Μετάβαση στο περιεχόμενο

sleazy

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

sleazy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το μόνο που δεν έιναι κατανοητο είναι αν μπορώ να κάνω το πτυχίο που έχω απο το ΑΤΕΙ Α τάξη μόνο με την ολοκλήρωση μιας πενταετίας από την στιγμή που έχω το πτυχίο στα χέρια μου. Για Β τάξη νομίζω χρειάζεται εμπειρία όχι για Α τάξη. Επίσης αν μπορώ να το κάνω απευθείας Β τάξης όπως γίνεται σε περιπτώση που κάποιος έχει πτυχίο απο ΑΕΙ. Που πρέπει να ρωτήσω επίσημα αυτές τις απορίες και να ξεκινήσω την διαδικασία για να πάρω την Α τάξη; Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  2. Καλησπέρα σε όλους Είμαι κάτοχος πτυχίου μηχανολογίας ΑΤΕΙ εδώ και μια πενταετία και περιμένω επίσης την αναγνώριση του πτυχίου μου από την Αγγλία (2 ετοι Bachelor in Mechanical Engineering, 1 ετος Master in Mechanical Enginnering). Οι ερωτήσεις που θα ήθελα να κάνω είναι οι εξής: 1. Το πτυχίο απο ΑΤΕΙ μπορώ να το κάνω Α ταξη απλά με την ολοκλήρωση της πενταετίας η πρέπει να κάνω κάτι ακόμα (προυπηρεσία κ.α). Αν δεν το κάνω Α ταξη μπορώ να το κάνω απευθείας Β κερδιζοντας χρόνο όπως γίνεται αν έχεις τελειώσει πολυτεχνείο; τι χρειάζεται και στις δυο περιπτώσεις για να το κάνω Β;Δεν έχω γραφτεί πουθενά από τότε που τελείωσα το ΤΕΙ. Πρέπει να κάνω κάτι συγκεκριμένω για να μετράει η προυπηρεσία; 2. Πόσες χιλιάδες ευρο και πόσα έτοι θέλω για Α ,Β , Γ ,Δ 3. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το πτυχίο ΑΕΙ οταν αναγνωριστεί, σε μια τεχνικη εταιρεία ΑΕ και το πτυχιο ΑΤΕΙ για δική μου χρήση η το ένα πτυχίο αναιρεί το άλλο; 4. Μπορώ να νοικιάσω και τα 2 πτυχια σε μια ΑΕ; 5. Μετά την αναγνώριση μπορώ να μεταφέρω την προυπηρεσία απο ΑΤΕΙ σε ΑΕΙ; Αυτη τη στιγμή εργάζομαι σε μια τεχνικη εταιρεία ΑΕ. Η εταιρεία νοικιάζει 5 πτυχία και θέλει να νοικιάσει το δικό μου η τα δικά μου για να αντικαταστησει 2 για κάποιο λόγο κυρίως οικονομικό. Τι μου προτείνεται γενικά; Τι πρέπει να κάνω για να μην χάνω την προυπηρεσία μου αλλά και να έχει κέρδος η εταιρεία που εργάζομαι εκμεταλεύοντας και τα 2 μου πτυχία; Εχω ένα πτυχιο και ακόμα ένα που θα έρθει μετά την αναγνώριση και είναι κριμα να περνάνε τα χρόνια χωρίς να αναβαθμίζω κάποιο η και τα δύο. Επίσης έδώ και 3 χρόνια μπορώ να πάρω πάνω μου όσο προυπηρεσία θέλω και δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί αυτό και στο μέλλον. Θα εκτιμήσω πολύ τις όποιες συμβουλες με δώσετε αλλά θα ήθελα να μου πείτε και που θα μπορούσα να πάρω αυτες τις απαντήσεις επίσημα (ΥΠΕΧΩΔΕ , ΤΕΕ, κ.τ.λ) Σας ευχαριστω πολυ.
  3. Καλησπέρα Είμαι απόφοιτος ΤΕΙ μηχανολογίας και AEI μηχανολογίας. Έχω στα χέρια μου και τα δυο πτυχία. Μπορώ να νοικιάσω το πτυχίο του ΑΕΙ στην εταιρεία που εργάζομαι και ανοίκω στο ΔΣ και συγχρονως να χρησιμοποιώ το πτυχίο του ΤΕΙ για προσωπική χρήση. Επίσης έχω συμπληρώσει 5 χρόνια απο την στιγμή που πήρα το πτυχίο του ΤΕΙ. Μπορώ να το κάνω απευθείας Β τάξη η θα πρέπει να το κάνω πρώτα Α; Αν ναι πρέπει να εχω προυπηρεσία; Τι ενέργειες πρέπει να κάνω για να το κάνω Α η Β τάξη; Ευχαριστώ.
  4. Γεια σας παιδιά. Ας μου πει κάποιος πως μπορώ να κοινοποιήσω ένα θέμα. Νέος όπως καταλάβατε. Ευχαριστώ.
