Μετάβαση στο περιεχόμενο

Soultz

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Soultz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γίνεται απευθείας και μέσα στο περιβάλλον του viva wallet επαγγελματικού. Στο μενού οι πωλήσεις μου/χρέωση κάρτας. Διορθώστε με αν κάνω λάθος Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  2. καλημέρα. θα ήθελα διευκρίνιση για τα παρακάτω. Freepos είναι ο τρόπος χρέωσης κάρτας απο viva? Απαιτείται κάποιος να κάνει επαγγελματικό λογαριασμό viva wallet και μετά να χρησαιμοποιεί την εφαρμογή free pos για να χρεώνει?
  3. για τους υπαγόμενους στην ρύθμιση της παρ9 του άρθρου 39 πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιές κατηγορίες επαγγελματιών αντιστοιχούν σε ποιά πακέτα κάλυψης καθώς θεωρώντας το σημείο ασαφές δεν μπορούν να προχωρήσουν στην υποβολή της ΑΠΔ ή ακόμα και στην συμφωνία ποσού για την σύμβαση
  4. Καλημέρα. Περιγράφεται κάπου με σαφήνεια ποιός κωδικός ειδικότητας του ΕΦΚΑ αντιστοιχεί σε μηχανολόγο μηχανικό (που υπάγεται στην παρ9 του άρθρου 39) απο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ? Αντιλαμβάνομαι πως είναι ο ΠΚ81 καθώς περιλαμβάνει σύνταξη, υγεία, επικουρικό και εφάπαξ, αλλα καθώς ο εργοδότης δεν το θεωρεί ξεκάθαρο αν υπάρχει σημείο που το περιγράφει θα βοηθούσε.
  5. Σε ποιό σημείο του νόμου φαίνεται (είτε άρθο 38 ή 39) οτι για αυτούς που θα υπαχθούν στην ρύθμιση παρ 9 του άρθρου 39 το σύνολο της εισφοράς αποδίδεται απο τον εργοδότη και παρακρατείται απο το ποσό του δελτίου παροχής το 16,72% που αποτελεί την εισφορά του εργαζόμενου? Καταλαβαίνω οτι σοτ ποσό που αναγράφεται στην απόδειξη το ποσό που θα πάρει στο χέρι ο εργαζόμενος είναι total -16.72% (ασφ. εισφορά εργαζο) -20% παρακράτηση φόρου +24% φπα. Σωστά?
  6. για μηχανικό που θα υπαχθεί στην διαταξη της παρ 9 του άρθρου 39 οι συνολικές εισφορές είναι 38,1 (16,72 στον εργαζόμενο και 21,38 στον εργοδότη) ή έχει και πρόσθετα 3,68% για εργαζόμενο και εργοδότη υπερ οαεδ οεκ και οεε?
  7. Πάντως εξακολουθεί να προβληματίζει λίγο το παρακάτω απο το αρθρο 39 παρ 9 όπως έχει γραφτεί: οι οποίοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και για τους οποίους προκύπτει ότι το εισόδημά τους προέρχεται από την απασχόλησή τους σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά) Ενδεχομένως προκαλεί ανυσηχία στον εργοδότη οτι υπάρχει περίπτωση να σου κάνει μια άυξηση στο τιμημα της σύμβασης για να καλύψει ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορων και να σε αφήσει ασφαλιστικά σαν ελευθερο επαγγελματία αφού όπως έχει συζητηθεί συμφέρει όλες τις μεριές, αλλα να θεσμοθετηθεί πιο συγκεκριμένα το "προκύπτει" και να ελέγχεται, συνεπώς να κληθεί να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές επι του αυξημένου ποσού. Ποιά η γνώμη σου επι αυτού?
  8. Με βάση και τα γραφόμενα στο Δελτίο τύπου: δόθηκε η δυνατότητα στον εργαζόμενο Είναι βεβαίως αυτονόητο ότι δε μπορούσε να επιβάλει στον εργαζόμενο την υποχρέωση να ασκήσει αυτό το δικαίωμα // εφόσον θέλει και εκτιμάει ότι μπορεί και τον συμφέρει, να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος και της προστατευόμενης διαδικασίας για την άσκησή του. φαινεται πλέον οτι είναι θέμα επιλογής του εργαζόμενου εαν εφόσον πληρεί τις προυποθέσεις θα υπαχθεί στην ασφάλιση σαν μισθωτός.
  9. Αρχικά να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις!! Το πρόβλημα είναι οτι δεν με άφησε μετά το Ε1 να καταθέσω Ε3 καθώς έπρεπε να τα είχα κάνει με αντίθετη σειρά (πρώτα το Ε3). Μηδενικό ήθελα να καταθέσω αλλα δεν μπόρεσα (αφού δεν με άφησε καθόλου).Θα περάσω άυριο απο ΔΟΥ να ξεμπερδέψω...(κάτι που ήθελα να αποφύγω με την ηλεκτρονική υποβολη) ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  10. Έτσι έγινε καθότι ήταν μηδενικό το Ε3 μου την χρονιά που πέρασε οπότε δεν είχε κάποια αλληλεπίδραση με κελί του Ε1. Παρόλαυτά όμως ξέρω οτι πρέπει να το υποβάλλω. Δεν μου επιτρέπει καμία παρέμβαση πλέον. Παραμόνο να δώ το Ε1 ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  11. Έκανα ένα πολύ προτότυπο λάθος στην ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων. Όποιος γνωρίζει παρακαλώ να με βοηθήσει. Υπέβαλα ηλεκτρονικά το Ε1 χωρίς πρωτα να έχω υποβάλλει το Ε3 , μην έχοντας προσέξει τις αρχικές οδηγίες του taxisnet. Τώρα όμως δεν με αφήνει να δώσω Ε3? Τί πρέπει να κάνω??Προθεσμία υποβολής έχω την Τρίτη 20/04/2010.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.