυτή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  14. Συνάδελφε ΘΕΟΧΑΡΗ, σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πων είναι πολύ καλό. Η μόνη μου ένσταση είναι πως έχει το βάρος συγκεντρωμένο ψηλά και μπορεί να σου κουνιέται πολύ στο πεδίο και ιδιαίτερα όταν φυσάει. Αυτό μου φαίνεται οτι συμβαίνει λόγω του οτι το χειριστήριο είναι πολύ ελαφρύ και δεν εξισοροπέι το βάρος του δέκτη. Από την εμπειρία σου, αληθεύει αυτό που σου λέω, ή είναι απλά η ιδέα μου;
  15. Αγαπητέ stevek, Επειδή είδα συγκεκριμένα και κάτω από την μπαταρία του δέκτη της Geomax γράφει καθαρά Made in Switzerland. Μπορείς να το δείς οποιαδήποτε στιγμή στην εταιρία που τα αντιπροσωπεύει. Εγώ αρχικά είχα την ιδια με τη δική σου άποψη, αλλά μετα το προχθεσινό demo άλλαξα. Αλλα για να μην ξεφευγουμε από το θέμα και χαθούμε στα χαρακτηριστικά και στους ομίλους επιχειρήσεων, ήθελα μία γνώμη κάποιου που έχει δουλέψει με Magellan για την χρηστικότητα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.