  5. Υπάρχουν καλύτερες δουλειές για μια γυναίκα. Αρκετά έχουν στερηθεί οι άντρες. Υπάρχει ανεργία θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Είμαι φαντάρος και προχθές ήταν ΑΥΜ μια κυρία. Μας έκανε παρατήρηση να μην πηγαίνουμε για μπάνιο με το σλιπάκι....Ε μην κοιτάς την είπα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα για τις γυναίκες. Είναι πιο ικανές σε πολλά αλλά όχι και να πολεμήσει μια γυναίκα καλύτερα από εμένα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αν εγώ μέσα σε ένα εργοτάξιο βριστώ με κάποιον άσχημα και είναι μια μηχανικός δίπλα θα είναι σεμνό? όχι νομίζω. Αν εγώ θέλω να κατουρήσω και είμαι μακριά από τουαλέτα θα πρέπει να κοιτάω αν με βλέπει η μηχανικός? Μην απαντάτε όλοι στην ερώτηση της κοπέλας τόσο αθώα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Όσο για το αν είναι μια γυναίκα δυναμική σε ένα εργοστάσιο θα είναι σίγουρα και εριστική. Θέλουμε θηλυκότητα γιατί αρχίζουν να την χάνουν με τις δυσκολίες της ζωής. Άποψη μου είναι ότι κανείς άντρας δεν θα έπρεπε να δουλεύει στο δημόσιο τουλάχιστον σε γραφεία. Οι γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα και είναι πιο σωστό από πολλές απόψεις (ωράριο, εγκυμοσύνη κ.τ.λ).
  6. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Λίγο πολύ έχω ακούσει ξανά για την ιδιαίτερη φυλή των συγκολλητών . Ας ελπίσω ότι έχεις δίκιο για το ότι είναι πιο εύκολος κλάδος οι συγκολλήσεις από ότι μου φαίνεται.
  7. Τελείωσα Μηχανολόγος Μηχανικός. Θα δουλεύω στον εργολάβο δηλαδή στην κατασκευή του έργου. Εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με την κατασκευή του έργου, η μελέτη έχει γίνει ήδη από άλλη εταιρία. Δεν έχω ιδέα για συγκολλήσεις. Υπάρχει κάτι που θα με βοηθήσει να αποκτήσω μια σχετική εμπειρία? Επίσης υπάρχει κάτι πρακτικό για γερανούς η απλά θα σηκώνουν ένα μεγάλο κομμάτι κι εγώ θα κάνω τον παλαβό ότι όλα είναι οκ? Δεν μπορώ άλλο την θεωρία θέλω να διαβάσω κάτι που να με βάζει αμέσως στο νόημα.Αν υπάρχει βέβαια. Ευχαριστώ!!
  8. Γεια σου Χριστίνα. Νομίζω το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις για κάτι συγκεκριμένο σε χώρα του εξωτερικού. Αγγλία και Γερμανία πολύ καλές λύσεις. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα μεταπτυχιακά είναι πολύ γενικά.
  9. Γεια σε όλους. Κατασκευές σε Η/Μ εγκαταστάσεις. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα την βοήθεια σας να μου προτείνεται κάποια βιβλία για εγκατάσταση μεγάλου λέβητα φυσικού αερίου σε εργοστάσια παραγωγής ρεύματος. Ένα πρακτικό βιβλίο για μηχανολόγο που να μιλάει για συγκολλήσεις (π.χ χάλυβα, σωλήνες υψηλής πίεσης), για σήκωμα μεγάλων κομματιών με γερανούς και οτιδήποτε χρήσιμο γνωρίζει σχετικά με το θέμα σίγουρα κάποιος που έχει μια εμπειρία σε ένα τέτοιο συγκεκριμένο έργο. Είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο αυτό που ζητάω αλλά θα ήθελα να έχω μια ιδέα πριν ξεκινήσω δουλειά σε εταιρία του εξωτερικού για κατασκευή λέβητα. Κάτι σαν εργοστασιάρχης και μηχανικός. Δεν έχω εμπειρία σε εργοτάξιο θέλω ότι πιο απλή βοήθεια μπορεί να μου δώσει κάποιος από εσάς.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.