Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

pliarch

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

pliarch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μην μπερδευουμε το "Θα κρυώσει το σπίτι" με την υπαρξη θερμογεφυρας. Kurkosdr αν και μη μηχανικος έχεις απολυτο δικιο - ναι θα δημιουργηθεί θερμογέφυρα μιάς και η πλακα είναι συνεχόμενο υλικό εκτός και αν παρεμβληθεί μόνωση όπως στο παραάδειγμα του Yorgi. Οπουδήποτε διακόπτεται το θερμικό κέλυφος του κτιρίου μπορεί να υπάρξει θερμογέφυρα (Συναρμογές πόρτας παράθυρου, διατρηση ΗΜ δικτύων, Συναρμογές τοίχων με πλάκες κλπ ). Τώρα άν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην κατασκευή είναι άλλη ιστορία, καλό είναι να μην γενικέυουμε γιατί δεν έχει παντου το ωραίο Αττικό κλίμα - υπάρχουν και η Κοζάνη και τα Γρεβενά. Συχνά βλεπουμε τις "ζωγραφιές" σε τοίχους και οροφές και αγνοούμε πως προκαλούνται από συγκέντρωση υγρασίας σε επιφάνειες που δεν "αναπνέουν" σωστά ή από θερμογέφυρες.
  2. Πάντως κάτι που δεν καταγράφει καμια τετοια έρευνα (το ίδιο και αυτες του ΤΕΕ κλπ) είναι τι γίνεται σε βάθος 5ετίας... Μια και μιλάμε για ελέυθερο επάγγελμα μπορεί να σου τύχει μια χρονια 20000 την επόμενη 8000 (ξηρασία) και τη μεθεπόμενη 50000 (καταιγίδες) Τρέχα γύρευε... Πάντως σταθερή ροή δύσκολο να πετύχεις σε μια αγορά σαν την ελληνική. Ειδικά αν επενδύεις στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.
  3. Howard, Ακούγεται λογικό αυτό που λες. Αν επιτρέπεις σε ποιό ΙΚΑ το έκαναν αυτό; εγώ είμαι Θεσσαλονίκη. Update: Tελικά μίλησα με προισταμένη και είπε πως γίνεται μπλέξιμο με την διαδικασία αυτή οπότε μου ζήτησαν να κλείσω το προηγούμενο έργο και να ανοίξω καινούρια καρτέλα... Ρώτησα τι γίνεται αν είχα επιπλέον ένσημα απο το προηγούμενο έργο (δεν είχα αλλά για να έμενε ανοιχτό)και μου απάντησαν πως κακως δεν τα είχα βάλει στον πίνακα 3...
  4. γειά χαρά σε όλους. Ερώτηση: Έχω μια οικ. άδεια του 2005 η οποία αναθεωρήθηκε το 2007. Εσωτερικές διαμορφώσεις καμία αλλαγή σε δόμηση κλπ) Γίνεται τώρα μια δεύτερη αναθεώρηση (η άδεια του 2005 είναι σε ισχύ). Όλα καλα μεχρι εδώ μέχρι που πήγα στο ΙΚΑ να καταθέσω τον πίνακα 3. Εκεί έμαθα ότι ο ιδιοκτήτης μέσω του κατασκευαστή του πλήρωσε όλα τα ένσημα αλλά δεν "έκλεισε" το έργο. Με ενημέρωσαν (όχι πολύ αναλυτικά) ότι θα πρέπει να προσκομισω αντίγραφα αδειας - τοπογραφικό - παλιό πίνακα 3 να κλεισω το έργο (ο ιδιοκτήτης για την ακρίβεια) και μετά να υποβάλω τον καινούριο πίνακα 3. Η απορία μου είναι εφόσον δεν έχει κλεισει το παλιό έργο γιατί δεν μπορεί να προστεθούν τα νέα ένσημα σε αυτό μιας και πρόκειται για αναθεώρηση; Δυστυχώς η απορία μου δεν λύθηκε επιτόπου (για την ακρίβεια ήταν αγενέστατοι και στράβωναν τα μούτρα με τις απορίες μου). ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.