Μετάβαση στο περιεχόμενο

chrissaki

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Ρόδος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

chrissaki's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα, σε κατάστημα ισόγειο και όροφο που ενωνόταν με εσωτερική σκάλα, ο ιδιοκτήτης μετέτρεψε τον όροφο σε κατοικία. Εννοείται ότι έγινε καθαίρεση της σκάλας και η είσοδος είναι από το μπαλκόνι. Για να κάνω αλλαγή χρήσης πηγαίνω με τον νόμο αυθαιρέτων ή κάνω αλλαγή στην Πολεοδομία??
  2. γεια σας, μετα απο επικοινωνια με τη Διευθυνση Γεωργιας για κατασκευη αποθηκησ 15τ.μ. πηρα την εξης απαντηση: πως πρεπει να ειναι ηδη καλλιεργημενο το χωραφι και τα δεντρα να ειναι χρονων (δε ξερω πως να το θεσω) και να εχει αποσταση 10μ απο τα ορια,,, Εχω ενα χωραφι 500τμ και βασει των παραπανω για την κατασκευη 15τ.μ. με αδεια μικρης κλιμακας, αυτα που μου ειπαν ειναι για την κατασκευη αποθηκης 50τμ, σωστα? οταν μου το ειπαν επανελαβα οτι ειναι για 15τμ ακι μου ειπε οτι ισχυουν τα ιδια.. ευχαριστω
  3. Σε τακτοποιημένο ακίνητο με τον 4014 (μια απλή αλλαγή χρήσης χωρίς υπερβάσεις κ αυθαίρετες κατασκευές), του οποίου η βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε για πώληση, η μεταφορά στον 4178 είναι με τα στοιχεία του προηγ. ιδιοκτήτη. τα αλλάζω τώρα στην δήλωση? / στο δελτίο τρωτότητας βάζω του νέου? το ποσοστό ανταπόδοσης πληρώθηκε στο όνομα του προηγούμενου. Υ.Γ. Αν έχει επαναληφθεί η ερώτηση συγχωρέστε με, είναι πολύ μεγάλο το ποστ...
  4. εγω εκδιδω νεα αδεια, απλα εχω τον φακελο της διπλανης. και επειδη ειναι η πρωτη μου, ειδα τις αμοιβες απο εκει. οποτε θα βαλω κατοικιες 40μ2 εως 150μ2 και καταστημα σωστα?
  5. σε αδεια διπλανου οικοπεδου εχει βαλει ο μηχανικος μειωτικο συντελεστη 0.60 σε 96μ2 ισογειο καταστημα και κατοικια ισων τετραγωνικων στον οροφο. στο φυλλο της αδειας δηλωνεται ομως το ισογειο ως καταστημα. θα αντιμετωπισω προβλημα αργοτερα οταν θα παω να βγαλω την κυρια χρηση για εκδοση αδειας λειτουργιας καταστηματος?
  6. γεια σας, εχω ενα οικοπεδο 60μ2 εντος οικισμου (κατω απο 2000 κατοικους) με καλυψη 80%. στο ισογειο εχω καταστημα και στον οροφο κατοικια. μπορω να κανω χρηση του μειωτικου συντελεστη 0.60 στα φορολογικα? ευχαριστω
  7. Θέλω να συντάξω μια βεβαίωση προς το Κτηματολόγιο ότι σε ένα ακίνητο δεν υφίσταται κτίσμα, ενώ στα αρχεία του υφίσταται. Υπάρχει κάποια τυποποιημένη βεβαίωση?
  8. Καλησπέρα, έχω ένα ακίνητο 60 τ.μ. στο οποίο στον τίτλο ιδιοκτησίας φαίνεται κτίσμα 60τ.μ., ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Μετά από πώληση του, θέλω να ενημερώσω το κτηματολόγιο πως δεν υφίσταται κτίσμα στο οικόπεδο. Ποια είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται? Μήπςσ πρέπει να κάνω κατι και στην Πολεοδομία?
  9. σε ποια υπηρεσια μπορω να βρω παλια αδεια λειτουργιας καταστηματος υγιεινομικου ενδιαφεροντος?
  10. γεια σας, εχω το εξής θέμα: Ένας πελάτης μου έχει εστιατόριο-καφετέρια. Είχε ξεκινησει από καφετέρια,μετά αγόρασε το δίπλα οικόπεδο,έκτισε και το έκανε εστιατόριο,αργότερα όμως αγόρασε και το γωνιακό που τα χώριζε και έφτιαξε ενα ενιαίο μαγαζί. Το θέμα μου είναι το εξής: Η καφετέρια έχει άδεια λειτουργίας δική της Το εστιατόριο έχει άδεια λειτουργίας δική του, η προσθήκη που έκανε δεν φαίνεται πουθενά (φυσικά έχει άδεια οικοδομής) Ποια είναι η διαδικασία για να ενοποιήσω όλες τιε άδειες ή να κάνω μια νέα για όλα? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- εγώ θέλω να μάθω πως γίνεται επέκταση, ουσιαστικά, της υπάρχουσας άδειας λειτουργίας του εστιατορίου-καφετέριας σε περισσότερους χώρους..
  11. και δεν υπάρχει περίπτωση με μια συμβολαιογραφική πράξη να πάρω τα οικοδομήσιμα απο το ένα ? είναι στην ίδια μερίδα αυτα τα δύο...
  12. και έχουν και τα δύο πρόσωπο σε κοινοτική οδό. αυτό των 906 τ.μ. έχει πρόσωπο 17 μ αυτό των 1200 τ.μ. έχει πρόσωπο 44 μ
  13. άλλη ερώτηση (συγνώμη που σας ζαλίζω) τα αγροτεμάχια αυτά είναι υφιστάμενα προ 1969. Ισχύουν άλλοι όροι δόμησης??
  14. λοιπόν αυτό προυφίστανται του 1977 και αν προσθέσω τα εμβαδά είναι πάνω απο 2000 τ.μ. Το θέμα είναι αν βγάζω άδεια! Των γονιών μου είναι το οικόπεδο.
  15. καλησπέρα, νέα μηχανικός και έχω το εξής θέμα : θέλω να βγάλω άδεια και έχω δύο οικόπεδα εντός ζώνης οικισμού < 2000 κατοίκων. Το ένα είναι του συζύγου 906 τ.μ. και το άλλο της συζύγου 1200 τ.μ. . Ποια διαδικάσια πρεπέι να ακολουθήσω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.