Μετάβαση στο περιεχόμενο

kampouraki

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    ΠΑΛΛΗΝΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kampouraki's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση, δεν είναι δυστυχώς θέμα μεγέθους...
  2. Οχι, μίλησα μαζί τους και μου είπαν οτι αν δεν έχω ψηφιακή υπογραφή (προφανώς δεν θα βγάλω μόνο για μια κατάθεση στην Εδα Θεσσαλονίκης ) μπορώ μου είπαν να τα κάνω γνήσια pdf μέσω gov. Aλλοι μηχανικοί τα καταθέτουν μου είπαν έτσι. Όμως εγώ δεν το έχω καταφέρει και ρωτάω αν υπάρχει κάποιος τρόπος συγκεκριμένος που πρέπει το σχέδιο να γίνει pdf ώστε να μπορεί μετά να γίνει γνήσιο μέσω gov.
  3. Καλημέρα και καλή χρονιά ευχομαι σε όλους. Θα ήθελα μια διαδικαστική ερώτηση. Εγώ εργάζομαι στην Αθήνα και μου έτυχε να πρέπει να καταθέσω μια μελέτη Καυσίμου αερίου στην Εδα Θεσσαλονίκης η οποία μου ζητάει όλη την μελέτη με γνήσιο υπογραφής μέσω gov. Το κείμενο της μελέτης το έκανα μια χαρά. Τα σχέδια ομως ενώ τα ανεβάζει, δειχνει οτι τα έκανε οταν πατάω αποθήκευση μου βγάζει αυτό το μήνυμα : {"internalServerError": {"code": 500, "message": "Unexpected error", "data": {}, "details": ""}} Το δοκίμασα από άλλους υπολογιστές, απο διαφορετικούς browser, να αφήσω κενό στο σχέδιο στο κάτω μέρος τίποτα δεν πιάνει το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο. Η ΕΠΑ μου δηλώνει ότι γίνεται και άλλοι συνάδερφοι έτσι καταθέτουν. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει τι μπορεί να φταίει;
  4. Καλημέρα δεν έχω ειλικρινά καταλάβει πως προέκυψε το θέμα γνώσεων, έχω κάνει πάρα πολλές μελέτες κενακ, έχω βγάλει άπειρες άδεις τόσα χρόνια χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα, απλά δεν μου έχει ξανατύχει κτίριο που να έχει τόσα τετραγωνικά αποδυτήρια και μέσα σε ένα χώρο να εμπλέκονται διαφορετικές μη διαχωριζόμενες χρήσεις... Αυτή ήταν η απορία μου, γνωρίζω πολύ καλά πως να κάνω μια μελέτη κενακ και δεν αντιλαμβάνομαι πως από μια ερώτηση για κάτι τόσο συγκεκριμένο βγάζετε συμπεράσματα για τον άλλο. Δεν το λέω επιθετικά αλλά με πραγματική απορία... Μου προέκυψε ένα κτίριο που δεν συναντάμε νομίζω κάθε μέρα, προβληματίστηκα για το πως θα ήταν πιο σωστό να αντιμετωπιστεί ως προς τις ζώνες και τους θερμαινόμενους ή μη χώρους του και είπα να πάρω άλλη μια γνώμη από συναδέρφους που είτε τους έχει τύχει κάτι ανάλογο είτε γνωρίζουν κάτι παραπάνω, αυτό τι δηλώνει ότι δεν έχω ξανακάνει μελέτη ΚΕΝΑΚ; Περίμενα απλά αν κάποιος ξέρει να μου πει ότι με βάση την τάδε νομοθεσία τα αποδυτήρια θεωρούνται θερμαινόμενος χώρος ή όχι δεν θωρούνται και το γράφει εκεί... Δεν έλαβα καμία σαφή απάντηση, ίσως και να μην υπάρχει οπότε θα επικοινωνήσω με την αρμόδια πολεοδομία μήπως εκεί έχω καλύτερη τύχη. Αυτό ζήτησα μόνο τώρα όλα τα υπόλοιπα ευχαριστώ πολύ αλλά γνωρίζω θεωρώ αρκετά καλά και την νομοθεσία του ΚΕΝΑΚ και πως ελέγχονται και από ποιον οι μελέτες.
  5. Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτή ήταν στην ουσία και η απορία μου, κατά πόσο έχω το δικαίωμα να θεωρήσω τα αποδυτήρια βοηθητικό και άρα μη θερμαινόμενο χώρο. Δεν βρίσκω κάπου γραπτά την απαίτηση να θερμαίνονται άρα να συμμετέχουν και στον ΚΕΝΑΚ με ότι αυτό συνεπάγεται (εξαρισμός/νώπος, φωτισμός κλπ).
  6. Kαλησπέρα, δεν καταλαβαίνω το λόγο της τόσο επιθετικής απάντησης στην διατύπωση μιας ερώτησης απλά, αυτό προσπαθώ να βρω αν κάπου αναγράφεται ότι τα αποδυτήρια πρέπει να είναι θερμαινόμενος χώρος. Δεν είπα οτι επειδή θέλω εγώ δεν θα είναι, ο πελάτης ζήτησε να μην θερμαίνονται και προσπαθώ να βρω αν αυτό είναι λάθος. Αν γνωρίζεται που αναγράφεται θα με βοηθούσε πολύ να μου λέγατε που θα το βρω. Επίσης η απορία μου είναι ότι αν υπάρχει απαίτηση να είναι θερμαινόμενος χώρος θα πρέπει να μελετηθεί το κτίριο σε 2 ζώνες όπου η μια θα περιλαμβάνει το κομμάτι με το καφε-καταστήμα κλπ είναι απλό μπορώ να το εντάξω εύκολα σε κάποια χρήση του ΚΕΝΑΚ, η 2η ζώνη όμως που θα είναι τα αποδυτήρια ως τι χρήση θα μελετηθεί με βάση τον ΚΕΝΑΚ; Στην ΤΟΤΕΕ δεν βρίσκω κάποια χρήση αποδυτήρια...
  7. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για νέα οικοδομική άδεια κτιρίου που αποτελείται από γήπεδα tennis και στο οικόπεδο υπάρχει και ένα κτίριο με χρήση : ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ - ΚΥΛΗΚΕΙΟ- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΙΔΩΝ ΤΕΝΝΙΣ και ΓΡΑΦΕΙΟ (oλα αυτά μαζί ενιαίος χώρος) συνολικού εμβαδού 198τμ. Στο κτίριο αυτό τα αποδυτήρια που αποτελούν περίπου τα 50τμ αυτού δεν θα θέλαμε να κλιματίζονται, ούτε να θερμαίνονται. Θα μπορούσαν διαχωριζόμενα εσωτερικά με μόνωση από το υπόλοιπο κτίριο να αποτελέσουν μη θερμαινόμενο χώρο; Υπάρχει κάπου κάποια απαίτηση τα αποδυτήρια να θερμαίνονται; Έχουν παράθυρα οπότε αν εξαιρεθούν από τον Κενακ δεν υπάρχει θέμα τεχνητού εξαερισμού. Επίσης όσον αφορά τον ΚΕΝΑΚ σε ποια χρήση θα πρέπει να ενταχθεί το κτίριο; Ο χώρος θα λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα και περίπου 10ώρες την ημέρα. Δεν γίνεται γυμναστική μέσα σε αυτόν οπότε δεν αποτελεί αθλητικό χώρο, θα θεωρούσατε σωστό να μελετηθεί ως καφετέρια;
  8. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, σε πολυκατοικία (νέα άδεια) η θέρμανση θα γίνει με επίτοιχους λέβητες φ.α. ανά διαμέρισμα. Στα διαμερίσματα των Α-Β-Γ οροφών θα μπουν εσωτερικά σώματα, σε Δ&Ε όμως θα μπει ενδοδαπέδιο. Με τον ΚΕΝΑΚ ποια η γνώμη σας θα πρέπει να γίνουν 2 ξεχωριστές ζώνες; Αξίζει τον κόπο αφού όλα τα άλλα συστήματα και η χρήση είναι ακριβώς ίδια. Αν όχι και μελετηθεί σαν μια ζώνη στην θερμοκρασία προσαγωγής και στον τύπο τερματικής μονάδας αν βάλω σώματα μπορεί να θεωρηθεί λάθος; Στην ουσία δεν αλλάζει κάτι απλά δεν μπορώ να δηλώσω και τα 2 συστήματα... Τι θεωρείτε ποιο σωστο;
  9. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν σε ένα κτίριο που η άδεια του είναι Α+ θα πρέπει στο τέλος να έχουμε και ελεγκτή δόμησης για τα ηλεκτρομηχανολογικά. Αναφέρομαι σε κτίριο με χρήση Κατοικία.
  10. Καλησπέρα, να ζητήσω τα φώτα σας όποιος γνωρίζει. Εχω μια άδεια για αλλαγή αρχιτεκτονικών σε υφιστάμενη 6οροφη πολυκατοικία του 1974. Αυτό που γίνεται είναι μόνο εσωτερικές διαρρυθμίσεις που δεν υπερβαίνουν το 25% του συνολικού προϋπολογισμού του κτιρίου και η χρήση μένει ίδια. Από μηχανολογικά προφανώς δεν θέλει Κενακ ούτε και θερμομονωτική επάρκεια αφού δεν αλλάζει το κέλυφος του κτιρίου καθόλου. Τι μελέτες Η/Μ θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν? Η αρχική άδεια είχε μόνο Ύδρευση - Αποχέτευση.
  11. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει γιατί δεν μου έχει ξανατύχει και με τηλέφωνα σε πυροσβεστικές δεν έβγαλα άκρη. Έχω κάποιο κτίριο κατοικιών υψηλότερο των 23μ., σύμφωνα με το Π.Δ. 41/2018 παράγραφος 6.6.8 απαιτείται σύστημα απαγωγής καυσαερίων και θερμότητας. Δεν βλέπω κάπου να διευκρινίζεται σε ποιες χρήσεις άρα εικάζω ότι απαιτείται και σε μια πολυκατοικία. Αυτό πρακτικά τι συνεπάγεται? Οτι στο κλιμ/σιο θα πρέπει να έχω κάποιο κανάλι απαγωγής με στόμια άνα όροφο και κάποιο ανεμιστήρα στο δώμα ας πούμε? Και αν ναι με τι όγκο αέρα θα το υπολογίσω? Επίσης θα πρέπει να βάζω και νωπό? Και ολο αυτό θα λειτουργεί με κάποια εντολή από τον κοινόχρηστο πίνακα πυρανίχνευσης ας πούμε? Θα με κάλυπτε και να είναι απλά μια θυρίδα όπως αναφέρει στην παράγραφο 6.6.2 ότι απαιτείται σε εξαόροφες δηλαδή απλά στο ψηλότερο σημείο κλιμ/σιου ενα διάφραγμα απαγωγής καπνού? Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.